Studiul Global Data Protection Index (GDPI) 2021, realizat de Dell Technologies (NYSE:DELL), relevă faptul că organizațiile se confruntă cu o serie de provocări în materie de protecția datelor, generate de amenințarea constantă a atacurilor de tip ransomware și de consumul de tehnologii emergente, cum sunt aplicațiile livrate via cloud, containerele Kubernetes și inteligența artificială.
Conform unui studiu IDC recent, peste o treime din organizațiile din întreaga lume au fost afectate de un atac de tip ransomware sau de o breșă care a blocat accesul la sisteme sau date, în ultimele 12 luni[i]. Pentru a rezolva aceste probleme din ce în ce mai dese și aparent inevitabile, Dell Technologies lansează noi aplicații software și servicii care accelerează disponibilitatea de backup al datelor pe mașinile virtuale (VM), simplifică managementul seturilor mari de date și menține continuitatea operațională, în timp ce reduce dependența de operațiunile cotidiene de recuperare cibernetică.
Anumite atacuri de tip ransomware pot fi devastatoare pentru oameni și companii, dar a accepta înfrângerea ca pe un rezultat de la sine înțeles nu e soluția. Înțelegem că miza e uriașă și că sarcina de a proteja datele nu a fost nicicând mai complexă. Fiind furnizori de prim rang în domeniul produselor hardware și software pentru protecția datelor, portofoliul nostru vine cu soluții pentru această provocare din ce în ce mai serioasă, ajutându-ne clienții să adopte o strategie holistică de securitate cibernetică și de protecție a datelor, pentru a identifica, proteja, detecta, răspunde la atacuri de tip ransomware și de alte tipuri, precum și pentru a-și reveni în urma lor. (Jeff Boudreau, președinte și director general Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies)
Noile descoperiri GDPI relevă o complexitate sporită a protecției datelor
Conform studiului GDPI realizat în 2021 de Dell Technologies, pe un eșantion de 1.000 de decidenți din domeniul IT, organizațiile se confruntă cu creșterea continuă a volumului de date și complexitatea sporită a proceselor necesare pentru protecția datelor. Studiul a descoperit că organizațiile administrează un volum de date de 10 ori mai mare decât acum cinci ani – de la 1,45 petabytes în 2016, până la 14,6 petabytes în 2021. De asemenea, 82% dintre respondenți sunt preocupați de faptul că soluțiile existente pentru protecția datelor în organizația nu vor face față provocărilor operaționale viitoare. Aceste preocupări sunt întemeiate, dat fiind faptul că peste 30% din organizații au raportat pierderi de date în ultimul an, iar aproape jumătate (45%) au înregistrat perioade de indisponibilitate neplanificată a sistemului.
Studiul GDPI relevă că:
- 62% se tem că măsurile curente de protecție a datelor nu sunt suficiente pentru a face față amenințărilor de tip malware și ransomware, în timp ce 74% sunt de acord cu faptul că, pe măsură ce crește numărul de angajați care lucrează de acasă, crește și expunerea la riscul de pierdere a datelor.
- Peste două treimi (67%) nu au încredere că datele critice pentru operațiunile lor pot fi recuperate, în cazul unui atac cibernetic distructiv sau al pierderii de date.
- 63% dintre respondenți cred că tehnologiile emergente – cum sunt aplicațiile livrate via cloud, containerele Kubernetes, inteligența artificială și machine learning implică riscuri pentru protecția datelor, iar lipsa soluțiilor de protecție a datelor pentru tehnologii mai noi a fost una dintre principalele trei provocări în materie de protecția datelor, pentru organizații.
- În medie, costul pierderilor de date în ultimele 12 luni este aproape de patru ori mai mare pentru organizații care apelează la furnizori multipli de servicii de protecție a datelor comparativ cu utilizarea unui singur furnizor.
Asigurarea unei protecții ample a datelor și a rezilienței cibernetice de încredere
În peisajul IT în continuă schimbare, Dell Technologies propune soluții care ajută organizațiile să își protejeze sarcinile de lucru tradiționale și pe cele moderne, într-o abordare unică. Lider în domeniul protecției datelor multi-cloud, Dell protejează aproximativ șapte exabytes de date, pentru toți furnizorii principali de servicii cloud[ii]. Prin inovare constantă, inginerie agile și integrare solidă cu VMware și alți lideri din industrie, Dell continuă să fie furnizor de top la nivel global, pe segmentul aplicațiilor și software-ului pentru protecția datelor[iii].
Dell oferă unul dintre cele mai ample portofolii din industrie, pentru reziliență cibernetică în centre de date periferice, centrale și în medii multi-cloud, livrate cu soluții cum sunt Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery și Dell EMC PowerScale prevăzut cu Superna Eyeglass Ransomware Defender.
Resurse suplimentare
- Pentru un infografic și link-uri către studii realizate în anii anteriori, vizitați 2021 Dell Technologies Global Data Protection Index Snapshot
- Blogul Dell Technologies: A New Dawn for Data Protection Innovation
- Detalii suplimentare despre Securitatea cibernetică modernă pentru soluții de securitate cu reziliență IT sporită
- Măsurați-vă reziliența cibernetică, cu Dell Technologies Cyber Resiliency Assessment
Despre studiul Dell Technologies Global Data Protection Index 2021
Dell Technologies a comandat realizarea studiului 2021 Global Data Protection Index (Vanson Bourne), aflat la a cincea ediție. În perioada februarie – aprilie 2021, 1.000 de decidenți în domeniul IT, din 15 țări și 14 industrii, din organizații cu peste 250 de angajați, au participat la studiul al cărui obiectiv e de a le înțelege mai bine mediile de protecție a datelor.
Daca nu ai backup in ziua de azi, mai bine te apuci de agricultura.
mda, trebuie sa le vinzi ceva americancilor si israelului ca sa te lase in pace.
desi e ciudat ca un kaspy de exemplu nu te poate feri. eu n-am patit-o pana acum.
Inainte apare boala si apoi medicamentul pentru ea. Pana apare, esti expus. Asa ca cea mai buna solutie la ransomware e backup-ul. Dell si alti giganti magari din tehnologie inventeaza tot felul de statistici sa isi vanda produsele lor. Nu as baga mana in foc pe astfel de cifre.
@alin
tu esti Sputnikar si sosocar ?
ai votat cu hAUR ?
zi ca nu
@1jedi, cand n-ai argumente ataci cu prejudecati?
n-am votat ca era coada si nici nu stiam de AUR. eu eram oricum cu alde(liberalii adevarati si europeni!) si PER parca.
data viitoare o sa iau in considerare si AUR. pana acum ei par cei mai normali.
pdl si usr (plus udmr!) se vede inca o data ca sunt cei mai mafioti, securisti, disabled, vanduti axelor etc. intr-un fel sper sa iasa tot ei data viitoare fiindca alegatorii „de dreapta” ii merita!