Ultrasharp 2408WFP este al doilea monitor cu DisplayPort de la Dell, si daca nu ma insel, din lume. Primul a fost 3008WFP. 2408WFP este mai mic, cu o diagonala de 24†(61 cm) si o rezolutie de 1920*1200 (format 16:10).
Acest LCD are un timp de raspuns de 6 ms G2G, o luminozitate de 400 cd/m2 si un contrast digital la 3000:1. Si reda 110% din gama de culori NTSC. Panel-ul are unghiuri de vizibilitate de 178º si pe verticala si pe orizontala, se poate inclina si in fata si in spate, se poate inalta si poate si pivota cu 90º pentru o imagine portrait.
Dimensiunile unui Ultrasharp 2408WFP sunt de 560*397*208 mm, si cantareste aproape 10 Kg (9860 grame). Pentru conectivitate, pe langa DisplayPort, acest monitor pune la dispozitie doua DVI-uri, un HDMI si un S-Video. In plus, integreaza un hub USB si un card reader 9 in 1.
Pretul de lansare pentru un astfel de model – 700 $.

„Pretul de lansare pentru un astfel de model – 700 $.”
Acest pret, insa, este valabil in SUA. In Germania, adica Europa, incepind de la 649 EUR. In Romania, desigur, va trebui sa platiti mult mai mult.
Normal ca in State. Avand in vedere ca producatorii isi anunta intai pretul pt SUA, sau doar pt SUA, e mai util (pentru comparatie) sa dau si eu acest pret. Doar daca exista si in Ro la mom redactarii articolului, il pun si pe acela.
pret 23 mil pt roamania
Acest LCD are un timp de raspuns de 6 ms G2G, o luminozitate de 400 cd/m2 si un contrast digital la 3000:1. Si reda 110% din gama de culori NTFS. – Ce legatura are baba cu mitraliera? Poate NTSC…
Doamne, ce ineptie am putut scrie… ms pt corectura NTFS!! S-a modificat!
Ce tip de panou este?? De tip TN, IPS sau VA??? Ca o sugestie, cind mai prezentati un LCD, nu ar strica daca s-ar spune si asta. Ma gindesc ca sint si persoane care sint pasionate de grafica si doresc sa stie mai multe (date tehnice) despre acel monitor!
Ai dreptate, insa producatorii in general omit acest amanunt la lansarea oficiala… Si pana nu-l ia nimeni la testat, nu se prea stie. Oricum, din unghiurile de vizibilitate se poate face diferenta intre TN si PVA. IPS sunt mai putin folosite.
Intre altele, Dell Ultrasharp 2408WFP este un S-PVA.
il am de 3 saptamani e excelent am dat 2400 lei ron isi merita bani, il putetzi gasi la comanda la http://www.wing.ro/
bafta
Alexandru: Acum este evident, dupa explicatie. Multumesc. (Apropo: 622 EUR in Germania astazi.)
Marius: Ce detalii ne poti da? Unghiuri, culori, viteza de reactie, manevrabilitate (tinind cont de faptul ca are functia pivot)… Vine cu soft pentru functia pivot sau acesta trebuie achizitionat separat?
Multumesc!
Va rog sa nu radeti de mine, dar explicatimi si mie ce este cu tipurile de monitoare: TN, ISP….Vreau sa-mi iau si eu un monitor nou si nu stiu ce sa aleg.Care ar fii mai bune? Multumiri anticipate!
Este vorba de panel-ul monitorului. TN sunt mai ieftine, ISP mai scumpe, VA la mijloc. ISP nu o sa gasesti, asa ca uita de ele. Majoritatea monitoarelor LCD folosesc TN-uri (mai ieftine, cu timpi de raspuns f mici, dar unghiuri de vizibilitate la 160º – 170º, in functie de cat de corect masoara). VA-urile sunt sensibil mai scumpe, dar au unghiuri de 178º. Acum daca iti iei ceva pentru a folosi pe post de televizor, vei fi avantajat de un VA, pentru ca te/va veti uita la el din diverse unghiuri. Daca insa este pt PC, deci drept in fata ta, TN e arhisuficient.
Multumesc mult pentru lamuriri! Si as indrazni sa mai intreb, de ce la unele monitoate scrie LCD TFT? E si asta un anume tip de panel? E tare complicat sa te descurci si sa alegi in „jungla” asta de oferte! Ce m-a frapat pe mine, nici o firma de la noi NU are in oferta monitoare Sony! Oare de ce?!?
Si, daca nu abuzez de amabilitate, ca un cunoscator ce sunteti, va rog recomandati-mi un monitor de 22-24″ care ar fii mai bun cu pretul cam de 15-17 mil…..
TFT este un tip mai nou de panel, la care au aderat toti producatorii de LCD-uri. Deci acum toate-s TFT LCD, chiar daca doar la unii scrie. De ce nu-s Sony-uri… pt ca din cate stiam nu mai produc monitoare LCD, doar LCD-TV-uri.
La recomandare, 22″ pleaca de la 700 lei, iar 24″ de la 1200 lei, deci e diferenta mare intre ele. Dar daca ai zis 15-17 mil, mergi pe 24″. Si aici alegere buna ar fi Dell 248WFP (1360 lei) sau Samsung 245B (1415 lei).
Multumesc mult pentru sfaturi! Coincidenta, si eu m-am orientat la un Dell 248WFP.Va doresc toate cele bune!
Poate acest monitor sa duca refresh-ul mai sus de 75Hz?Pentru ca sunt unele monitoare care suporta mai mult nativ iar altele sunt facute sa duca fortat pana in 100Hz dar evident destul de scumpe.
La LCD-uri refresh-ul este pe imagine, nu pe pixel ca la CRT. Drept urmare valorile sunt cu totul altele, si nu reprezinta un criteriu. 75 Hz e arhisuficient. Si 60 Hz. Nici la 50 Hz nu o sa ai probleme… etc.
De ce sau dezvoltat unele tehnologii pentru cresterea refresh-ului pana in 100Hz?Pentru ca 75Hz este insuficient si nu arhisuficient.Dupa cate stiu refresh-ul este pe imagine si nu pe pixel(prima oara cand aud de acest lucru).Revin la aceeasi intrebare:poate acest monitor sa suporte un refresh mai mare de 75Hz?
CRT-ul are un punct luminos (pixelul), care este baleat de-a lungul ecranului (traverseaza un rand orizontal, trece mai jos la urmatorul, dintr-un colt pana in cel opus). LCD-ul are o imagine statica aprinsa, nu acelasi pixel luminos care sa se plimbe.
PS: daca nu ai auzit de ceva pana acum nu inseamna ca nu exista!
Contează cu ceva dacă contrastul e mai mic sau mai mare? Monitoarele Dell sunt bune pentru grafică şi proiectare corel sau A-CAD? De ceva timp caut un monitor potrivit, dar mă lovesc de un vid de informaţii pe tema asta. Din câte am aflat Dell nu stă bine la capitolul contrast şi ecranele reflectă prea uşor lumina cea ce îl face nerecomandat celor cu probleme cu probleme la ochi.
Contrastul este suficient. Si pentru ca este un S-PVA cu 110% NTSC, se preteaza si la aplicatii grafice (la un nivel mai mic totusi).