Gama entry level de D-SLR-uri de la Canon s-a îmbogățit cu un nou membru: EOS 450D sau Rebel XSi, după cum se va numi noua cameră digitală pe piata din SUA. Privind specificațiile anuntate de Canon pot spune ca 450D aduce îmbunătățiri considerabile față de predecesorul său, EOS 400D.
Ca în cazul orcărei noi lansari de aparat foto digital, prima îmbunătățire este numărul de megapixeli, noul senzor CMOS prezent în Canon-ul 450D având 12,4 milioane de pixeli, dintre care 12,2 milioane de pixeli efectiv (adică o rezoluție de 12 Mpx). În plus noul senzor CMOS este însoțit de un convertor A/D capabil să transmita 14 octeți (bits) către procesorul digital de imagine, upgradat și el la noul DiGiC III, sau să producă un fișier RAW pe 14 octeți.
La capitolul noutăți prezente la 450D intră și sistemul de stocare, renunțând la formatul CF în favoarea SD/SDHC, care s-a maturizat ajungând la capacități și viteze similare cu formatul CompactFlash folosit la modelele anterioare.
Un pas în față este noul vizor, care deși nu este la fel de luminos ca cel prezent pe modelele din gama superioară (dezavantaj al sistemului cu oglindă în fața celui cu prismă), este mai mare, astfel ca ca pe langă cele nouă puncte AF, și parametrii tehnici prezenți la modelul anterior cei de la Canon au găsit loc în vizior și pentru sensibilitate (ISO Speed).
Cei de la Canon au adus pe noul 450D facilităti introduse de modelul din gama middle-range, 40D: LiveView, Spot mettering, date de verificare (Orginial decision data), reducerea zgomotului la ISO mare (High ISO speed niose reduction), prioritizarea tonurilor luminoase (Highlight tone priority) È™i meniu presonalizabil (My menu – un meniu complet personalizabil care să faciliteze accesul la cele mai utilizate funcÈ›ii). LiveView este o facilite relativ recent introdusă la D-SLR-uri, care premite fotografiarea folosind display-ul camerei, care în cazul lui 450D îi ajută fotograful prin modul AF cu decÈ›ia contrastului È™i histograma în timp real. Un minus criticat intens la modele anterioare din gama de D-SLR-uri entry-level a fost lipsa spot mettering, o facilitate foarte importantă atunci cand timpul de expunere este setat manual într-un cadru cu contrast ridicat, dificil de fotografiat. Original Data Decision adauga un set de date imaginii salvate pe cardul de date, care pot demonstra daca imaginea a fost modificată ulterior sau este exact aÈ™a cum a fost capturată. High ISO Speed noise reduction, după cum îi spune È™i numele reduce zgomotul care apare la viteze ISO mari, adăugând un filtru de reducere a zgomotului suplimentar, care însă afectează viteza de fotografiere în rafală. Highlight tone priority este o funcÈ›ie care modifică modul de eveluare a scenei, astfel încât să poată fi salvate mai multe date (pixeli) legate de zonele luminoase, cu riscul aparaÈ›iei de zgomot în zonele întunecate.
Pe langă funcÈ›iile preluate de la fratele mai mare 40D, noul 450D vine cu o facilitate interesantă menita să ajute un fotograf amator: Auto Lighting Optimizer, care procesează imaginile ulterior fotografierii, încercând să corecteze contrastul È™i luminozitatea. Deasemenea, o facilitate nouă, È™i extrem de binevenită după părerea mea, este ecranul de status, care pe noul display pe 3″ este mai bine organizat, mai uÈ™or de citit, È™i oferă posiblitatea de a alege intre 4 moduri de grafice (teme de culoare). ÃŽn cazul folosirii unui blitz extern Speedlite, 450D-ul poate afisa pe display-ul de status È™i parametrii blitz-ului.
După ce am prezentat în mare noutățile de la interiorul 450D-ului este cazul să aruncăm o privire È™i asupra exteriorului. ÃŽn primul rând noul model este un pic mai mare ca dimensiune decat precesorii săi, fiind necesar mai mult spaÈ›iu pentru display-ul de 3″ È™i noua baterie LP-E5 de 1080 mAh, mai mare la capitolul capacitate cat È™i dimenisiuni. Odată cu noua baterie folosită de 450D, cei de la Canon au lansat È™i grip-ul BG-E5 pentru acesta, care poate adăposti 2 baterii LP-E5 sau 6 baterii AA, pentru o autonomie crescută. Revenind la corpul Canon-ului 450D, dimensiunea mai mare vine È™i cu avantajul cresterii ergonomiei, putând fii tinut în mână mai bine (deÈ™i este în continuare prea scurt, dar pentru asta există grip-ul BG-E5).
Ca posesor de 350D aștept cu nerăbdare apariția pe piața a Canon-ului 450D, care reprezintă o optiune demnă de luat în seama prin multitudinea de facilităti oferite pentru un pasionat de fotografie, fară un buget prea mare.
Oameni buni. Va rog.
Nu mai scrieti cu diacritice!
O fi romaneste, dar sunt folosite in foarte putine sisteme.
Din testele pe care le-am facut diacriticele se vad corect pe browserele de ultima generatie (Internet Explorer 7, Firefox 2, Opera 9, Safari 3). Banuiesc ca tu faci parte din cei care mai folosesc inca IE 6.
Oricum iti multumesc ca ne-ai atras atentia, vom repera problema cu afisarea diacriticelor in cel mai scurt timp posibil.
Nici la mine nu-s vazute bine ÅŸ-urile si Å£-urile din acest articol (mai mici si sfrijite). Restul diacriticelor sunt ok. Insa problema e doar aici, pt ca am folosit Å£ in ultimele mele articole despre camere digitale (pt a dif „feÅ£e” de „fete”) si sunt ok acolo. Deci proabil e de la editorul tau de text (eu le iau copy paste din word 2003).
PS: IE7 here. Pe FF2 am verificat si sunt ok.
La mine se vede ok.
Dragilor, pe Firefox imi apar super-corect diacriticele. Dar… era totusi vorba despre noua „bijuterie” Canon 450D… 🙂
Bujererie intradevar. Ma intreb daca va avea un pret sub Nikon D80…
Nu, cel mai probabil nu va avea un pret sub Nikon D80. Acum e si treaba cu obiectivele… nu merita sa schimbi un sistem cand ai deja un set de obiective.
Eu am deja 3 obiective si blitz la 350D-ul meu, dar tot as face upgrade la D80. M-am jucat cu unul, si sunt destul de multe imbunatatiri incat sa merite difente. Bineinteles, daca 450D-ul ar avea un pret similar cu D80, as putea sa am facilitatile prezente pe concurentul direct de la Nikon, si sa imi pastrez si „accesoriile”. 🙂
ziua buna …ma poate ajuta cineva cu un manual in romana la Canon 450d? [email protected]
ma poate ajuta cineva cu un manual in romana la Canon 450d?(kiss x2)va multumesc anticipat. [email protected]
vreau si eu un manual in limba romana pentru 450d… multumesc
vreau si eu un manual in limba romana pentru 450d sau o adresa unde-l pot gasi… multumesc [email protected]
450D-ul nu s-a lansat oficial in Romania, deci nimeni nu s-a obosit sa traduca manualul. Este disponibil doar in engleza.
va rog foarte mult cine poate sa-mi trimita si mie manualul [email protected]
MA POATE AJUTA CINEVA SI PE MINE CU UN MANUAL PENTRU CANON 450D IN LIMBA ROMANA.
MULTUMESC ANTICIPAT
salut! ma puteti ajuta si pe mine cu un manual pentru canon eos 450 d . multumesc!
Google te ajuta!!
salut, as dori si eu un manual de Cannon 450D in Romana, daca are cineva, multumesc.
Buna, si eu as dori un manual pt. Canon 450D- in Romana, va rog. Multumesc. Adresa de email este: [email protected].