Astăzi va fi un text mai scurt, nu ca restul opiniilor nepopulare. Veți vedea de ce, dacă citiți până la final.
La final de 2021 am sărit gardul, din grădina Google în cea a celor de la Apple. Iar asta s-a întâmplat după nouă ani de utlizare de diverse terminale cu Android, nu a fost un imbold de moment sau o aroganță de ”fan boy”.
La momentul respectiv am explicat toate motivele, am primit de la voi tot felul de sfaturi și injurii, dar nu eram prea convins că voi rămâne tot client de iPhone și pe viitor. Am zis că încerc, dat fiind că telefonul este unul bun, dar văd ulterior dacă nu revin la modele Android.
Zilele trecute am citit o știre cu privire la lansarea iOS 17, din această toamnă, la sugestia Google (vedeți ironia?). Ei bine, oameni buni, atunci am decis că următorul meu telefon va fi tot un iPhone. Nu știu încă modelul cu care voi schimba actualul 13 Pro Max, dar cu siguranță nu va fi un Android!
Și acum, pentru cei care se întreabă de ce scriu asta, iată și motivul: telefoanele mai noi de iPhone X, 8 sau 8 Plus vor primi update la noul iOS. Practic, Apple nu mai oferă suport pentru modelele lansate prin 2017, cu iOS 11 la bord, dar pentru restul de cinci ani sau mai noi, noul software va fi disponibil!
În liceu, la finalul unei demonstrații matematice, scriam trei litere: QED!
qwhat? deci nu ofera mai mult decat samsung si pixel? si probabil si restul foarte curand.
@alin lasa-te,habar nu stii…
Pixel nu este complet compatibil cu retelele din Ro; nu are activ 5G, VoLTE si VoWiFi
@ion:
Exista deja un mod de activare a VoLTE și VoWiFi pe Pixeli. Îl folosesc pe al meu Pixel 6 Pro și merge fara probleme (sunt în rețeaua Digi).
In ce privește 5G-ul mai așteptăm. Dar din câte știu nici iPhone nu are 5G in Digi așa că mă consolez cu asta. In plus, deocamdată 5G-ul in Romania mai are de parcurs cale lungă.
Urmatorul meu telefon nu va fi din nou (niciodata) iPhone.
Nici nu stii ce pierzi!
Din 2020 am trecut si eu la iphone (mai facusem o incercare cand cu iphone4 dar nu am rezistat decat vreo doua luni si am revenit la android), mai mult de conjunctura (nevoit sa imi iau un telefon in locul Note-ului 8 care merge si azi impecabil dar pe care a trebuit sa il las la fostul job ca s-a dovedit ca e mai ieftin asa decat sa isi instaleze si configureze „urmasul meu” toate aplicatiile), am schimbat trei Note-uri noi intr-o saptamana, unul fiind incapabil sa gaseasca wifi la mai mult de 20cm de router, altul fiind incapabil sa gaseasca vreo retea gsm de orice fel, iar al treilea se descarca in maxim 40 minute fara sa aiba vreo aplicatie deschisa… iar cum se termina termenul in care trebuia sa fac miscarea, am luat un iphone 11. Daca nu l-as fi scapat pe jos suficient de bine incat sa-i sparg ecranul, as fi zis ca e telefon de folosit inca 4 ani. Dar asa, vinerea trecuta tocmai am facut un upgrade neprogramat la 14 pro max. Asta dupa ce timp de trei ani am stat cu ochii pe Androizi, am butonat Pixel si Galaxy la birou (avem multe telefoane noi pentru testeri), am acasa vreo doua Xiaomi si un S 21Ultra pe care le butoneaza copiii, inca vreo doua Galaxy-uri mai vechi pentru backup, nu sunt gamer inrait (am maxim 2 jocuri si alea vai mama lor la grafica pe care le mai pornesc cand si cand), folosesc telefonul pentru munca, citit, social media, poze si cand si cand cate un film in avion, navigatie (Waze si aplicatiile de trip master pentru rally-raid), asadar ma intereseaza bateria si autonomia, calitatea gps-ului, sunetului si semnalului in convorbiri si dimensiunea ecranului. Nu am gasit in ultimul an niciunul care sa se califice in afara de mizeria asta de iphone. Si nu, nu sunt fan Apple, ba chiar as zice ca sunt in zona celor care cauta ciunga-n parul astora de la Apple cu fiecare ocazie. Insa au un mare plus in fata concurentei (aplicat atat la telefoane cat si la zona de computere) – avand 5-6 configuratii hardware standard pentru care isi dezvolta sistemul de operare si aplicatiie, gresesc putin spre deloc. Cand nu trebuie sa scrii soft decat pentru o mana de procesoare, si alea facute de tine, cand ai doua-trei display-uri si tot cam atatea tipuri de compoente, nu prea ai cum sa gresesti. Cand vor reusi cei de la Google sa isi faca propriile procesoare, propriile placi de baza si tot asa, clar ma voi intoarce la Android, cata vreme va fi unul dedicat pentru acele dispozitive si nu unul care trebuie sa functioneze atat pe dispozitivele lor cat si pe alte XXXXX tipuri de hardware de la cele mai de cacao chinezarii pana la cele de top.
Da , sunt altceva telefoanele Apple. Am luat de vreo luna un S 22 Ultra deoarece era prea scump 13 Pro Max. Nu e rau telefonul am mai avut Samsung. Totusi la Apple e senzatia de Premium. Pe video Apple este mai bun. De fiecare data m am intors la Apple. Nu stiu de ce.
Voi astia cu bani multi , astia bogati va laudati cu telefoanele
….atat stiti doar
Salut eu am Samsung s10 simplu și merge și acum după 3 ani foarte bine am android 12 pe el e ultimul dar mai merge 4 ani fara probleme e luat din Orange Shop la abonament in 2020 e rapid in toate aplicațiile și are RAM plus de la android care îi suplimentează ramul am 16 fb RAM acum și am și card de memorie pe el nu am avut nici o problema hardware sau software cu el până acum merge super bine și toate punctele de vedere bateria e or ducă dar are aproape 3 ani de folosință intensa
Norocul nostru e ca avem aceasta „lupta” intre android si ios, altfel nu am avea parte de produse bune. asa…. eu zic ca orice telefon alegi (peste 250 euro sa zicem), poti face multe cu el in conditii cel putin decente. Primul meu pc a fost un 286. La o simpla poza folosesc mai mult spatiu de stocare decat avea ala de tot (10MB).
Un fel de CR7 vs Messi, nu?
Corect! Concurenta (intre ei) e buna (pentru noi, cumparatorii)! In ce ma priveste eu nu o sa-mi iau iPhone de buna voie in viata asta. E un telefon bun, integrat intr-un ecosistem INCHIS insa. L-as recomanda celor care vor un hardware bun si update-uri software cu care sa nu-ti bati capul (chiar deloc pentru un utilizator obisnuit) si care au bani (multi) de dat. Dar… faci pe el doar ce te lasa Apple. Nu e de mine. Raman utilizator de telefoane Google – folosesc penultimul Pixel – Google Pixel 6 Pro – si nu am de gand sa-l schimb prea usor pentru ca sunt multumit de el. Si trag si de un Mac Book Pro de aproape opt ani si e OK. As putea spune cu toata linistea ca il prefer laptop-urilor „Windows” 🙂 . Iar sotiei i-am recomandat acum vreo trei ani sa aleaga ca telefon de serviciu un iPhone si nu un Samsung; si este o alegere buna si azi.
Dar pentru „acasa” eu mi-am dotat toti membrii familiei cu telefoane de la Google. Si nu schimb directia de zece ani de zile (incepand cu Nexus 4). E alegerea mea.
Cat despre „Sammy”, astept vremea cand n-o sa mai faca pe dracu’n patru sa imi blocheze controlul si or sa renunte la bloatware… Hardware bun de tot dar… pentru asta raman un „no go” in ce ma priveste (vorbesc doar de seria Ultra; chestiile mai ieftine si mici nu ma intereseaza 🙂 ) – tot o preferinta personala.
Asadar… folositi ce vreti (si va permiteti 😉 ). Telefoanele din ziua de azi sunt oricum mult mai puternice decat orice PC aveam la dispozitie in ’90 cand am terminat facultatea. Si isi fac treaba in majoritatea cazurilor.
Pana la urma e important sa fim noi ca utilizatori multumiti cu alegerea facuta. Oricum, cursa Android – iOS continua! In avantajul nostru (sper)! 🙂
Scapati de chinezarii; cumparati Iphone sau Samsung!
Am trecut pe iPhone de la lansarea iPhone 14, mai mult de gura prietenilor, eu fiind posesor de Samsung de foarte mulți ani (începând cu Galaxy S3).
Mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc cu sistemul, cu felul cum este gândit, iar acum mi se pare mult mai simplu decât Android / OneUI de la Samsung.
Mai sunt câteva lucruri pe care eu le consider dezamăgitoare:
– aplicația de apeluri este rudimentară, mult prea rudimentară pentru orice telefon
– pozele în lumină slabă lasă de dorit – consider că Samsung face o treabă mult mai bună
– unele aplicații par nefinisate pe iOS, comparativ cu Android
Acum să vedem și cât o să țină și iPhone-ul, majoritatea Samsung-urilor pe care le-am avut, după aproximativ 2 ani deveneau greu de utilizat, se mișcau greu, capacitatea bateriei scădea la jumătate, începeau erori pe ici pe colo.
„majoritatea Samsung-urilor pe care le-am avut, după aproximativ 2 ani deveneau greu de utilizat, se mișcau greu, capacitatea bateriei scădea la jumătate, începeau erori pe ici pe colo”
Emilian tată, de unde inventezi prostia aia doar tu știi.
Am încă un Samsung Note8 care va împlini 6 ani de funcționare, e folosit ca telefon fix doar în apartament și ce crezi, sănătatea bateriei după 5 ani și jumătate era în decembrie la 80%. Nu mai spun că se mișcă ca în primul an de utilizare în concordanță cu toate telefoanele cu procesoare de top din 2017-2018, nici vorbă de erori sau să se miște greu.
Adică hai să spunem mai puține clișee expirate prin comentarii, să fim mai realiști, orice Samsung vârf de gamă din ultimii minim 6 ani e perfect utilizabil și acum, exceptând faptul că nu mai primește actualizări după atât timp.
Fără discuții, calitatea asamblării și șlefuirea softului sunt net superioare la un dispozitiv Apple vs orice dispozitiv premium din ecosistemul Android. Însă întrebarea este dacă diferența de preț între un dispozitiv Apple (midrange nu cel de top) și un midrange decent (Xiaomi, Oppo, etc, exclud Samsung și Google care tind spre premium) merită. Utilizăm telefonul în regim de obiect de uz comun … nu mi se pare normal să fac naveta la servici cu Porche sau Ferrari. Pot merge cu un X3 decent (să nu zic Dacia sau VW).
Fără split-screen… viața/ telefonul este pustiu. Sus Betano/ jos flashscore. Sus Google/ jos iutub. Sus iutub/jos site pariuri. Sus Protv/ jos goagăl. Sus Samsung Notes/ jos google și iutub în pop -up.De vreo 3 ani folosesc split-screen aproape toată ziua, deseori și pop-up… deci Android ! Sunt curios ce noutăți aduce Apple anul viitor, procesor cu 3% mai puternic (în viața reală) și cea mai mare inovație iPhone este… gama de culori a telefonului !