Mio a lansat recent noi modele de camere auto capabile sa inregistreze la rezolutii mari mari de Full HD. In plus dispun de Wi-Fi pentru extra conectivitate.
Astfel avem trei modele noi: MiVue 658 WiFi, 658 Touch, respectiv 638 Touch. Primele doua pot filma Full HD, dar si la o rezolutie superioara de 2304 x 1296 pixeli. Avantajul Wi-Fi-ului in cazul de fata este de a transfera fisiere in cloud sau pentru a se conecta la un smartphone.
Obiectivele celor trei modele au o deschidere F/1.8, sistem optic din 6 elemente, filtru IR optional si unghi de vizibilitate de 150 de grade. Stocarea se face pe carduri de memorie microSD de pana la 128 GB, iar in cazul modelelor MiVue 638 Touch si 658 Touch, stocarea se poate face pe 2 carduri simultan.
Modelul MiVue 658 WiFi inregistreaza 10 secunde inainte si după detectarea unei eventuale accidentari ale masinii. Este util atunci cand nu este pornita si suferiti un accident. Toate modelele inregistreaza coordonatele, viteza, ora si data, dispun de moduri de urgenta si de Parking Mode. Acesta din urma inregistreaza activitatea cat timp masina este parcata si simte ca in zona este miscare.
Si noi am testat o camera auto de la Mio, MiVue 538. Puteti citi review-ul aici. Aceste noi modele pornesc de la 430 de lei.
Era interesant sa stim cum stie cand urmeaza un accident… Adica 10 secunde e foarte mult timp, timp suficient pentru masuri de prevenire a accidentului! Deci probaibl este totul marketing!
Stie ca e un accident prin soc. Am o aplicatie pe telefon si la socuri, miscati brustre ale telefonului se fac poze si se salveaza separat inregostrarile. Totodata, ai posibilitatea sa modifici sensibilitatea senzorului(giroscop), din cauza gropilor.
Sa stie ca a fost un accident e usor de inteles. Insa ei se lauda ca filmeaza cu 10 secunde inainte sa fie accident. Tu daca ai stii ca in 10 sec o sa ai un accident, nu l-ai evita?
Aceasta functie presupune sa fie alimentata tot timpul si camera sa inregistreze.In timp, cind cardul devine full, aceasta rescrie fisierele, insa le salveaza ca „read only” pe cele din momentul impactului datorita unui sensor sensibil la socuri. Repet, camera alimentata in permanenta plus setarea de filmare continua.
Probabil are un buffer ce inregistreaza permanent dar scrie numai partea -+10 sec atunci cand e cazul, dar tb testat