Nu conteaza ca ai un magazin de dulciuri, bar, supermarket, farmacie, scoala, facultate, ca esti persoana publica, politician, orice vreti voi. A avea un site nu mai e optional, si sa va explic de ce, pentru ca observ ca inca nu toti au invatat lectia cu siteul.
Cum fac atunci cand vreau sa rezolv o problema?
Problema o cunosc, e clar. Urmatorul pas e sa vad cine mi-o poate rezolva. Sa zicem ca dupa cateva cautari pe Google aflu ca firmele X, Y si Z imi pot rezolva problema. Firma X are un site bine pus la punct, cu servicii, preturi, date de contact – telefon si locatie. Firma Y are un site cu servicii dar fara preturi. Firma Z n-are site.
Sa zicem ca poate sun la Y, sa vad ce pot sa-mi ofere si la ce pret, sa zicem. Dar instinctiv, daca esti multumit de oferta, o sa mergi la firma X, ca are tot ce vrei tu, nu?
Acum doua saptamani am dat vreo 10 telefoane, din care 8 aiurea, sa aflu niste informatii simple: un pret si un timp pentru o incarcare de freon la masina. Ca firmele respective n-aveau site, doar niste numere de telefon aiurea pe internet.
Vreau sa intru in contact cu o persoana publica sau dintr-o companie
Cum fac eu asta daca persoana aceea n-are un site, n-are o pagina personala, un profil de facebook sau orice alta prezenta online? Daca firma la care lucreaza , din nou, n-are pagina de contact?
Un site poate reduce din indoieli si intrebari inutile
Daca ai o firma la care zilnic suna 100 de persoane doar sa te intrebe un pret, de un stoc sau de adresa pierzi vreme, corect? E mai ieftin sa-ti faci un site unde sa afisezi tot, asa esti sigur ca persoanele care suna au sanse mai mari sa devina clienti, nu doar sa intrebe aiurea.
Prezenta online nu costa mult
Un site facut decent, de prezentare, e in jur de 200 de euro. Poate mai mult, depinde ce vrei. Hostingul e ieftin, 6 lei pe jumatate de an, chiar si gratis daca n-ai bani la inceput – pregatesc un serviciu de gazduire gratuita, tineti aproape – iar un domeniu pe viata, .ro, costa vreo 200 de RON. Nimic nu va retine sa va prezentati oferta, produsele sau firma online.
Problema majora nu este obtinerea unui hosting, este promovarea pe internet pentru ca degeaba ai site, daca nu este cunoscut.
Problema se pune in felul urmator, pe exemplu concret.
1. Eu am cautat „incarcare freon timisoara” si n-am gasit nici un site de service care sa faca asta! Bine, trecem peste…
2. Am gasit informatii pe siteuri gen directoare de firme. Dar cand am cautat numele firmelor pe Google ele n-aveau site.
Nu trebuie sa fii neaparat cunoscut sau cu pozitie buna in Google pentru ca daca eu caut SC. GIGI SRL. tu oricum vei aparea primul, daca ai site. Daca n-ai… si cei mai multi n-au.
@Darius: Da, in cazul tau asa este, dar cand cineva cauta „service auto” apar o gramada de firme cu site-uri si acolo chiar iti trebuie o pozitie buna in cautari, eu la asta m-am referit.
@MSS: Corect, dar e bine, ca oamenii aia s-au implicat.
in ziua de azi daca ai o afacere si daca nu ai si o adresa „online”, inseamna ca fie se bucura de prea mult profit, fie nu au persoane capabile de promovare online. Imi aduc aminte ca si eu am cautat o firma online si nu am gasit-o.
Si sa nu uitam politicile de la Google, si cum ne returneaza el cautarile…
@sicilianul: poi la cat de des modifica ei algoritmul de cautare..zic si eu. zilele trecute iar au facut update la panda :D. se spune ca rezultatele cautarilor au suferit o modificare de 1%