Un miner de Bitcoin cu un ASIC cu o putere de calcul minusculă a reușit să găsească un block pe cont propriu și a primit drept recompensă 3.15 BTC, adică aproximativ 260.000 de dolari. Practic, în loc să se alăture unui mining pool și să primească cotă parte din câștiguri în raport cu contribuția sa, minerul a ales să „caute” block-uri de Bitcoin pe cont propriu, iar strategia a dat rezultate.
Congratulations to a super lucky miner bc1qaxccz85rx6ywy2xw6ugtm6u37mvew6qqn7lgtd with only 3.3TH who solved the 297th solo block at https://t.co/UWgBvLkDqc with a 480GH bitaxe! https://t.co/OKIq0tfSOX
— Dr -ck (@ckpooldev) March 10, 2025
În ciuda șanselor foarte mici de reușită, estimate la unu la un milion și pentru care în mod normal ar fi nevoie de 3500 de ani pentru a găsi un block valid, printr-o minune, ASIC-ul de la Bitaxe cu putere de calcul de 500 GH/s și preț de până în 300 de dolari, a rezolvat pe cont propriu un block. Bineînțeles, astfel de întâmplări sunt extrem de rare, iar șansele sunt similare cu cele ale unei loterii. În mod normal, minerii de Bitcoin alocă resurse considerabile pentru ca operațiunea să fie profitabilă și se alătură unor mining pool-uri pentru a împărți câștigurile cu alți mineri, dificultatea rețelei Bitcoin crescând aproape constant.
În ceea ce privește solo mining-ul, administratorul platformei CKPool este de părere că ai nevoie neapărat de mai multe astfel de dispozitive pentru a avea șanse reale de a descoperi un block. Până în prezent, au fost rezolvate peste 297 de block-uri de către solo mineri prin CKPool, însă în mai toate cazurile minerii aveau mai multe dispozitive ASIC operaționale. De regulă, cei care participă la solo mining prin mini ASIC-uri de acest fel o fac din pasiune și nu neapărat pentru potențiale câștiguri.
Magia castigului fara munca e omniprezenta in monedele digitale. Toti spera la asa ceva.
Același lucru l-am putea spune și despre alte tipuri de investiții: acțiuni la bursă, imobiliare, opere de artă etc. Nu văd de ce unii sunteți așa deranjați de Bitcoin și de alte tipuri de monede digitale. Nu-ți place, nu cumperi.
Latram la bitcoin in timp ce jucam la loto sau bagam la pariuri 🙂
Pai pentru ca Bitcoin nu are nimic in spate…bursa are o fabrica o marca…etc, bitcoin daca maine ii descopera cineva slabiciunea…se duce in valoare zero, spre deosebire de aur , bursa etc.
Tinel se duce la valoarea zero in mintea ta! Asa e cand nu sti ce inseamna blockchain. Cu Bitcoin poti face plati si transferuri de bani prin BTC oriunde in lume, la orice ora si minut. Bancile pe weekend sunt inchise. Iar daca transferi banii luni prin banca nu sti daca iti ajung pana marti, iar calculat de sambata dimineata pana marti, poate mori de foame!
Transferurile bancare sunt instantanee tot timpul!
Cristian,sunt instantanee dar de multe ori banii intarzie pana la 3 zile,G are dreptate
G are dreptate,cateodata la banca dureaza 3 zile,nu sunt instantanee