Cei de la ViewSonic tocmai au lansat un nou monitor LCD cu diagonala de 23″ (58.4 cm), VX2336s-LED. Acesta foloseste iluminarea LED si incorporeaza un panel SuperClear IPS, prin intermediul caruia ofera unghiuri de vizibilitate de 178º pe toate directiile. Iar rezolutia este, asa cum ne si asteptam, fullHD de 1920*1080 pixeli.
Si chiar daca nu este cel mai aspectuos display, recupereaza la calitatea imaginii. Luminozitatea este de 250 cd/m2, contrastul atinge 1000:1 in mod analogic si urca la 20M:1 in mod digital, iar timpul de raspuns este de 14 ms B2B. La conectivitate gasim numai VGA si DVI. VX2336s-LED masoara 548*426*201 mm si cantareste 3.6 Kg.
Consuma un maxim de 35 W, are un pret de 300 $, si vine cu o garantie de trei ani.
„Si chair daca nu este cel mai aspectuos display,”
Grammar Nazy ~ Checkin’ in 🙂
Sincer sa fiu – eu nu prea vad …. „news-ul” la display-ul asta …. cineva , va rog , corectati-ma sa observ si eu (serios).
Ce il face pe asta asa de „WOW” ?
Adica culmea , la lumina 250 e cam standard, daca nu chiar mainstream , se fac totusi 300-uri in zilele astea,
La contrast la fel , e standard,
La unghi se fac totusi 170/160 ca mainstream, deci nici aici….
La viteza nu ma bag pentru ca ma ‘deruteaza’ cu Black2Black.
Si cat despre conectivitate, unde e HDMI-ul ?
De era 3D ziceam si eu ca merita stirea.
Un monitor fără absolut nimic deosebit.
Este vorba de un display IPS. Pe mine personal ma intereseaza acest tip de display, dar din pacate nu exista inca un display de tip IPS care sa aibe un timp de raspuns bun(adica sa fie bun si pt gaming). Calitatea acestor ecrane este MULT superioara unor LCD-uri.
Ca de obicei… nu are 2 sec timp de raspuns si nu e lucios, cromat, deci banal.
Mi-as dori un asemenea display pe birou, calitatea imaginii e mult superioara unui panou obisnui.
Monentan am un monitor cu panou MVA, vechi de vre-o 4 ani, 15 ms timp de raspuns, culori muuuult mai bunde decat la tft. Personal nu vad cine stie ce diferenta fata de monitorul TFT Philips cu 6 ms.
Toate sunt TFT LCD (Thin film transistor liquid crystal display), pentru ca asta tine de tehnologia de la baza monitorului. Doar panel-ul variaza de la TN (Twisted nematic – ieftin, rapid, cu unghiuri proaste) la IPS (In-Plane Switching) si MVA (Multi-domain vertical alignment) – mai scumpe si mai lente, dar cu unghiuri mai bune.