Am observat ca de la un timp aproape orice companie are in portofoliu un telefon cu baterie foarte mare. Nu este nimic rau in asta, ci doar am vrut sa evidentiez ca exista concurenta. Philips ne-a impresionat de fiecare data prin autonomie, in special telefoanele din gama Xenium. Telefonul pe care noi l-am testat nu face nicio exceptie cand vine vorba de autonomie. Mai multe pareri in randurile de mai jos.
Cuprins review Philips Xenium V787
- Specificatii
- Design si ambalaj
- Sistem de operare, aplicatii, utilizare, performante
- Ecran, difuzor, casti
- Camera: foto/video pe zi si noapte
- Autonomie baterie
- Pret, disponibilitate, concluzie
Specificatii
- Ecran: 5 inch cu rezolutie 1920 x 1080 pixeli si 441 ppi
- Platforma: MediaTek MT6753, 64 bits
- CPU: octo core ARM Cortex A53 la 1.3 GHz
- GPU: Mali-T720
- RAM: 2 GB
- Memorie interna: 16 GB plus slot microSD
- Camera: 13 megapixeli spate, 5 megapixeli fata
- Baterie: 5000 mAh
- Sistem de operare: Android 5.1 Lollipop
Design si ambalaj
Telefonul se prezinta mult mai bine decat celelelate doua modele pe care le-am testat de la AllView si Asus. Are o carcasa metalica solida, ceea ce inseamna ca este unibody. Insa avem acces la slot-uri daca scoatem capacul din partea de sus. Nu are nicio fanta care sa ne indrume, asa ca trebuie sa citim manualul ca sa ne dam seama. A fost prima data in 4 ani cand am deschis manualul unui telefon.
Pe partea dreapta a telefonului este amplasat butonul de power si slider-ul ce activeaza economizorul de baterie. Acest slider este deja celebru pe telefoanele din gama Xenium. Din pacate nu i se poate schimba atributia, insa este foarte util.
Jack-ul este sus, portul microUSB jos, iar butoanele de volum pe stanga. Telefonul are finisaje foarte bune, putin ascutit la colturi dar nimic deranjant. Metalul ofera senzatia de calitate, iar marele avantaj este ca poate fi folosit cu o singura mana. Ecranul este foarte bine integrat in carcasa, marginile fiiind foarte mici. Butoanele Android sunt integrata in carcasa si sunt usor iluminate, iar zona de sus unde este ascuns earpice-ul si camera frontala nu este foarte groasa.
In pachet o sa primiti tot ce este necesar: casti, incarcator si cablu USB. Puteti vedea un unboxing mai jos.
https://youtu.be/SIE4bWmgR9c
Sistem de operare si performante
Device-ul ruleaza o versiune destul de buna de Android: 5.1 Lollipop. Din pacate nu stiu daca va trece la Marshmallow. Android-ul este personalizat de interfata proprietara Philips care, desi la prima vedere poate parea deranjanta, cu timpul vei observa ca se misca foarte bine.
Fata de alte teme pe care le-am vazut aplicate, aceasta este printre cele mai bune. Icoanele sunt cam mari, intradevar, si foarte colorate. Nu exista un draw meniu si suntem cam limitati daca vrem sa adaugam multe widget-uri. Ne cam pierdem prin numeroasele pagini.
Un lucru care m-a deranjat foarte mult la aceasta interfata este metoda de deblocare. Sa va explic. Telefonul se deblocheaza normal facand un slide de sus in jos. Nimic complicat pana aici. Dar in momentul in care iti setezi o alta modalitate de deblocare, de exemplu un PIN sau un model, tot trebuie sa faci acel slide inainte. Este enervanta uneori si daca te grabesti sa faci o fotografie pierzi mult timp.
Am intampinat mici bug-uri, in special in interfata camerei. Este usor invechita in primul rand, iar in al doilea rand au fost momente in care era intoarsa pe dos. Desi intorceam telefonul pe toate partile, aceasta ramanea blocata cu butonul de declansare asezat in partea opusa, fix langa camera frontala. Atunci avea obiceiul sa se si blocheze cand inchideam telefonul si reveneam in camera. S-a intamplat de destul de multe ori. Daca se intampla o data intelegeam.
Desi este aplicata o interfata proprietara Philips, in meniul de setari nu au fost interventii.
Cand vine vorba de utilizare normala, ceea ce se rezuma la Internet, apeluri si mesaje, muzica etc, telefonul se comporta foarte bine. Are putin lag uneori, dar nimic grav. Nu este un telefon de top pana la urma.
Am testat joculete marunte si nu au pus probleme. Nici nu s-a incins. La un joc mai solicitant, precum Asphalt 8, platforma si-a aratat limitarile. Da, se poate juca, dar nu cu un numar foarte mare de frame-uri.
In benchmark-uri este cu dus si intors. Stiu ca scorurile nu au treaba cu realitatea in cele mai multe cazuri, dar pentru curiosi, AnTuTu mi-a aratat 36699 de puncte. Nu este rau deloc, fiind la nivelul de top din 2013-2014.
Philips V787 vine la pachet cu o serie de aplicatii destul de utile. Telefonul este disponibil si la Digi, deci automat va veni cu cateva aplicatii de la ei: Digi Storage, MyDigi, Digi Oriunde, Digi Online, plus Star Taxi si Radio FM. In rest sunt aplicatiile standard de la Google.
Ecran, difuzor, casti
Ecranul este un IPS Full HD de 5 inch, fiind ideal pentru cei care nu isi doresc un terminal foarte mare si nici unul mic. Cum va spuneam si mai sus, ecranul este bine integrat in carcasa si poate fi utilizat cu o singura mana.
Calitatea imaginii este buna, pana la urma este un IPS. Mi-a placut ca nu am avut parte de culori suprasaturate, iar luminozitatea a fost foarte buna. Nu mi-a pus deloc probleme in bataia soarelui, desi sunt convins ca se putea lucra mai mult la acest capitol.
Mi-a placut sticla ce vine peste display. Se simte intr-un anumit fel la mana si nu retine imediat amprentele. Am vazut telefoane in gama aceasta de pret ce nu vin cu sticla de protectie ci cu o alternativa din plastic. Deci degetul tau va lua contact cu o sticla foarte buna atunci cand vei naviga prin telefon.
Difuzorul este amplasat pe spate si se aude foarte tare. Are tot ce ii trebuie pentru o auditie cu prietenii. Are cateva optiuni la setarile audio de unde putem face mici reglaje, dar nu recomand. Nu ajuta prea mult experienta audio.
Castile sunt foarte bune, chiar impresionante. Dar mai impresionant decat castile este amplificatorul audio. Nu am intalnit niciun telefon care sa imi ofere o putere atat de mare in casti, nici macar Note 5. La capitolul audio, acest micut telefon este o adevarata bestie. Se bate de la egal la egal cu BoomSound, poate chiar il bate. Sunetul in casti este exceptional si am putut testa asta in comparatie cu Note 5, pe care il bate fara doar si poate.
A fost o placere sa ascult muzica la acest telefon, mai ales cu castile personale. Mi-as cumpara acest telefon STRICT pentru amplificatorul acela.
Camera foto
Lucrurile stau bine si atat. Nu pot spune ca Philips V787 exceleaza, insa nici rau nu se descurca. Sa zicem ca este la mijloc si ca se putea si mai bine la unele capitole. Fotografiile sunt bune atata timp cat are si lumina. Dar nici prea puternica sa nu fie caci pot aparea pete albastre sau mov. Tin minte ca aceasta problema a fost intalnita si la iPhone 5.
Camera are uneori lag cand declanseaza si poate dura chiar si 3 secunde pana sa realizeze o fotografie. Dar nu mereu. V-am lasat fotografii ca sa vedeti mai bine. Pe partea video, nu arata rau. La fel, sample video gasiti aici ca sa va dati voi cu parerea.
https://youtu.be/Z9JMUUfMG0Y
https://youtu.be/nLKchTOWNOk
https://youtu.be/4Ghk0zVf0Hs
Autonomie
La capitolul autonomie, acest smartphone este un exemplu pentru cei din jurul sau. Bateria de 5000 mAh va oferi 2-3 zile de utilizare normala, fara abuzuri. Eu am prins 2 zile si jumatate maxim, fara sa activez functia de economisire. Daca alegem acesta functie, atunci cred ca poate depasi 3 zile lejer.
Cand folosim acel slider si activam respectivul mod, se opresc cateva functii vitale. Insa putem personaliza asta din setari exact cum ne dorim. Dar repet, cu acest mod activat poate depasi 3 zile daca folosim telefonul cu cap.
Pe de alta parte se poate termina bateria si intr-o zi, nu este greu deloc. Dar inseamna sa nu facem nimic toata ziua decat sa ne jucam non-stop pe el. Dar nu pentru asta a fost facut.
Concluzie si pret
V-am spus ca am testat si ZenFone Max si AllView P8 Energy Mini, toate cu baterie de 5000 mAh. Daca as face un clasament, Philips si cu Asus sunt campionii. Stiu ca mai sunt si alti producatori care au telefoane cu baterie de 5000, Lenovo de exemplu, dar nu am apucat sa le testam pe toate. Dintre acestea 3, batalia se da intre Asus si Philips, cu mentiunea ca fiecare au avantajele si dezavantajele lor.
Philips are un management al bateriei mai bun si prin asta castiga autonomie, insa Asus compenseaza prin capabilitatile foto mai bune si software-ul mai bine pus la punct. De pe alta parte, Philips are carcasa metalica. Si lista poate continua. AllView a oferit cea mai mica autonomie, din cate tin minte o data la doua zile fugeam cu el la priza. Trebuia sa ma organizez foarte bine ca bateria sa reziste mai mult. Dar si el avea avantajele lui, precum USB Type C.
Pana la urma fiecare isi cumpara dupa necesitati si dupa cum considera ca va fi mai multumit. Philips V787 costa 1200 lei la RCS&RDS, la fel si la eMAG, insa este redus de la 1300 lei. Eu consider ca isi merita banutii.
Imi place philips mult, face telefoane la preturi juste. Vrei ieftin ai ieftin si bun, vrei scump ai performante.
Salut! Frumos review, felicitari! Superb telefonul, insa nu merita banii, este prea scump, iar softul la philips este slabut si nici nu va primi update. Ca si alternativa chinezeasca avem meizu sau xiaomi. La partea de soft chinezii au developeri si chiar dau update. Imi pare rau dar acest telefon nu merita mai mult de 700-800 lei maxim.
Succes si la cat mai multe review-uri!
Daca ai ramas impresionat de sunetul telefonului Phillips 787 in comparatie cu Samsung note 5,incearca si sunetul unui Meizu mx4 cu casti xiaomi piston.Nu are rival.O zi buna !