Momentan, in Anglia (Marea Britanie), hacking-ul este o crima destul de importanta. Si se pedepseste cu inchisoare pana la zece ani, in functie de gravitatea actului si de urmarile sale. Insa guvernantii au considerat in mod inexplicabil acest tratament prea simplu si bland. Si se pregatesc sa-l inaspreasca drastic.
Astfel, ei au in vedere pe viitor inchisoarea pe viata ca pedeapsa suprema. Doar un hacker este la fel de periculos ca un criminal in serie. Sunt curios cum de politicienii corupti, ale caror fapte au urmari mult mai grave, nu beneficiaza de conditii similare de „relaxare”. A, da. Pentru ca ei fac regulile…
fraieri daca nu ies in strada. or sa ajunga primii teleghidati, dupa noi, evident. 🙂
apropo, poti lua torente in uk fara sa patesti nimic? merge contul de filelist acolo?
Anglia e unul din acele locuri in care mai bine iti inchiriezi un film 🙂
Pai grosul de bani il iau din taxele de la jocuri, daca producatorii de jocuri ies in pierdere ies si ei nu? Nu mai au bani de prostituate, masini scumpe si vilute, nu mai pot fi in trend si ei ca oamenii cu ultimele racnete in domeniu, asa ca sau suparat rau de tot pe hackeri. Uita ca aia is cei mai buni programatori :), cine o sa le mai programeze lor parcarile automate si condusul si reglajele la instalatia din vilute, nu se gandesc la asta? 🙂
Comentariile cred ca sunt putin off topic.Articolul face referire la pedepse pentru hacking,adica pentru cei care patrund prin „efractie” in sisteme informatice asupra carora nu au drepturi.
Mai sus vad ca se comenteaza despre piraterie,care e cu totul altceva,o abatere mult mai putin grava decat hackingul.
Hackingul in forma lui cea mai grava este considerat la fel de periculos ca activitatile teroriste,de aceea si tendinta de a mari pedepsele,tedinta justificata in anumite cazuri.
„patrund prin “efractie” in sisteme informatice asupra carora nu au drepturi.”dar cand spioneaza statul cetateni prin monitorizare ? Prin web, microfoane , date, trafic etcc ?
Probabil vrei sa faci referire la situatia in care statul prin institutiile abilitate,face abuzuri in acest sens,pentru ca in situatia in care exista un temei legal nu avem ce comenta in acest sens.
In caz de abuz nu exista decat posibilitatea fiecaruia de a deschide o actiune in justitie daca se considera ca i-au fost incalcate anumite drepturi.
Ok , tu zici de procese in cazul in care afli ca ai fost urmarit . Eu zic de acele momente in care statul face lucrurile stric secret , de exemplu atunci cand america a ascultat mai multe convorbiri din afara americi …. Unde nu exista niciun temei legal .
Am inteles,dar daca se face strict secret de unde sti ca exista astfel de actiuni?
Ce vreau sa spun este ca atat timp cat nu ai dovezi clare ca se intampla asa ceva,totul ramane la nivel de discutie.Si sa sti ca acele actiuni nu sunt strict secrete pentru ca sunt ilegale ci din motive de securitate nationala,adica tot in baza unor legi in vigoare.
Pe de alta parte orice forma de abuz,care poate exista,trebuie pedepsita,dar modalitatea de a face acest lucru necesita probe in acest sens,asa cum spuneam.
Unde-i lege nu-i tocmeala 😀
Astfel de ceiere nu erau oricum bagate la inchisoare, insa acum vor ca sa se asigure ca pot fi mai usor santajate
depinde ce sparge, daca sparge ceva usor il da exemplu.
oricum, e inceputul, posibil sa urmeze inchisoarea si pt un film piratat, asta ziceam mai sus.