Exact, statistic vorbind s-a ajuns si la treaba asta: mai multe telefoane mobile decat persoane pe planeta, conform unui studiu GSMA Intelligence. Mai precis, sunt 7.229 miliarde de conexiuni mobile si 7.197 miliarde de persoane pe planeta.
Evident, masurand numarul de conexiuni mobile avem nu doar telefoane, cat si tablete si alte dispotive ce pot utiliza un SIM. Mai mult, unele persoane au cate doua sau trei telefoane sau unele cu dual SIM, asa ca, de fapt, avem „doar” 3.6 miliarde de utilizatori unici de servicii mobile in lume.
Cu alte cuvinte, jumatate din populatia globului tot nu are inca un telefon mobil, probabil jumatate din acea jumatate nu au nici toaleta in casa sau apa curenta, dar asta e alta poveste…
[Sursa]
7,229 miliarde! Punctul se foloseste la merigani!
1) 7.229 miliarde (sapte miliarde si douasutedouazecisinoua milioane)
2) 7,229 miliarde (sapte mii douasutedouazecisinoua miliarde)
Alex mai încearcă odată la pct 2, deci cum șapte mii de miliarde. Haha(glumim acum)
Asta subliniam, correct este 7.229 miliarde. Verificati pe o factura, un bon sau o chitanta.
Varianta 1 este corecta.
Din pacate pentru noi Europeni corect este VIRGULA nu PUNCTUL.
1) 7.229 miliarde
2) 7,229 miliarde
Varianta a 2-a este corecta. (PENTRU NOI!)
@ Alex
E irelevant ce scriu ei pe facturi pentru ca echipamentul este programat/cumparat din „tariile calde” unde se procedeaza altfel.
Orice firma internationala vine cu regurile/echipamentele/obiceiurile ei din tara natala.
Alex, ai fost pe la scoala? In special la matematica…
Incredibil… sa nu fie clar ce separator de mii si de zecimale folosim…
http://en.wikipedia.org/wiki/Decimal_mark#Examples_of_use
Nu mai inteleg nimic. Toate facturile/chitantele pe care le fac ies pe sistemul variantei 1 (asa este softul national la noi in firma, nu il contrazic pe Silver)
Am verificat amenzi emise de stat gen SPIT (min Finantelor) si este pe sistemul 1,000.11 am verificat o hotarare judecatoreasca(am una prin casa, don’t ask) in care este trecuta o suma 4,000.00 lei (ministerul Justitiei) plus o amenda nenorocita cadou din partea Politiei Rutiere si este trecuta pe sistemul 1,000.11
Nu Il contrazic nici pe Nicolae Crefelean cu linkul lui dar eu stiu cu ce lucrez zilnic.
In fine.
Defapt Nicolae Crefelean are dreptate.
Dar si eu asa imi aduc aminte ca faceam la scoala, cu virgula, in fine, my bad;
Merci Nicolae Crefelean!
Dar oricum faza cu soft-urile internationale este pe bune.
Fiecare firma isi ‘importa’ propriul standard din tara natala.
Eh, noi sa fim sanatosi.
Pe mine la scoala m-au invatat sa scriu cu virgula dar evident depinde despre ce vorbesti. Daca vorbesti de sume, virgula se pune pentru cele sub 1 ron, gen 10,25 ron.
Daca vorbesti despre populatie(sau nr de conexiuni), nu folosesti nimic, eventual sa fie usor de citit lasi un mic spatiu(aici ma refer sa nu fie o medie, ca acolo ai nevoie de virgula, pentru numere „neintregi”)
Din alea 7,197 miliarde saun 7.197 miliarde .. 2 sunt ale mele 😀 – ma refer la telefoane active (cu conexiune) … + inca 2 ce stau prin birou.
Nu ca ma dau mare, dar sa vedem :
2 telefoane, 1 tableta, 1 laptop – toate cu conexiune gsm/cdma
Depasesc media 🙂
Asa cum spune si Wikipedia, si am invatat si la scoala, in romana despartim zecimalele cu virgula (0,5), si putem pune punct pentru a desparti zerourile trei cate trei (1 milion = 1.000.000). In engleza lucrurile sunt exact invers.
Acum, in ideea globalizarii si a faptului ca folosim engleza tot mai mult, de la aparatura la lectura, mi se pare cel mai usor pentru a desparti zerourile sa lasam un spatiu (1 000 000), si sa despartim zecimalele cu punct. Ca asa am facut in toate articolele (ar arata ciudat pe toate site-urile sa scrie procesor la 3.2 GHz, iar la noi sa apara 3,2 GHz, sau cel putin mie mi s-ar parea ciudat).
Deci si mai sus a ramas cu punct.
Corect este ( așa cum știam și eu) următoarea explicație (In România și Europa):
Dacă exprimi un număr cu multe cifre, atunci îl faci mai ușor de citit prin gruparea cifrelor pe unități de mii, folosind „.” (punctul).
Astfel, numărul 2350 (două mii trei sute cinci zeci), de exemplu, se poate scrie și sub forma 2.350, prin folosirea punctului.
Dacă se pune „,” (virgula) în locul punctului, atunci numărul va fi 2,350 (doi VIRGULĂ trei zeci și cinci), ceea ce reprezintă un număr mai mic ca numărul/cifra 3 (trei).
Imi vine greu de crezut că mulți habar nu au de asta…și mai și emit facturi, aka ocupă posturi de conducere sau sunt mari patronași
Problema e ca noi am invatat altceva pe timpul lu’ ceausescu.
Sa stii ca si eu am pus o astfel de intrebare la cativa din prietenii mei si la fel stiu si ei „cu virgula”
(oameni de facultate 30+)
Dar da, sunt de acord cu tine cand vine vorba de acte/dovezi de plata importante sa fie scris si punctuat corect.
@Silver, nu vreau să pornesc un talk show pe tema asta, dar eu, care am făcut școala în „democrație”, cât și părinții mei, care au făcut școala pe timpul lu’ „ceașcă”, tot de VIRGULĂ știm.
Americanii ( de fapt, sistemul american) vor să fie ei mereu mai cu moț, să nu adopte nicio regulă de la nimeni.
Sunt sisteme diferite, fiecare cu @$#%#^ masi;
Problema este ca noi ne dam dupa ei ca suntem mai slabi.