Deep Learning Dynamic Super Resolution (DLDSR) este o nouă tehnologie de la NVIDIA menită să îmbunătățească fidelitatea grafică. DLDSR se folosește de nucleele Tensor de pe GPU-urile RTX și face downsampling de la o rezoluție superioară printr-un algoritm AI avansat. Practic, este o formă de antialiasing care nu degradează mai deloc performanța. De exemplu, în Prey, DLDSR pe 2.5x asigură o fidelitate grafică similară cu 4K, însă la aproape aceeași performanță ca pe 1080p nativ.
Este o funcție utilă mai ales în titlurile vechi ce nu au implementate tehnologii moderne de antialiasing, însă în teorie ar trebui să funcționeze în orice joc. DLDSR va fi disponibil începând din 14 ianuarie prin intermediul unui update de driver NVIDIA Game Ready și va putea fi activat din NVIDIA Control Panel.
Via Techspot
nu prea inteleg la ce ar folosi chestia asta
„E grele atunci”… cum se si spune mai sus, imbunatateste fps in jocuri fara sa scada prea mult calitatea grafica, ba chiar in unele cazuri chiar o imbunatateste foarte mult, ca si DLSS. Pe mine unul ma bucura „artificiile” nVidia, care da pe fata cerintele exagerate din majoritatea jocurilor, multe sponsorizate chiar de ei.
daca ai placa foarte potenta (RTX 2070 gen) , dar monitor 1080p, poti imbunatati calitatea imaginii pastrand oarecum acelasi numar de cadre pe secunda.
Nu stiu daca chiar imbunatateste fps, deoarece placa trebuie sa randeze cadrele la o rezolutie mai mare,apoi reduce rezolutia,dar pastreaza calitatea si detaliile. Algoritmul AI face posibil sa nu pierzi din fps-uri, nu neaparat creste numarul lor.
Cel putin asta am inteles din ce am citit si prin alte parti.
In loc sa randezi direct la 1080p randezi la 2k ca sa faci pe urma downscaling la 1080p.
Eu am inteles ce face :), nu ii vad utilitatea.
Utilitatea e „edge smoothing” pe rezolutii „mici” ca 1080P, unde marginile sunt pixelate fara anti-aliasing (acolo unde nu ai linii perfect plane sau verticale), pentru ca ai rezolutie prea mica ca acele margini sa fie reproduse de atat de multi pixel incat sa fie suficient de „smooth” pentru a nu fi sesizabile ochiului.
Unele variante de anti-aliasing fac ceva similar insa cu penalizari serioase de performanta de pe la 4X in sus si efect de „edge blur” enervant in unele titluri.
Tehnologia DLDSR ar trebui sa ofere un efect vizual similat anti-aliasing 4X sau mai mare fara impact major de performanta si probabil fara „edge blur” (mai ales daca folosesc ceva algoritmi de reconstructie ca in cazul DLSS).