Pe langa monitoarele de gaming cu care BenQ se mandresc, (apropo, avem si noi unul in teste) mai au in portofoliu si monitoare speciale pentru proiectare si grafica. Unul dintre aceste modele este BL2420PT.
Acesta ofera o diagonala de 23.8 inch si o rezolutie 2K, adica 2560 x 1440p. Panoul este IPS, contrastul este si el la inaltimea asteptarilor, insa lucrurile cu care acest monitor se remarca sunt functiile speciale pentru tipul de lucru mentionat in titlu.
Dispune de moduri precum CAD/CAM pentru lucrul in AutoCAD, CATIA sau SolidWorks. Acestea au rolul de a imbunatati experienta in timpul sesiunilor de lucru.
Modul „animatie” permite iluminarea zonelor intunecate pe 10 niveluri de intensitate pentru a vedea toate detaliile, insa fara a supraexpune zonele iluminate. Pe langa aceste tehnologii suplimentare se gasesc si cele proprietare BenQ precum Flicker Free si Low Blue Light.
Monitorul acopera o paleta larga de culori, mai exact acopera toata gama sRGB cu tehnologie Ultra Vivid IPS. Dispune de intrare VGA, DVI-DL, DP 1.2, HDMI 1.4, dar si de intrari pentru microfon sau casti si chiar USB.
Piciorul este reglabil pe patru directii si se poate intoarce in mod portrait. Pretul acestui monitor este de 1949 LEI.
Vor fi foarte multi care or sa schimbe rezolutia in ceva mai mic. Chiorii ca mine nu se vor uita la acest model fie el si cu IPS. Cam neinspirati cei de la BenQ in ultima vreme, vezi XL2730Z cu panou TN si acum 23,8″ cu 2K la BL2420PT. Mai ramane sa scoata unele cat foita de tigara si sa le faca reclama la cat sunt de subtiri, ca la marketingul de televizoare.
Chiar nu va rostul rezolutiilor peste 1080p pentru ecrane sub 30″. Ca sa nu mai zic de telefoane…
Cum sa cumperi un monitor pentru grafica si sa-i schimbi rezolutia?
E ca si cum ti-ai lua o masina sport si pe urma ii mai „tai din putere”
In unele cazuri rezolutia inalta inseamna marketing, insa nu si aici.
Monitoarele 1080p cu diagonala peste 24″ sunt acceptabile doar pentru a urmari filme, nimic mai mult.
Cum sa cumperi un monitor de 2K la 23,8″?
Asta este ca un rucsac tunat nicidecum o masina sport.
Cu zoom in/out te plictisesti repede plus ca monitoarele LED actuale nu mai sunt atat de blurate cum erau inainte in cazul unei rezolutii micsorate.
Pana la urma fiecare isi alege ce monitor doreste in functie de buget si preferinte.