Saptamana trecuta Orange si Bitdefender au incheiat un parteneriat in urma caruia clientii de telefonie mobila vor beneficia de o solutie antivirus pentru tabletele si telefoanele ce ruleaza Android. De asemenea, de acum este disponibila si o aplicatie dedicata controlului parental. In acest sens, Bitdefender a integrat cele mai bune tehnologii in materie de securitate, recunoscute la nivel modial.
Solutiile de securitate Orange Antivirus, alaturi de Orange Content Lock sunt dedicate utilizatorilor care se regasesc in abonamentele Orange. Abonatii pot descarca aplicatiile din magazinul online Google Play si beneficiaza trafic nelimitat.
Androidul este in capul listei creatorilor de virusi pentru mobil pe fondul cotei mari de piata pe care o detine, iar amenintarile informatice pentru acest tip de dispozitive mobile se diversifica rapid si devin din ce in ce mai complexe. Fie ca urmaresc furtul de informatii personale, accesul la conturile bancare sau furtul de bani prin umflarea facturilor utilizatorilor, virusii de Android pot fi extrem de periculosi fiind integrati de foarte multe ori in aplicatii legitime. Tocmai de aceea alaturarea solutiilor de securitate si a celor de control parental serviciilor de comunicatii mobile este esentiala, iar parteneriatul intre furnizorul numarul unu din piata de securitate si liderul pietei de telecom a venit natural, a declarat Valentin Jurcut, Business Development Director, Romania, CEE, CIS, Bitdefender.
Conform studiilor Bitdefender, virusii care trimit SMS-uri la numere premium sunt in top din punct de vedere al numarului de atacuri, iar noile amenintari, ce blocheaza terminalul si solicita plata unei amenzi sau virusii bancari incep sa inregistreze cresteri.
Telefoanele si tabletele sunt prezente in viata clientilor nostri mai mult decat orice alt dispozitiv electronic si, in acest context, securitatea pe telefonul mobil a devenit o preocupare majora pentru Orange. Ne-am dorit sa oferim clientilor nostri protectia de care au nevoie pe internet, precum si mijloacele de a-si proteja copiii in interactiunea lor cu dispozitivele mobile, a declarat Stjepan Udovicic, Marketing Director in cadrul Orange Romania.
S-au schimbat vremurile, daca pe windows aproape fiecare utilizator a patit-o cel putin o data si a cautat o solutie de antivirus, pe android nu am auzit pe nimeni ca sa se vaite asa ca au inceput ei sa te caute pe tine si sa-ti spuna in ce mare pericol te aflii. Acum cateva saptamani se vaitau ca nu pot integra antivirusul in android, deoarece acesta limiteaza accesul aplicatiilor doar la cele produse de aceeasi companie si nu pot monitoriza/scana. Ca si comparatie pe andoid totul ruleaza izolat, aplicatiile primind acces doar la resursele carora li s-a dat acces la instalare. Ca sa existe modificare in fisierele de sistem trebuie ca dispozitivul sa fie root-at iar aplicatia malitioasa sa primeasca drepturi de root.
Cu putina atentie poti sta linistit si fara antivirus pe Android.
De acord;
Cat timp stii ce faci, si nu transferi fisiere de pe calculatoare care nu au antivirus s.a.m.d.
Si scuza-ma dar… bitdefender…. nu.
Chiar nu este nici o problema daca il conectezi la un pc virusat, in cel mai rau caz il vede USB Storage si iti copiaza un executabil si fisier de autorun (e periculos daca il conectezi ulterior la alt pc ca il poate virusa). Periculos pe android e sa instalezi apk-uri din surse necunoscute sau ciudatenii de aplicatii din market care au cel mult 200 descarcari care le dai involuntar dreptul sa initieze apeluri, sa trimita sms-uri si te poate arde la buzunar. Totusi daca te prinzi ca ceva e in neregula si dezinstalezi aplicatia, atunci ai devirusat si telefonul, pentru ca nu sunt alterate fisierele de sistem (cum se intampla in cazul windows-ului).