Seria Galaxy S (fiind formata din I si II) a avut si inca are un succes extraordinar. In patru luni de zile Samsung a vandut 10 milioane de exemplare pentru cel de al doilea model. Acum se anunta Galaxy S III, care probabil va fi lansat cu ocazia MWC (Mobile World Congres) 2012. Mai jos avem cateva zvonuri despre specificatiile modelului.
Ecranul va fi AMOLED Plus HD, avea rezolutie 720p si va prezenta imagini in 3D. Procesarea va fi facuta de catre un CPU quad-core ajutat de 2 GB memorie RAM. Memoria interna va avea 32 GB. Pe spate va avea o camera foto/video de 12 megapixeli capabila sa filmeze in fullHD.
Despre baterie se spune ca va avea 2000 mAh. Sistemul de operare cel mai probabil: Android 4.0 „Ice Cream Sandwich”. Mai multe in viitorul apropiat, cel tarziu in februarie cand va avea loc MWC.
Primul CPU quad-core pe telefon ?
Se va bucura cu siguranta de un succes enorm avand in vedere caracteristicile pe care le are.
Trebuie cumva externalizata puterea de calcul unei astfel de bestii, azi maine putem face render-uri in 3dsmax cu procu’ unui tel. mobil. ,)
@Sebastian
Este primul telefon cu patru nuclee despre care apar primele zvonuri. Cu ocazia târgului din Barcelona vor lansa astfel de telefoane şi LG, HTC, Sony. Foarte probabil Motorola va lansa primul telefon cu procesor quadcore în 5-6 zile la târgul din Las Vegas.
@andy S-ar putea sa aiba o metoda de conectare cu televizioarele Samsung, sa poti sa redai filme HD de pe telefon, chiar si 3D.
@Darius
Toate telefoanele Samsung din gama Galaxy S(1, Plus,2) au incorporat tehnologia DLNA care le permite sa faca stream in retea pentru muzica, poze video.
Mai exista si posibilitatea utilizari unui cablu jack – rca pentru a scoate semnal video.
cred ca va fi cel mai tare totusi.
apropo, adio apple, anu asta o sa cada in cap, iar la anu sper ca pa.
Mda … nu prea urmaresc dar mi-a sarit in ochii.
Quad-core pe mobile hmmm chiar avansam – frumos.
@ Apple – DIE – Steve inca odata o sa se rasuceasca in mormant.
Sincer era cazul sa avem parte de o concurenta frumoasa si pe acest segment si s-a intamplat. Apple bye, bye caci prea ne-am saturat de tine.
Eu sunt fan Android dar daca facem o analiza sumara a cotelor de piata pe segmentul smartphone observam urmatoarele:
In ultimii 2 ani IPhone pierde cateva procente din cota de piata in favoarea Android insa tot in ultimii 2 ani vanzarile Apple cresc considerabil.
In traducere: smartphonul a devenit foarte popular si accesibil oricui. Asa ca foarte multi utilizatori de telefonie mobila au schimbat telefoanele neinteligente cu telefoane inteligente.
Au ales in general intre Apple si Android.
O sa putem sa cantam prohodul IPhonului in clipa in care numarul de unitati vandute/an va scadea, iar eu nu cred ca se va intampla curand.
@Stefan, te sustin in ceea ce ai spus mai sus si pe moment este greu sa comparam mere cu pere. Toata lumea vorbeste de iOS si Android. Insa iOS are istorie si este normal sa nu poata fi detronat asa de usor pe cand Android-ul este inca un copil. Nu sustin ca detronarea se va face usor insa multi userii sunt suparati pe Apple pentru ca nu mai acorda atentie end-user-ului. Sunt sigur ca la fel va face si Google-ul (in multe situatii deja o face). Insa un lucru bun este faptul ca acum in sfarsit vorbim de concurenta ceea ce conteaza pentru noi. iOS-ul are profit mai mult decat Android, insa Google nu face decat Android insa Apple-ul da.
Ăsta deja rivalizează cu PC-ul de pe care butonez acum – dual core @ 1.86GHz, 2GB RAM. Şi totuşi, deşteptofoanele o să mă convingă abia când o să le reziste bateria minim 4-5 zile de utilizare normală. Până atunci o să mă bucur de reîncărcările mai rare ale prostofonului meu. 😛
@Nicu
Daca de la un laptop nu ai pretentia sa te tina bateria 4-5 zile nu vad de ce ai pretentia asta de la un telefon inteligent.
Puterea de procesare continua sa creasca si producatorii cauta solutii pentru eficientizarea consumului dar si pentru acumulatori mai performanti. Dar exista un consens in ceea ce priveste durata de utilizare a unui telefon inteligent, si asta se invarte in jurul a 8-12 ore utilizare normala spre intensa. Asa ca nu o sa apara prea curand telefoane care sa reziste 4 zile fara incarcare in regim de utilizare normala.
@Stefan
Buna motivarea ta si analogia aleasa. In ideea asta 12 ore sunt chiar bune. 🙂
imi place ritmul cu care avanseaza tehnologia telefoanelor mobile. Daca SGS2 il cred un smartphone ideal, nu imi dadea prin cap ce se mai poate de adaugat la asa un device, dar iata ca ii baga Quad-Core, suport 3D , 2Gb RAM etc. Bravo Samsung!
tot BB imi place mai mult 🙂
intradevar, 12h e chiar prea frumos sa fie atins la baterie, eu unoeori il incarc si de 2ori pe zi.
Pacat de el… O sa fie fail, deoarece e mai gros, papa bateria ca un african, si e dubios…
@Miron
Nu este nici pe departe doar meritul Samsung. Marele merit il au producatorii de procesoare cu arhitectura ARM. Pentru sfarsitul anului 2012 NVidia pregateste Tegra 4(Wayne), un procesor cu 8 nuclee plus GPU integrat. Si lucrurile nu se opresc aici, NVidia are planificata dezvoltarea pana in 2014 cand va lansa Tegra 6(Stark). Un procesor de 100 de ori mai puternic decat Tegra 2.
@Stefan: Nu putem compara un laptop cu un telefon. Dar chiar şi aşa, să nu uităm că un netbook (EeePC) are în prezent o autonomie de peste 10 ore şi o tabletă Transformer până la 16 ore autonomie cu dock.
Sigur, dimensiunea contează pentru că bateriile pot fi mai mari în cazurile astea, dar nu văd de ce după atât avans tehnologic nu am avea pretenţia ca dispozitivele mobile să aibă o autonomie mai ridicată. Veţi vedea un spor interesant de autonomie la laptop-urile cu Ivy Bridge şi la anul şi mai mult cu Haswell, mulţumită reducerii tehnologiei de producţie a procesoarelor, dar şi a restului componentelor de pe plăcile de bază. Iar tehnologii pentru acumulatori mai eficienţi există, doar că producătorii de dispozitive mobile s-au instalat comod în liniile de producţie actuale şi probabil vor mai sta cu ele aşa până când va fi mai scump să le repare decât să construiască altele noi.
În ceea ce priveşte telefoanele mobile, în 2-3 ani va trebui să avem pe piaţă mai multe smartphone-uri decât telefoane obişnuite, iar asta pentru că va fi tot mai ieftină producţia şi integrarea produselor bazate pe SoC (system on a chip – precum Tegra) şi PoP (package on package) în noile telefoane, fără multă electronică prin ele dar cu performanţe bune. Deja se folosesc tehnologii de genul ăsta în diverse produse, dar momentan în produsele high-end.
Sunt de acord cu Nicu! Trebuie baterii mai bune la telefoane sau o eficienţă sporită pentru a nu mai consuma bateria aşa de repede! Iar resemnarea asta a useri-lor e tristă! Auzi tu „E normal să ţină 10 – 12 ore, că doar la laptop ţine 5 ore!” Nu, nu e normal, doar că marilor companii nu le pasă de ai lor fanboys! 😉 Eu unul sunt dezamăgit că actualul telefon mă ţine doar 2 zile, după ce fostul telefon ţinea 5 zile!
@PC-R si Nicu
Daca folosesti un smarthphone doar pentru a da telefon si mesaje (adica ca pe un telefon obisnuit), si ti GPS, Wi-fi, Bluetooth, 3G dezactivate poti sa ajungi linistit la 2-4 zile in functie de model si de producator. Si ar tine si mai mult daca ecranele ar fi mai mici si cu o rezolutie mai slaba.
@Stefan Confirm. 🙂
Stefan, spuneai mai sus ca asta este primul tel quad core despre care apar zvonuri. Totusi noi am scris deja despre HTC Edge, ceva mai slab daca luam in considerare info initiale.