Anul acesta la CES 2017 a fost prezentat un rival pentru MacBook si din partea celor de la Acer. Se numeste Swift 7 si spre fericirea noastra l-am primit imediat la test. Am reusit sa ne facem o parere despre el, l-am intors pe toate partile si am tras niste concluzii pe care le puteti gasi mai jos.
De mentionat ca nu am primit varianta finala a produsului. A fost un sample produs cu mult timp inainte de lansarea de anul acesta, specifiatiile au fost usor diferite, iar performanta nu poate fi comparata. Drept urmare nu vom discuta despre performantele acestui lapop.
Design
Silueta subtire a lui Swift 7 este clar punctul forte. Incape lejer in orice geanta, poseta sau rucsac si parca nu ai vrea sa il pui nici acolo. L-as vedea poate intr-o mapa de protectie si transportat la subrat ca pe o poseta. Nici greu nu este, doar 1.12 Kg. Transportul nu este nici o problema pentru acest ultrabook.
Dar fiind atat de subtire, Swift 7 masurand 324.6 x 9.98 x 229.6 mm, trebuie sa acceptam cateva limitari. Cele mai importante sunt pe partea de conectivitate, acest ultrabook avand doar un jack pentru casti si 2 USB-uri Type C. Atunci cand il incarci un slot este deja ocupat, iar al doilea iti ramane disponibil pentru un stick sau orice altceva.
Nici unitate optica nu are si nici baterie detasabila, insa este normal pentru un astfel de produs. Totusi lipsa unui slot de carduri microSD este un minus pe care l-am notat si nu il pot accepta.
Trackpad-ul mi s-a parut foarte mare in raport cu carcasa, lucru care mi-a adus aminte instant de rivalul principal, MacBook-ul. Este foarte performant si simte gesturile cu o precizie foarte mare. Fiind un sample am intalnit si cateva probleme cu el, insa nu este corect sa le mentionez deoarece au fost remediate la versiunea finala.
Display
Ecranul de 13.3 inch cu rezolutie Full HD si panou IPS mi s-a parut, chiar si in varianta primita de noi in teste, foarte bun. Redarea culorilor a fost corecta iar unghiurile de vizualizare au fost cat se poate de mari, absolut normale pentru un IPS. Nu este un ecran pe care sa te joci sau sa urmaresti filme o perioada lunga de timp. Fiind micut te vor durea ochii in timp. Dar pentru cineva care petrece mult timp pe drum si are nevoie de un ecran de buna calitate, chiar premium as putea spune, consider ca este suficient.
Difuzoare
Acestea au avut mici probleme (repet, a fost un sample) si stiam ca pot mai mult de atat. Desi nu au lucrat la capacitatea lor maxima, sunetul redat prin cele doua difuzoare stereo cu tehnologie Dolby Audio Premium si True Harmony, mi-au oferit un sunet decent si puternic. Totusi abia astept sa le aud in versiunea finala. Sunt convins ca ma vor surprinde.
Pentru cine este adresat
Acer Swift 7 are clientela lui, nu putem sa il catalogam drept un ultrabook universal. Dimensiunile mici il fac sa fie usor de transportat si de strecurat prin diverse genti. O sa si uiti ca il ai la tine dupa o perioada. Deci este indicat persoanelor care sunt mereu in actiune, calatoresc mult sau au un job care implica sa fugi de la punctul A la punctul B, dupa la punctul C si inapoi la punctul A. Si mai tarziu la punctul E. De mai multe ori pe zi sau pe saptamana.
Specificatiile de top ma duc cu gandul ca persoana care este mereu in actiune lucreaza intr-un departament in care Photoshop-ul sau Premier-ul sunt aplicatii de baza. De ce? Pentru ca Acer Swift 7 este capabil de editare foto si video datorita ecranului IPS de buna calitate si al procesorului de ultima generatie i5. Insa nu il vad ca pe o unealta principala de lucru ci ca pe una secundara, pentru o editare rapida cand esti pe drum.
Specificatii tehnice finale
- Procesor: Intel Core i5 7Y54 Kaby Lake
- Ecran: 13.3 inch LCD Full HD IPS
- RAM: 8GB LPDDR3
- Stocare: SSD 256GB
- Difuzoare stereo
- Bluetooth: da
- WiFi: da
- Greutate: 1.12 Kg
- Conectivitate: 2x USB C, 1x jack audio
Pret si disponibilitate
Acest Swift 7 costa la eMAG 5349 de lei si este redus la 4799 de lei. Scump sau nu voi decideti. Dar mi se pare un ultrabook foarte aratos, usor de folosit cand esti pe fuga, performant si usor de transporat.
Subtirimea = Grosimea. Noteaza-ti !
Am vaga impresie ca testele voastre au constat in masurarea subtirimii, in ascultarea unor mp3-uri, dar difuzoarele nu v-au satisfacut si in transferul pozelor din camera, dar nu ati avut suport pt card. Maxim a fost faza cu stick-ul, de fapt aveati 2 stick-uri si ultrabook-ul era la incarcat. Dilema era ce stick sa folositi. Tineti-o tot asa.