Deja anunțat săptămâna trecută, după zvonurile din septembrie, OnePlus Open a avut parte de lansarea oficială astăzi.
Acesta este primul telefon pliabil din portofoliul brandului chinezesc, dar este foarte similar cu OPPO Find N3. Gurile rele spun că este același model, cu un alt logo pe el.
La o primă vedere, remarc colaborarea cu Hasselblad, prezența clasicului butin Alert Slider, precum și utilizarea OxygenOS 13.2, în locul ultimei versiuni – 14. Cu toate acestea, sistemul de operare este ajustat special pentru un telefon de tip fold.
Open Canvas a fost dezvoltat de la zero pentru a îmbunătăți productivitatea și eficiența, oferind suport pentru mai multe ferestre pe un ecran mare. De fapt, aproape 95% dintre aplicațiile populare sunt compatibile cu ecranul extins, fără nevoia unor ajustări vizuale neobișnuite sau redimensionări.
În cadrul Open Canvas, a fost introdusă o bară de activități similară cu cea a desktopului, plasată în partea de jos a ecranului principal extins. Această bara facilitează accesul rapid la aplicațiile recent utilizate și cele prestabilite. De asemenea, s-a creat un folder „Recent” în bara de activități a platformei OnePlus Open, permițând utilizatorilor să acceseze aproape instantaneu fotografiile recente, imaginile stocate, documentele editate și multe altele.
OnePlus Open vine echipat cum îi șade bine unui flagship: procesor Snapdragon 8 Gen 2, 16 GB de memorie RAM de tip LPDDR5X, care este accelerată de software-ul exclusiv RAM-Vita dezvoltat de OnePlus, și 512 GB de memorie ROM (UFS 4.0). Toate acestea sunt alimentate de un acumulator de 4.805 mAh și tehnologia de încărcare SUPERVOOC de 67 W, care poate reîncărca bateria de la 1 la 100% în doar aproximativ 42 de minute. Ca și bonus, OnePlus Open suportă Wi-Fi 7 și oferă conectivitate duală pentru a asigura o conexiune rapidă și lipsită de întreruperi, indiferent de locație sau moment.
Telefonul dispune de un panou de 6,31 inci la exterior. Este vorba despre un ecran LTPO AMOLED cu rezoluție de 2484×1116 px. OnePlus îl numește ecran Super Fluid LTP 3.0, care vine cu o rată de reîmprospătare dinamică cuprinsă între 10 și 120Hz. Și dispune de un raport de aspect mai apropiat de cel tradițional, așezat la 20:9. În plus, ecranul extern al OnePlus Fold poate atinge 1400 NIT de luminozitate tipică și 2800 NIT de luminozitate maximă.
În ceea ce privește ecranul interior, dispozitivul vine cu un ecran Flexi-fluid LTPO 3.0 AMOLED de 7,82 inchi. Și acesta are o rată de reîmprospătare dinamică, dar intervalul este de la 1 la 120 Hz. Practic, telefonul devine o adevărată tabletă, care poate fi folosit pentru consum de materiale video sau pentru lucru. Raportul ecran-corp este de 89,6% și este acoperit de 3 straturi de protecție – sticlă ultra-subțire care se află deasupra OLED-ului flexibil, un strat TPU pentru ecranare împotriva impactului fizic și un protector de ecran anti-reflex pentru reduce uzura de zi cu zi.
În ceea ce privește compatibilitatea, Open acceptă redarea video Dolby Vision care este completat de o configurație de difuzoare care funcționează în tandem cu un algoritm audio spațial proprietar pentru a duce conținutul Dolby Atmos la nivelul următor. Acest lucru permite un sunet tridimensional care va ajunge la utilizatori din toate direcțiile.
Cu OnePlus Open, compania continuă colaborarea deja tradițională cu Hasselblad și este echipat cu cinci camere. Pe partea din spate, Open dispune de un senzor Sony LYTIA-T808, cu o rezoluție de 48MP, care este un senzor nou „pixel stacked”. Acesta măsoară 1/1.43 inch și este echipat cu o lentilă stabilizată optic de 24mm, cu diafragma de f/1.7. În plus, există un spațiu care separă senzorii camerei și cupola de sticlă exterioară, un element de design împrumutat din segmentul ceasurilor de lux.
De asemenea, senzorul LYTIA-T808 beneficiază de tehnologia cu tranzistor dual-layer. Practic, aceasta reprezintă o arhitectură a pixelilor reproiectată, cu scopul de a oferi o sensibilitate mai bună la lumină.
Există, de asemenea, un senzor ultrawide de 48MP cu rezoluție de 1/2 inch și o lentilă de 14mm cu diafragma de f/2.2 și focalizare automată. Ultima cameră de pe spate este un senzor telefoto de 64MP, cu o lentilă stabilizată de 3x70mm și diafragma de f/2.6.
Celelalte două camere ale OnePlus Open sunt camere selfie. Ecranul extern este echipat cu un senzor de 32MP, în timp ce ecranul intern are o cameră selfie de 20MP.
OnePlus Open este extrem de ușor și compact. Cântărind doar 245 g (pentru modelul de culoare Emerald Green) și măsurând la 5,8 mm când este deschis, Open oferă o utilizare ușoară similară cu cea a unui smartphone cu un singur display.
Balamaua este formată din doar 69 de piese în comparație cu media industriei de peste o sută, oferind astfel mai mult spațiu în interior pentru hardware de înaltă performanță.
OnePlus Open a fost certificat pentru pliere fiabilă de către institutul internațional de certificare TÜV Rheinland, până la 1.000.000 plieri, ceea ce înseamnă că poate fi utilizat fără probleme pentru o perioadă de 10 ani în cazul în care este închis și deschis de aproximativ de 100 de ori pe zi.
Cuta de pe ecran este insesizabilă datorită structurii unei pânze de carbon de 0.15 mm care este integrată în suportul ecranului și lucrează în tandem cu mecanismul pe 8 axe al balamalei pentru a reduce presiunea atunci când ecranul este pliat.
Cuvântul „Open” nu reprezintă doar noul form factor pliabil, ci și deschiderea noastră de a explora noi posibilități permise de soluțiile tehnologice de ultimă generație de pe piață. OnePlus Open oferă hardware de neegalat, funcții software inovatoare și servicii construite în jurul noii forme, continuând să fie la înălțimea sloganului Never Settle care definește OnePlus. Odată cu lansarea OnePlus Open, suntem încântați să oferim utilizatorilor din întreaga lume o experiență pliabilă fără compromisuri. OnePlus Open va fi un adevărat flagship, care va revoluționa piața pliabilă. (Kinder Liu, președinte și COO al OnePlus)
OnePlus Open va fi disponibil în România în a doua jumătate a lunii noiembrie. După ce îl voi primi la test pot să decid dacă Open este telefonul care să mă facă să revin la Android.
Lasa un comentariu!