Tot la IDF 2013 Intel si-a prezentat si planurile de fabricatie pentru urmatorii ani. Ca sa nu uitam cat de repede evolueaza ei, si cat de eficienti sunt in micsorarea procesului tehnologic. Astfel, spre sfarsitul acestui an Intel va avea primele sale procesoare pe 14 nm.
In 2015 va reusi sa treaca la 10 nm, cu modificari substantiale in tehnica de litografie, iar in 2017 ne sunt promise primele lor CPU-uri pe 7 nm. Totusi Intel se refera mai mult la debut, la introducerea unor modele noi, nu la productia la scara larga. Asa ca pentru a ne apropia de realitate probabil ar trebui sa adaugam un an la toate previziunile de mai sus.
Vom vedea daca reusesc si sa se tina de cuvant, mai ales ca pe segmentul de PC-uri concurenta nu este atat de puternica ca sa-i motiveze cu adevarat. Probabil vor avea mai mare nevoie sa evolueze pentru a ajunge sa conteze si pe piata telefoanelor si tabletelor.
[…] In 2015 va reusi sa treaca la 10 nm, cu modificari substantiale in tehnica de litografie, iar in 2017 ne sunt promise primele lor CPU-uri pe 7 nm. […]
Intel chiar nu mai stie ce sa faca – cum sa faca – sa scoata CPu-uri noi pe piata;
Se stia clar ca peste/sub 10nm peformanta castigata este minora, nu este o solutie viabila;
7nm in 2017 este pur si simplu strigator la cer ” VREM MAI MULTI BANI , TRAGEM DE TIMP CAT PUTEM „.
Pacat, nu mai este ce a fost odata Intel.
14nm poate la mijlocul anului viitor. Cuncurenta pregateste 20nm, si se stie ca Intel 14nm inseamna de fapt 18nm la TSMC, asa ca nu sunt forate departe de restul lumii.
Si Silver are dreptate ca beneficile sunt tot mai mici cu cat te micsorez.