Vine vara si gadget-urile de sezon incep sa-si faca aparitia. Ochelarii de soare inteligenti sunt o noutate si daca esti un geek adevarat trebuie sa ai o pereche. Ce sunt acesti ochelari smart si la ce sunt buni?
Nu, nu sunt acel tip de ochelari inteligenti cu camera sau cu ecran pe lentila care iti afiseaza informatii direct la nivelul ochilor. De fapt sunt o alternativa, un accesoriu cool de vara cu care sa-ti impresionezi prietenii si care mai apoi pot fi intradevar utili.
Ce sunt Razer Anzu? O pereche de ochelari de soare de buna calitate cu lentile polarizate si construiti din materiale de calitate. Nu sunt niste ochelari ordinari de 50 lei. Atat lentilele cat si calitatea constructiei sunt premium. Pot fi usor comparati cu niste ochelari Ray-Ban de exemplu.
Doar ca acesti ochelari de soare integreaza doua difuzoare si doua microfoane alaturi de o conexiune Bluetooth. V-ati prins acum. Se conecteaza la telefon si prin intermediul microfoanelor puteti actiona un asistent virtual.
Doar cu ochelarii la ochi puteti suna un prieten, puteti intreba asistentul virtual orice aveti nevoie sau chiar puteti asculta muzica prin intermediul celor doua difuzoare. Acestea sunt apropiate de urechi astfel incat sunetul sa fie concentrat catre tine mai mult.
Dispun si de control tactil, o autonomie de 5 ore si protectie IPX4. In pachet vin cu lentile de schimb si un toc de transport din piele.
Si cam atat. Astia sunt ochelarii. Cu ei pe ochi puteti folosi un asistent virtual pentru a realiza diferite task-uri, puteti asculta muzica in timp ce stati la plaja fara sa mai fiti nevoiti sa apelati la o pereche de casti si au o protectie solara foarte buna. Lentilele sunt chiar bune.
Daca va place idee aflati ca acesti ochelari costa 200 de euro si sunt disponibili in mai multe marimi.
Eu cred ca sunt gadgeturi ratate din start. Cand va aparea perechea de ochelari la care sa-i poti seta lentila individual sa devina ochelari de vedere, atunci putem vorbi de o revolutie si la acest nivel. In rest… aceeasi soarta ca 3D-ul pe tv-uri.
Fix la asta mă gândeam și eu când am citit titlul pentru că la lentilele heliomate ai o problemă când din soare puternic treci printr-un tunel – de aceea unii preferă să ocolească și să stea la semafoare dar măcar să vadă pe unde merg. Dar ce faci când nu ai de ales? Cum „oprești” lentila de soare? Când am citit titlul ochelari de soare inteligenți – am zis gata am scăpat de heliomate, dar se pare că nu 🙁
Vad 2 mari minusuri.
– avand in vedere ca utilizarea lor este preponderent outdoor, era necesar IPX7.
– bateria tine putin, 4 ore. Aici trebuie sa mai lucreze Razer, tot 4 ore duc si Hammerhead-urile True Wireless.