Cu toate că se bucură de o rată de satisfacție ridicată în rândul consumatorilor, smartphone-urile pliabile înregistrează vânzări din ce în ce mai slabe. Samsung, deși în continuare lider în industrie, a înregistrat o scădere cu 21% a numărului de pliabile livrate, cea mai mare de până acum, în timp ce producătorii mai mici au reușit să-și dubleze sau chiar să-și tripleze cota de piață, arată un studiu publicat de Counterpoint Research. Însă conform aceluiași studiu, piața pliabilelor în trimestrul trei nu doar că a stagnat, ba chiar a intrat recent în scădere, fiind livrate cu 1% mai puține unități decât în aceeași perioadă a anului trecut.
Motivul? Prețurile nejustificat de mari. Pliabilele sunt pe piață de mai bine de cinci ani și în ciuda avansurilor tehnologice și, implicit, a randamentului de producție mai bun, prețurile au crescut aproape constant, modelele cele mai râvnite de la Samsung și Huawei ajungând acum să coste aproape 2000 de dolari. De asemenea, smartphone-urile pliabile reprezintă în continuare un produs de nișă, susține Jene Park, senior analyst la Counterpoint Research, fiind atractive doar pentru un număr limitat de consumatori. În plus de asta, nici nu prea mai există loc de inovație. Tehnologia pliabilelor pare că și-a atins apogeul, iar îmbunătățirile de la un an la altul sunt tot mai mici și nu reușesc să convingă utilizatorii să facă upgrade. Din aceste motive, unii producători încep să le considere neprofitabile și se gândesc să renunțe complet la ele în viitorul apropiat.
Via Wccftech
Preturile nu sunt principalul impediment , mai degraba inutilitatea lor . Variantele fold au maxim 8 inch diagonala intr-un format care pt multimedia practic iti ofera aceiasi dimensiune ca pe un telefon normal de 6,7 -6,9 inch , care este mai rezistent , ofera camere mai bune ( flagshipurile ) si da , in general sunt mai ieftine. Cele flip au ecranele prea inguste sa ca sa fie comode si s-au dovedit extrem de fragile , etc…