Urmatoarea tinta a producatorilor de GPU-uri este rezolutia UltraHD (4K), cum 3D-ul nu a reusit sa se impuna, si va ramane pe plan secundar. AMD ataca prin intermediul noilor placi video, ca Radeon R9 290X, capabile sa redea singure toti acesti pixeli. Cum nVidia nu avea un raspuns de acelasi calibru, s-a decis sa promoveze sisteme menite sa poarte torta.
Ele poarta denumirea generica GeForce GTX Battlebox, si sunt compuse din doua sau trei placi video GTX 780 sau GTX Titan, un procesor Intel Core i7 sau i5 de generatie Haswell, si multe module DDR3 si SSD-uri. Intre integratorii care si-au anuntat disponibilitatea de a vinde astfel de sisteme se numara Maingear, Origin, Digital Storm, CyberPowerPC si Scan Computers.
Dar probabil le vor urma multi altii, avand in vedere ca un PC GeForce GTX Battlebox costa de la 2000 $ in sus. Iar nVidia ne garanteaza un minim de 45 – 60 fps la 3840*2160 cu aceste configuratii. Ele vor fi acompaniate si de monitoare compatibile, pentru inceput alegerea fiind Asus PQ321Q de 31.5″ (80 cm), care incarca singur nota de plata cu inca 3500 $.
Si la pachet am primi si o noua punte SLI, cu design care se asorteaza cu placile video, si led-uri verzi ornamentale. Nu stim cate astfel de sisteme se vor vinde, insa sigur nVidia se va bucura pentru fiecare dintre ele!
La ce temperaturi ruleaza saracele placi video in setup-ul ala?
la cat cer pe sistem puteau macar sa puna racire pe apa, altfel trebuie sa pornesti ac-ul si iarna – partea buna este ca nu mai ai nevoie de caldura in camera in care pui cutia
pana la urma se pare ca poza din articol este nereprezentativa – am intrat pe site la Digital Storm si toate cutiile sunt water-cooled!
sciuro ai dreptate…placile video sunt foarte apropiate…nu-mi place deloc acest lucru…niste raciri custom pe apa erau ideale si mult mai atractive din toate punctele de vedere
[…] si led-uri verzi ornamentale […]
GO FASTER!!!!!™
Nu are treaba ca sunt apropriate, turbina aia isi face treaba lejer, nici nu sare de 60-70% (gtx 780)
E perfect iarna ca iti incalzeste apartamentul. Deci sa facem o mica analiza – placile video 2000 – monitorul 3500 – calculatorul 3000. Ce mai cu 8000 $ ai un computer pe care si-l permite … oare cine?!