LG este in prezent producatorul despre care se vorbeste cel mai mult datorita lui G Flex, telefonul cu ecran curbat si flexibil. Dar pana sa ajungem sa discutam despre el, adica foarte curand, o sa vorbim despre fratele mai mic si drept adica LG G2. Acesta a avut norocul sa fie primul gadget care sa primeasca din partea noastra un review video intr-un format nou pentru RO. Speram sa va placa ce o sa vedeti mai departe.
Cuprins:
- Ideea de baza
- Specificatii
- Design si ambalaj
- Sistem de operare, performante si aplicatii
- Camera foto, ecran, difuzor
- Autonomie
- Pret, disponibilitate si concluzie
Ideea de baza
LG G2 este unul dintre cele mai puternice telefoane de pe piata in acest moment. Desi nu a avut parte de acelasi succes precum Galaxy S4, Note 3 sau iPhone 5S, acesta ramane un jucator serios pe piata. Si daca ar fi sa tragem niste concluzii despre specificatiile lui putem spune ca este un Nexus 5 imbunatatit pe ici pe colo. Dar pe langa specificatiile hardware are si cateva functii software mai speciale pe care le vom despica in randurile de mai jos.
Specificatii
- Platforma: Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800
- CPU: Quad core 2.26 GHz Krait 400
- GPU: Adreno 330
- Spatiu stocare: 16 / 32 GB
- Memorie RAM: 2 GB
- Display: True HD IPS de 5.2 inch, rezolutie 1920 x 1080 pixeli, 424 ppi, multitouch, senzor de luminozitate, Corning Gorilla Glass 2
- Conectivitate: Wi-Fi, Bluetooh 4.0, GPRS, EDGE, GPS, A-GPS, micro-USB, jack audio, DLNA, NFC, LTE
- Baterie: Li-Po 3000 mAh
- Camera: 13 MP principala, 2 MP frontala. Filmare Full HD cu 60 FPS, HDR, blit LED, infrumusetare fata, panorama 360 de grade, stabilizator optic de imagine.
- OS: Android 4.2.2
- Dimensiune si greutate: 138.5 x 70.9 x 8.9 mm, 143 grame
Design si ambalaj
De ambalaj nu ma pot lega caci a venit intr-o cutie jalnica. Nu stiu pe la cati tech bloggeri a fost sau unde a fost tinuta caci arata in ultimul hal. In interior o sa gasiti o pereche de casti in-ear cu cablu lat si finisaj metalic pe casca, incarcator si cablu USB plus cheita in forma de G pentru cartela. Cat despre design-ul lui G2 pot spune ca mi-a placut tare mult. Pe langa butoanele amplasate pe spate, foarte comode si usor de accesat, telefonul ofera o carcasa din plastic foarte rezistenta si cu mici insertii grafice care fac telefonul sa straluceasca in bataia luminii precum Nexus 4.
Este usor rotunjit in colturi, iar partea de jos unde sunt situate difuzoarele este un pic tesit si capata o forma dreapta. Privit din profil se poate vedea un mic inel metalic ce inconjoara telefonul, rolul sau fiind mai mult de design. Pe partea din fata se remarca o fasie de sticla foarte placuta la atingere, fara margini care sa te incomodeze si pe care nu se depun amprentele. Desi este un telefon mare, mi-a fost foarte usor sa il tin in mana sau in buzunar. Are o forma ergonomica, este aderent si iese in evidenta. Am facut o serie de poze. Sper sa va placa.
Sistem de operare si performante
La acest capitol lucrurile nu stau chiar roz. Desi ma asteptam sa aiba deja ultima versiune de Android, inca a ramas la 4.2, dar in scurt timp, spun cei de la LG, o sa primeasca actualizarea la 4.4. Si ca orice producator care se respecta, acestia si-au bagat nasul in el si au adaugat cateva aplicatii si functii pe care le-am regasit si pe alte terminale precum Galaxy S4 si Note 3. Ma refer la functia de Ecran Inteligent care nu permite telefonului sa inchida ecranul daca te uiti la el, Smart Video care pune videoclipul pe pauza cand iti iei privirea de la el, Quick Translator care iti traduce cuvinte si fraze, scrise sau fotografiate. Iar aplicatia Note este identica cu cea de pe Note 3 unde desenezi si iti faci de cap. Bine ca macar nu se lauda cu ele cum a facut Samsung.
Pe langa acele aplicatii, LG ofera o personalizare cum nu am mai intalnit pana acum pe un alt telefon. De la punctele modelului de deblocare pana la wallpaper, totul este customizabil. Poti regla intensitatea vibratiilor pentru notificari, mesaj sau apel, poti alege ca soneria sa treaca la un nivel mai scazut atunci cand ridici telefonul de pe masa, sa raspunda automat cand duci telefonul la ureche, poti schimba fontul caracterelor, tema, efectul de tranzitie prin meniu, efectul facut de ecran cand se stinge sau porneste si chiar poti alege ordinea butoanelor virtuale Android si poti sa mai adaugi si alte comenzi rapide.
Are functie de operare cu o singura mana, adica tastatura se micsoreaza si trece pe partea stanga sau dreapta si tastele de apelare devin mai mici si se muta stanga-dreapta. Are parte si de gesturi precum atingerea de 2 ori cu degetul in centrul ecranului pentru deblocare sau blocare. Si cea mai tare functie care mi-a placut si as vrea sa o vad pe TOATE smartphone-urile este alarma inteligenta. In momentul in care ti-ai pus alarma sa sune bifezi functia de alarma inteligenta. Cand vrei sa opresti alarma iti cere sa faci un puzzle si sa pui in ordine niste cifre. Cat de tare este asta? In momentul acela iti pui creierul in functiune si te trezesti si este destul de greu sa te culci la loc. De cand am G2 in teste nu am intarziat niciodata la servici.
La partea de benchmark-uri nu sunt multe de spus. Telefonul este printre cele mai bune de pe piata reusind sa se claseze in primele 3 locuri. Am sa atasez rezultatele ca voi sa va faceti o idee.
Camera, ecran si difuzor
Camera foto are plusuri si minusuri mai mari decat ma asteptam. Daca pozele la exterior ies foarte bine si sunt usor de facut si nu am de ce sa ma plang, cele la interior dureaza o vesnicie pana la faci. Focalizarea este greoaie, camera prinde lag si declanseaza foarte greu. Dar calitatea pozei este buna. Nu inteleg de ce face asa caci am incercat pe toate modurile si aceeasi poveste. In cazul filmarii totul este pe plus. Filmarea este foarte buna, cu 60 FPS, iar stabilizarea optica isi face treba foarte bine, doar ca nu prea focalizeaza bine. Am pus un video sample in care mergeam cu masina ca sa vedeti cat de bine se descurca. Mi-au placut efectele pe care le poti atasa in functia video. Am facut un video cu mine in care am folosit toate efectele. Sunt extrem de amuzante 😀
Cat despre ecran totul de bine. Rezolutie Full HD, diagonala mare dar usor de tinut in mana, suficient de luminos cat sa nu iti faca probleme in bataia soarelui si suficient de inchis ca sa poate fi folosit noaptea. Doar ca la 50% luminozitate mi se pare prea inchis. Trebuie tinut la valori ridicate ca sa ai parte de un contrast si luminozitate buna. Unghiurile de vizualizare sunt extrem de bune, iar sticla pe care o atingi este anti amprente. In sfarsit un telefon pe care nu trebuie sa il curat asa des.
Difuzorul este slabut din punct de vedere al calitatii. Tinde sa distorsioneze usor la volum ridicat si nu ofera un sunet de calitate. Dar macar are putere. Egalizatorul este destul de slab, dar isi face treaba bine pana la un punct. Daca dai bass-ul sau inaltele la maxim o sa inceapa sa distorioneze indiferent daca melodia nu are bass puternic sau daca folosesi casti de calitate. Egalizotorul este o dezamagire.
Autonomie
Poate cel mai mare plus al acestui smartphone. Autonomia este cea mai ridicata pe care am intalnit-o pana acum dintre toate smartphone-urile de top. In afara de Note 3 nu mai stiu alt smartphone sa reziste asa bine. Tine 2 zile utilizare normala precum apeluri, mesaje, facebook, mail si un mini joc, iar in utilizare hard core rezista eroic o zi intreaga de lupta. M-am jucat 5 ore NFS MW, am stat pe FB cat de mult am putut, Wi-Fi in permanenta pornit, am folosit camera la maxim si am urmarit clipuri pe YT. Bateria este de 3000 mAh, mai mare decat bateria unor tablete de 7 inch low cost. Asta explica. Tare as vrea sa vad cum LG vine cu o tehnologie pentru o autonomie si mai ridicata.
Concluzie, pret si disponibilitate
Chiar daca pe hartie este unul dintre cele mai performante telefoane eu nu am simtit asta. Carcasa este bine construita, iar butoanele amplasate pe spate nu sunt deloc un inconvenient. O sa te obisnuiesti repede cu ele si sunt mai usor de accesat. Camera nu impresioneaza in interior, dar la exterior face niste poze foarte bune si poate tine locul unui aparat foto compact. Sunetul nu este cel mai bun dar nici cel mai prost. Pentru a asculta un film este suficient. In casti ofera o calitate foarte buna, dar pacat de egalizator.
Imi place ca este foarte costumizabil si nu te vei plictisi de el foarte curand. Ecranul este unul dintre cele mai bune la ora actuala si nu dezamageste din niciun punct de vedere. Desi este mare este si usor de tinut in mana. Culorile sunt bine redate si lumininozitatea este puternica. Pretul acestui telefon este de 2300 de lei la eMAG.ro, cei care ne-au si oferit acest terminal in teste. Multumim eMAG!
Eu sunt de parere ca are cea mai luminoasa camera… In spatii intunecate se descurca foarte bine. Iar la performanta se simte cand deschizi aplicatia YouTube (alte telefoane quad-core poti sa stai pret de cateva secunde bune). Multitasking-ul se face rapid.
Este un telefon bun ,un deschizator de drumuri dar stiu ca Nexus 5 are o acustica putin mai tare ,iar la puncte negative ar fi ecranul care putea fi mai lumions si spatele glossy si alunecos