Am fost rugati sa va recomandam nu doar monitoare ci si sisteme audio. Pentru ca ne ascultam cititorii le oferim exact ce acestia doresc. In acest articol o sa va recomandam o serie de sisteme audio gandite pentru PC, atat pentru cei cu urechi mai fine cat si pentru cei fara pretentii.
In primul rand trebuie sa va aducem la cunostinta ca recomandarile pe care le facem sunt bazate atat pe cunostintele noastre in materie de IT, dar si de reputatia respectivului produs. Alegem cu grija produsele si ne uitam si la review-urile cumparatorilor, dar si la review-urile profesionale. De asemenea exista cazuri in care unele produse le detinem noi, membri din familie sau prieteni si putem sa ne facem o parere mai buna despre ele.
Astazi vom discuta despre sisteme audio pentru PC, iar cei care ne citesc mai de mult stiu ca eu sunt o persoana cu o ureche mai fina, sau cel putin asa ma consider eu. Imi place sa investesc in sisteme audio atat cat imi permite buzunarul. In trecut v-am oferit sfaturi despre cum sa va alegeti boxele, recomandari de casti si chiar cateva review-uri la sisteme audio sau casti. Sper sa pot face mai multe, insa astazi va recomand boxe pentru PC. Fie ca sunteti un utilizator normal indecis sau un utilizator cu pretentii, sper ca in acest articol sa gasiti produsele de care aveti nevoie.
De mentionat ca un sistem audio se va auzi mai bine daca folositi o placa audio dedicata. Este valabil mai ales in cazul persoanelor care cheltuiesc multi bani pe boxe. O pereche de boxe ceva mai scumpa, sa zicem peste 400 lei, va avea nevoie de o placa audio dedicata pentru a putea functiona la capacitate maxima. Altfel poti spune ca ai aruncat banii pe fereastra. O sa va recomandam intr-un articol separat cateva placi audio dedicate.
Logitech Z150
Boxe micute si cu o calitate audio neasteptat de buna. Cam asa as putea sa le descriu. Sunt pe biroul unui amic si le foloseste pe placa audio integrata. Sunt usoare si pot fi usor de transportat daca doriti acest lucru. Au 5W putere si m-au impresionat prin calitatea chiar decenta pentru pretul pe care il au. Daca nu dispuneti de multi bani si doriti niste boxe care sa produce zgomot prin camera…acestea ar fi o solutie ieftina. Sunt disponibile la 94 de RON.
Microlab M111
Microlab poate nu va spune mare lucru, insa trebuie sa stiti ca acest producator ofera produse de o calitate premium in acest segment. In materie de boxe pentru PC, cel putin la noi in tara si-au facut un renume in ultimii 5 ani. Chiar eu detin un sistem Microlab, modelul FC530U ce l-am prezentat AICI.
Sistemul de fata este de tip 2.1, iar din spusele clientilor pare un sistem best buy. Are 12W, distorsiuni de 0.3%, adica foarte mici, iar impedanta este de 4 Ohm. Au telecomanda cu fir, satelitii ofera 3W, iar subwoofer-ul 6W. Acesta din urma are o rata de raspuns intre 35 si 20.000 Hz. Costa in jur de 150 RON.
Logitech Z313
Logitech Z313 concureaza cu modelul prezentat mai sus de la Microlab, insa ofera o putere ceva mai mare. Este tot de tip 2.1, iar puterea rezultata este de 25W. Subwoofer-ul are 15W si o rata de raspuns intre 48 si 20.000 Hz, iar satelitii ofera 5W. Si el dispune de telecomanda cu fir. Costa 170 RON.
Logitech Z523
Acest model il detine un membru din familie si am ocazia sa il aud aproape zilnic. La pretul la care se gaseste acum pe piata cred ca este un best buy. Se aude neasteptat de tare si clar pentru un astfel de sistem, iar impreuna cu o placa audio dedicata, cum este folosit in acest caz, puteti sa dati o petrecere intr-o garsoniera.
Are subwoofer de 30W, sateliti de 10W, iar acestia din urma mai au un difuzor amplasat pe spate pentru a oferi un sunet la 360 grade, asa cum este mentionat in prezentarea generala. Si trebuie sa recunosc ca daca puneti boxele aproape de perete se formeaza o ambianta interesanta. Pe un satelit gasiti conectori pentru microfon si casti si inclusiv potentiometru pentru bass si buton de power ce include si reglajul volumului. Le consider un best buy la pretul de 280 RON.
Philips SPA5300
Am decis sa includ in acest articol si aceste boxe deoarece le-am vazut laudate de foarte multe persoane. Nu mi-a fost dat sa le aud, insa nu cred ca Philips poate produce boxe slabe. Astfel ca acest sistem va pune la dispozitie un subwoofer de 30W cu o rata de raspuns intre 18 si 20.000 Hz. Are sateliti de 10W, telecomanda, si un design aratos. Costa in jur de 320 lei.
Microlab FC 550
Tot din categoria best buy fac parte si aceste boxe. Le-am auzit intr-un showroom si chiar mi-au placut. Diferenta foarte mare intre ale mele si acestea nu este. Aflati ca ofera o putere totala de 54W, putere subwoofer de 24W cu raspuns intre 35 si 20.000 Hz, iar satelitii au 15W si aceleasi frecvente. Dispune de telecomanda, amplificator dedicat, impedanta de 4 Ohmi si distorsiuni de 0.3%. Acest sistem trebuie folosit cu o placa audio dedicata, macar un Xonar DX sau DG. Costa in jur de 330 RON.
Microlab Solo 6C New
Sa discutam si despre boxe mai cu pretentii, iar aici se reintoarce Microlab cu ale sale modele SOLO 6C New. Acestea sunt mana cereasca pentru cei care doresc un sunet de exceptie in biroul lor. Nu sunt boxe tocmai mici, dar nici boxe Hi-Fi. Sunt boxe ce ofera o calitate aproape maxima pentru clasa in care se afla.
Au 100W, sunt din lemn si cantaresc 14 Kg. Au telecomanda fara fir, frecventa de raspuns intre 55 si 20.000 Hz, iar satelitii produc 50W. Au 4 Ohm impedanta si distorsiuni sub 0.3%. Costa in jur de 600 RON.
Microlab SOLO 7C New
SOLO 7C New sunt 2.0, au 110W si o impedanta de 4 Ohm. Sunt din lemn, au o rata de raspuns intre 55 si 20.000 Hz, iar dimensiunile lor sunt de 220 x 325 x 558 mm. Au telecomanda fara fir, tweeter din fir de matase si produc in jur de 85 de dB. Pentru cei care se intreaba unde este subwoofer-ul, ei bine nu este nevoie de asa ceva. Aceste boxe nu sunt pentru a zgudui geamurile cu bass-ul puternic. Sunt boxe pentru a asculta muzica asa cum se cuvine si evident ca au bass. Poate chiar mai mult bass decat pot produce sisteme 2.1 prezentate mai sus. Cei ce detin aceste boxe probabil au si placa audio dedicata si va sfatuiesc si pe voi sa va achizionati una daca doriti aceste boxe. Pretul boxelor: in jur de 750 RON.
Logitech Z623
Ati zice ca am stricat articolul daca in categoria boxelor pretentioase am introdus Logitech-ul de fata. Ei bine nu l-am stricat, insa in speranta ca doriti boxe foarte bune si sa nu fie tocmai gigantice, am introdus respectivul model. Acesta este suficient de capabil sa redea un sunet tare si clar, insa nu la aceeasi fidelitate ca Microlab-urile de mai sus. Sunt boxe compacte ce vor reusi sa iti satisfaca timpanele.
Dispun de 200W RMS, certificare THX si constructie din plastic. Pe un satelit gasesti potentiometrele de care ai nevoie, iar pe subwoofer conectorii necesari. Este un sistem simplu insa foarte puternic. Costa 800 RON.
Si ultimele boxe prezentate sunt Microlab SOLO 9C, cele mai bune boxe pe care le poti cumpara pentru PC. De ce Microlab si nu Logitech sau Edifier? Pentru ca sunt singurele boxe ce ofera un sunet apropiat de cel Hi-Fi intalnit la boxele de podea.
Acestea ofera 140W, sunt de tip 2.0 si au o rata de raspuns intre 50 si 20.000 Hz. Sunt din lemn, masoara 214 x 575 x 323 mm, iar dimensiunea difuzorului de inalte este de 1.5 inch, in timp ce difuzorul de bass are 6.5 inch. Distorsiunile sunt de 0.3%, iar semnaul audio de 80 dB. Costa in jur de 1000 de lei.
Si ca sa impacam pe toata lumea va prezint si cateva sisteme audio 5.1.
Creative Inspire A550
Pentru inceput aceste Creative ar trebui sa ofere un raport pret/performanta bun pentru un sistem 5.1. Astfel de sisteme sunt des folosite pentru jocuri sau filme si mai putin pentru muzica. Aflati ca acest sistem are 37W, frecvente de raspuns intre 40 si 20.000 Hz, subwoofer de 12W si telecomanda pe fir. Fiecare satelit are 5W. Sistemul costa in jur de 300 RON.
Genius SW-G3500
Acest sistem semnat Genius este recomandat in speta gameri-lor. Se pare ca este destul de popular printre acestia, iar recenziile il recomanda. Si noi il recomandam, iar ca specificatii ofera 80W, sateliti de 10W si subwoofer de 30W. Are telecomanda fara fir si rata de raspuns intre 50 si 20.000 Hz. Costa 500 RON.
Logitech Z906
Si ultimele sunt Logitech Z906, „spaima boxelor”. Aceste animale ofera 500W, insa nu va bucurati prea tare. Toate puterile sunt exprimate in W muzicali, nu reali. Dar chiar si asa ofera o putere destul de mare pentru un apartament. Satelitii au 67W in timp ce subwoofer-ul ofera 165W. Are tehnologii precum Dolby, 3D si DTS, dar si o consola de control foarte intuitiva. Acest sistem mai dispune de conectori pentru toate gusturile, atat digitali cat si analogici. Sistemul costa 1300 RON.
Imi pare rau, dar in era filmelor digitale BlueRay cu sunet HD-Master Audio si TrueHD 7.1 in recomandarile tale ar fi trebuit sa se afle macar vreo doua recivere a/v ca Pioneer VSX-329-K sau Yamaha RX-V377 (le-am dat ca exemplu pe acestea pentru ca sunt mai accesibile). Sistemele ca acestea erau decente acum cativa ani; acum daca nu iti permiti un reciver mai bine investesti intr-o pereche de casti decente.
Si eu votez pt reciver la orice ora.Se gasesc si variant mai accesibile decat z906
Nu merită sistemele 5.1.
2.1 este ideal pentru cei care ascultă muzică 90% din timp (FLAC în cazul meu, pe o placă dedicată de sunet Xonar DS).
Viața e prea scurtă încât să îmi pierd timpul prețios cu filme americane stupide și repetitive, singurele care ar merita 5.1 (pentru că au mult bum bum pentru populație), restul filmelor lumii sunt pentru 2.1.
Toți prietenii mei cu 5.1 (Logitech, Eboda, Genius) sunt disperați cum sateliții ăia mici și penibili le strică muzica și vor sa treacă la 2.1.
Fratele meu are Yamaha A-S300 și două boxe Zensor (făcute în Danemarca, la mama lor, semnate pe spate chiar de cea care le-a verificat), plus un subwoofer de 75W făcut de tata in-house. Sistemul lui 2.1 spulberă sistemul meu Eboda 5.1 (cel mai scump la vremea lui). Și cam toate sistemele prezentate aici. Și la muzică și la filme.
Pentru muzică, clar recomand formatele lossless FLAC / APE / M4A, sistem 2.1 cu amplificator și placă de sunet dedicată (ASUS Xonar pentru că există un site unde se găsesc drivere customizate excelente, suportul ASUS fiind jalnic, la fel și cel al Creative).
Pe viitor, totuși, se observă o nouă tendință: plăcile de sunet pe USB (cele foarte scumpe, nu alea de 30 lei). Cică sunt eliberate de orice fel de câmpuri electromagnetice din carcasa unui PC și ar reda un sunet mai bun decât plăcile audio integrate. Momentan au prețuri cam exagerate, cele bune, dar pe viitor am de gând să fac acest pas (impulsionat și de fratele meu, de la el am aflat multe lucruri interesante despre audio, el fiind foarte pasionat).
cum a zis Andrei … am luat de cateva luni(de BF mai bine zis) un rx-v377 +Taga Harmony TAV 506 V.2 iar rezultatul este super … n-am mai calcat in sala de cinematograf … pioneer nu mai este ce era acum ceva timp .. a ramas numele daca e dupa mine… am optat intre yamaha si denon
Tu calci la cinematograf pentru audio ?
Sa inteleg ca nu stai prea bine cu ‘dragostea’ 🙂
Nu o mai dati atata de gard cu receivere si chiestii supra-complicate inutile, daca vrei calitatea audio iei casti si pa si la gara.
Nu auzi oricum ‘ce trebuie’ de la un system audio din cauza la distanta/volum.
(cunoscatorii stiu despre ce vorbesc)
Nu discutam in acest articol despre boxe de podea si de receivere. Discutam despre boxe normale pentru PC. Acelea intra in alta categorie.
Eu am acuma Logitech, dar este deja veche. Vreau sa cumpar un Genius in curand, am citit ca este mai bine un pic.
Imi pare rau,aici ai calcat stramb.Edifier face printre cele mai bune boxe multimedia impreuna cu microlab.Logitech facea candva boxe bune insa nu mai este cazul.Multe dintre produsele lor ofera doar putere bruta si nu fidelitate iar z906 si 623 nu sunt exceptii.”De ce Microlab si nu Logitech sau Edifier? Pentru ca sunt singurele boxe ce ofera un sunet apropiat de cel Hi-Fi intalnit la boxele de podea.”Ai ascultat muzica la o pereche de boxe din gama edifier maca?Au modele ca R980T,lR1800T III si 1280T care sunt exceptionale iar sistemele 5.1 de top ca s550 sau s730,760d se ridica cu mult peste modelele de top ale multor firme.Articol facut bazat pe modele de boxe luate la intamplare fara sa te informezi din mai multe surse sau sa citesti review-uri.Ceva imi zice ca nu ai detinut alta firma de boxe decat microlab
ps:Ai omis atatea modele si producatori care se ridica cu mult peste microlab,logitech sau edifier inca este trist.
Stiam ca se va intampla asta. Stiu ca sunt unele modele mai bune, insa nu toate se gasesc la noi pe piata. Fie au fost candva iar acum sunt stocurile zero. De aceea am ales doar produsele care se gasesc la marile magazine.
Logitech Z906 chiar are 500W reali!
Ai ideie ce inseamna macar 500W reali????? Cum draq un difuzor care e de 2W sa scoata ma 500real????
Daca tu crezi ca sunt 500W reali, tu traiesti intr-o lume ireala. Fa un calcul real la 100W, daca poti si comenteaza dupa fara aberatii.In trecut cu 25W REALI MONO, exploda o sala de discoteca.
De acord, ala-i marketing curat;
Mai era pe vremuri faimosul z5500 logitech care la fel si el sustinea ca are ~500W reali, dar nu era asa in totalitate.
Corsair SP2500 !!!!!11one
In afara de Edifier S730 si de Corsair SP2500 (de celelalte modele enumerate de Marian de la Edifier nu spun pt ca nu stiu daca se gasesc la noi), nimic nu merita de acolo daca vb de calitate si sunet, din pacate sisteme care nu se regasesc in articolul tau!
Crosair nu mai poate sa faca singurul lucru pentru care ei erau recunoscuti, RAM-ul, dapai sa faca ceva care n-are nicio legatura cu RAM-ul…
Proprietar de Edifier 1280T. Inalte si medii ok. Reda foarte bine. Bass? Cred ca glumiti. Pun cana de cafea langa boxa si abia abia se misca putin cafeaua din cana.
In schimb fostul sistem….si anumie X-530 … ala era bijuterie, am spart 2 spoturi cu el :D.
Nu se mai fac boxe ca alta data…
nu bagati bani in produse audio logitech. inaltele sunt inexistente,mediile sunt praf si basul nedefinit acopera tot.ala nu e sunet e zgomot. mai bine va orientati catre o companie audio.de buget recomand edifier sau microlab.
Altec Lansing MX5021 here
deci Edifier R1280T ar fi mai bun ca Z523 sau FC550?
daca as avea bani multi, mi-as lua ceva cu inalte mari de genul 40+khz.
Si inca cum.La bass castiga 523 insa la fidelitate edifier.
apropo, eu la xonar U7 nu prea am bas(nu ca la DG de exemplu), de unde sa iau driver mai bun eventual?
Logitech si Genius sunt cele mai proaste boxe pe care le-am avut in viata mea.
In momentul asta am Philips SPA5300 si sunt chiar foarte bune si rezistente.
Boxe???? Daaaaa
Detin JBL 178 + Denon
Ce visez???
….la un elipson planet
Unde se gasesc si cine mai face sisteme 2.1 cu s/pdif coaxial sau optic pana in 3-400 lei? Ce parere aveti de Edifier S330D 2.1 la peste 600 lei?
Foarte bun si ala insa ti-as recomanda edifier c2xd.Eu l-am luat drept cadou pentru un prieten si da,are optic iar subwooferul este foarte impresionan plus este mai bun si ceva mai ieftin.Ca putere si fidelitate sunt identice
Eu recent am primit cadou un Harman Kardon SoundSticks III (ala fara bluetooth). Si ma intrebam ce parere aveti de el? Daca tot e in categoria boxe pc. Multumesc.
Logitech si Philips aduc intotdeauna un plus in aceasta arie comerciala. Un lucru deseori omis de celelalte branduri este reprezentat de faptul ca designul inca este un factor care primeaza pentru cosumatori. In momentul in care se vine pe piata cu un model excelent din punct de vedere vizual, practic se deschide si apetitul comercial al potentialului client. Eu, spre exemplu, ma las de multe ori ghidata de inovatia estetica, pentru ca primeaza modul in care se integreaza echipamentele electronice in compania elementelor de mobilier.
Salut. Cele mai bune căști sunt cele care ești mulțumit cînd le folosești. Acea specificație de 500w reali nu e decît marketing. Cel mult 30w – 50w e mai mult decît suficient pentru acasa, la capitolul incinte acustice. Am o pereche de căști audio Sony de 35-40 lei, stereo, si e de ajuns. Ofera sunt stereo real si virtual suround. Fără sa mai dau 1,000 si ceva de ei sau 300 lei pentru ceea ce deja ce am îmi oferă. Dacă o să îmi cumpăr un 5,1 system o să iau cîit imi pot permite să plătesc.
incercati si voi ceva de la Definitive Tehnology, in afara de pocnitorile de la Phillips,Logitech,Samsung etc…