Intel inca nu a lansat procesoarele high end Sandy Bridge E. Si deja aflam ca prima lor editie, C1, va include o erata, o problema, ce va fi rezolvata abia in 2012, cand va sosi versiunea C2. Problema nu este una vitala, si din aceasta cauza Intel va continua cu lansarea ca si cum aceasta nici nu ar exista.
Ea se refera la functia de virtualizare hardware VT-d, care nu functioneaza, CPU-ul fiind obligat sa preia totul in mod software. Daca aceasta erata era descoperita dupa lansare era considerata o scapare. Insa este destul de condamnabila intentia celor de la Intel de a vinde aceste procesoare stiind in avans ca nu sunt complet functionale.
Mai ales avand in vedere preturile astronomice la care vor fi comercializate. Si nici nu prea intentioneaza sa mediatizeze problema, astfel incat utilizatorul sa ia o decizie in cunostinta de cauza.
ce incredere au ca fanii ii cumpara oricum. si daca da, ce fani..:|
Stati sa vedem cum va merge buldozerul, dupa care intelul va trebui bagat dar asa sa nu mai iasa prea curand
Deh, e o lege a marketingului: fa-ti fani ca astia papa orice, logo-ul colorat sa straluceasca pe ambalaj! Cum sa amane Intelul lansarea SAndy – E cu cateva luni? Ca doar ei nu sunt ca AMD… A se vedea si chipseturile defecte din iarna. Dar aia a fost o scapare, reparata onorabil. Asta e deja crima cu premeditare. :))
Adevărul e că nu cunosc mulți gameri pasionați de virtualizare; sau pasionați de virtualizare care sunt gameri. De obicei gamerii preferă să stoarcă toate resursele pentru jocurile preferate, la fel cum ceilalți preferă să le aloce pentru mașinile lor virtuale.
Cred că asta-i singura rațiune rezonabilă pe care mizează Intel cu lansarea SB-E C1. Cealaltă, pur economică, are sens doar pentru gamerii care nu dau doi bani pe virtualizare. Și am un prieten căruia i se fâlfâie de VT-x sau VT-d. Pentru el contează puterea brută a procesorului și posibilitatea de overclocking.
Dacă erata nu va cuprinde probleme de performanță care să afecteze în orice fel jocurile, SB-E C1 va fi cumpărat de destui gameri.
Nicule, tu ai dreptate, gamerii nu prea. Ca la peste 60-70 fps oricum diferentele nu se sesizeaza cu ochiul liber. Dar daca e vorba doar de batut recorduri, atunci sunt sigur ca acest Sandy E va bate cateva. Mai ales superpi-ul, un benchmark pt copii, fara prea mare relevanta in real computing. Singura relevanta a acestui benchmark este raportarea unui procesor la altele de fix acelasi tip, plus folosirea lui lejera la overclocking.
Totusi, la un procesor care costa o mica avere, te-ai putea astepta la mai mult decat la doborari de recorduri, unele prea putin relevante. Functia bate gradul, era o vorba din armata. Cam asa si cu procesoarele astea. Parerea mea!
Interesant este ca pana in acest moment Anandtech si TomsHardware, nu vorbesc nimic despre acest caz, desi publica zilnic pana si cele mai banale stiri IT. Incep sa inclin spre ideea ca Intel are varata coada prin multe site-uri importante din domeniul IT.
gresiti! gamerul va pierde foarte mult cand il va vinde peste 1-2 ani maxim, chiar daca acum nu-l intereseaza ca e revizia proasta.
iar in Battlefield 3, intel ia bataie serios de la amd deja.
intel sunt recunoscuti pentru practicile anticoncurentiale si pentru ca forteaza anumiti clienti sa nu cumpere amd…
au pierdut cateva miliarde in daune de la procese, dar se pare ca este in continuare profitabil…
pe langa asta… la 250$ as fi iertat oarecum amdu daca ar fi facut asa ceva cu bulldozerul… dar intelul (care are bani de cateva ori mai multi) si preturi de cateva ori mai mari sunt de neiertat…
cum naiba sa fai 999$ pe un procesor care sa stie ca e defect…
inca odata RUSINE INTEL!!!
Procentul de „geeksi” pasionati de virtualizare nu-i mare. Cred ca una dintre variantele plauzibile e ca procesorul va ajunge la un alt gamer cu buget si/sau pretentii mai mici. Un utilizator normal de PC nici nu va intelege valoarea unui astfel de procesor, deci nici nu va pune pret pe ea, asa ca-si va lua ceva considerabil mai ieftin care este nou-nout, cu garantie si poate si de ultima generatie.