Internetul este sustinut de calculatoare, numite generic servere, care, ca si orice alt dispozitiv electric, consuma curent electric. Google are o ferma de astfel de servere, toate mari consumatoare de curent. Acum Google are permisiunea de a cumpara, si chiar vinde mai departe, curent electric direct.
Acum ceva vreme Google a anuntat ca doreste sa faca un test: sa intre pe piata ISP-urilor cu un numar de abonati de start de 500.000. Daca merge bine, continua. Intre noi fie vorba: 1. nu cred ca are cum sa nu mearga bine 2. oricum o sa continue. Deci, internet au ei si dau mai departe. Acum vor sa faca acelasi lucru si cu energia electrica.
Acum vreo doi ani de zile se zvonea ca Google are intre 200.000 si 500.000 de servere. Serverele, spre deosebire de calculatoarele obisnuite, consuma curent mai mult pentru a au o putere de procesare mult mai mare. Asadar, Google are nevoie de mult curent, mult de tot. De ce sa-l mai cumpere de la un furnizor particular cand poate sa-l ia direct de la producator dar poate sa-l si produca si sa-l dea mai departe?
Ideea e extraordinara, pentru ei. Au si reusit sa primeasca aprobarea de la Federal Energy Regulatory Commission (FERC) S.U.A. si acum vor putea cumpara curent direct de la producator dar probabil se vor apuca si sa produca curent folosind resurse regenerabile. Vorba aceea, Google „do no evil”. Sloganul trebuie reamintit prin fapte, nu?
Ce mai urmeaza acum? Ce mai poate face Google incat sa fie chiar peste tot in viata pamantenilor?
Super tare! Abea astept sa vina factura acasa de la Google cu apa, curent electric, gaz, canal, iluminat…sa alimentez masina de la Google Oil…sau poate chiar sa umblu cu Google mobil-ul…
Sa produca mancare bio?
Ar putea sa produca autotsurisme