Unul dintre principalele argumente ale fanilor iPhone in favoarea terminalelor preferate este faptul ca iOS este cel mai bun sistem de operare mobil. Cel mai stabil, cel mai intuitiv, cel mai fluent si intr-un cuvant cel mai inchegat.
Iar scaparile de la introducerea oricarei versiuni majore (ne aducem aminte de Maps, si avem in vedere si problemele abia lansatului iHealth) sunt usor acceptate si trecute cu vederea. Doar ele sunt ale aplicatiilor preinstalate, nu ale sistemului in sine, si oricum majoritatea celor ce-si iau un iPhone il folosesc pentru telefonie si mesaje. Dar saptamana trecuta, in incercarea de a repara iHealth, Apple a facut mult mai mult rau cu update-ul sau 8.0.1.
Acesta lovea in functiile de baza ale smartphone-ului, dezactivandu-i modulul de telefonie, si in acelasi timp facand de nefolosit sistemul de autentificare prin amprenta TouchID (de la iPhone 5S, 6 si 6 Plus). Insa putini posesori de terminale Android si-au dat seama ca toate erau defapt masuri de ameliorare a experientei iOS. Fara telefonie autonomia bateriei era imbunatatita, iar fara TouchID securitatea era sporita, o persoana rau voitoare neputand debloca iPhone-ul nici daca isi „insusea” degetul proprietarului!
Si pe cat de apreciat a fost promptitudinea celor de la Apple, care au scos imediat de pe server-e update-ul buclucas, astfel incat numai 40 000 de persoane au fost afectate (spun tot ei), si au realizat foarte repede urmatoarea versiune 8.0.2, pe atat de neinteles este aparitia acestor probleme. Doar au de testat cateva configuratii hardware, si un numar scazut de aplicatii integrate. Sa se foloseasca oare Apple de utilizatori pe post de beta testeri, in ciuda pretului premium pe care il pretind?
Pana la urma am ajuns la iOS 8.0.2, care nu mai are hibe majore (descoperite), si remediaza un total de zece probleme. Primele doua sunt cele aduse de 8.0.1, iar celelalte opt erau defapt reparate de update-ul precedent, dar a fost nevoie sa fie reluate. Si acestea sunt:
– aplicatia iHealth apare acum in AppStore
– tastaturile tertiare nu mai sunt deselectate fara voia utilizatorului
– toate aplicatiile desemnate pot vedea pozele din galerie
– funtia Reachability este mai stabila
– la primirea de mesaje SMS / MMS reteaua nu mai este suprasolicitata
– partajarea aplicatiilor intre membrii unei familii este mai corecta
– tonurile de apel sunt complet refacute din iCloud
– imaginile si filmele pot fi incarcate si din Safari
[…] astfel incat numai 40 000 de persoane au fost afectate (spun tot ei) […]
Deci uh, 9 persoane s-au plans….
meanwhile……
http://www.evz.ro/apple-a-pierdut-23-de-miliarde-de-dolari-din-valoarea-de-piata-a-actiunilor-pe-fondul-scandalului-legat-de-telefoanele-iphone-6-care-se-curbeaza.html
[…] Acesta lovea in functiile de baza ale smartphone-ului, dezactivandu-i modulul de telefonie, si in acelasi timp facand de nefolosit sistemul de autentificare prin amprenta TouchID (de la iPhone 5S, 6 si 6 Plus). […]
[…] Insa putini posesori de terminale Android si-au dat seama ca toate erau defapt masuri de ameliorare a experientei iOS. Fara telefonie autonomia bateriei era imbunatatita, iar fara TouchID securitatea era sporita, o persoana rau voitoare neputand debloca iPhone-ul nici daca isi “insusea” degetul proprietarului! […]
Am ras aici….
GG Alex!
Nu exista „Cel mai stabil, cel mai intuitiv, cel mai fluent si intr-un cuvant cel mai inchegat” E doar o afirmatie subiectiva a cuiva care s-a obisnuit cu acel lucru. Si e normal. Invatam ceva bine si apoi suntem reticenti cu un lucru similar dar altfel prezentat.
German ALexandru, adevarat ca odata ce ne obisnuim cu ceva, acel lucru pare cel mai intuitiv pentru noi.
Dar cand vorbim de ceva intuitiv ne referim si la cat de rapid te poti adapta la un lucru nou. Ex: da-i la un nene de la sat un calculator cu windows si da-i o tableta ipad. Sau da-i un blackberry si da-i un iPhone. Ghici care i se va parea mai intuitiv de folosit?
Sper ca ios 8.0.3 sa nu mai aiba bug-uri si sa introduca si Siri in limba romana…