Cu putin inainte ca Microsoft sa lanseze mult asteptatul Windows 8, a adus pe piata versiunea de server a acestui sistem de operare. Aceasta se numeste Windows Server 2012, si are trei versiuni distincte, diferentiate prin pret si facilitatile oferite.
Prima si cea mai ieftina este Essentials, la 501 $. Putin mai sus, pentru 882 $ putem achizitiona versiunea Standard. Iar daca vrem si virtualizare, trebuie sa platim 4809 $ pentru Datacenter. Si ar exista si o a patra versiune, Foundation, destinata insa in exclusivitate clientilor OEM.
Cu noul Windows Server 2012 este mult mai usor sa controlezi server-e multiple si sa virtualizezi. Interfata principala este Metro, iar Task Manager-ul are un nou mod de lucru, cu mult mai multe informatii utile. Pentru a rula acest sistem de operare este necesar un procesor la 1.4 GHz pe 64 bits, 512 MB de RAM si 32 GB pe HDD.
Iar maximul de resurse ce pot fi guvernate de Windows Server 2012 este de 640 nuclee de CPU, 4 TB memorie RAM si 64 de noduri de legatura. Companiile doritoare pot incerca noul sistem de operare pentru 90 de zile, in cadrul platformei Azure.
Mai e cineva care foloseste Server Microsoft ? Nu pe bune, chiar nu isi dau seama ca asta e mort…
@Sicilianul Alin:
Tu iti dai seama ce spui ?
Tu crezi ca companii importante folosesc Linux ?
DA
Vad ca are si interfata grafica moderna 🙂 … Pentru ce iti trebuie interfata grafica la un server ?
Problema cu sistemele pentru server de la MS este compatibilitatea cu celelalte sisteme. Si pretul sistemului este exagerat; cu $4800 imi cumpar un workstation foarte bun, si folosesc Xen pentru virtualizare.
Cu noul Windows Server 2012 este mult mai usor sa controlezi servere multiple asa ca daca lucrezi intr-o multinationala cu administrare de la distanta fii convins ca serverul de domeniu este de la Microsoft. Asta nu inseamna ca serverele de mail sau de baze de date nu sunt pe Linux.
@Silver
Dar tu iti dai seama ce spui? Google pe ce crezi ca are serverele? Windows? Ah, stai, am uitat ca Google e o companie cu 3 angajati. Informeaza-te inainte sa scoti prostii pe gura.
Pe partea de Active Directory, Micorosft e tatic, foarte scalabil, foarte eficient in management.
Pentru linistea voastra sufleteasca se folosesc mii si mii de servere cu sistem de operare Wingoz. Contrar parerilor care conteaza (a se citi admini de companii cu 3 computere legate intre ele cu switch Qubs) este chiar foarte bun si se preteaza la foarte multe servicii.
@ontopic In VMWare nu te lasa sa il instalezi daca nu ii aloci 60gb. In rest se misca excelent, interfata arata foarte bine si mai ales timpii de raspuns sunt mici – ca sa incarce diferite console.
Pentru fanii liniei de comanda exista versiunea CORE – fara interfata grafica.
@Alex:
A zis cineva ceva de Google ?
Tu crezi ca Google foloseste Linux sau Windows ?
Eu sincer cred ca ei folosesc Android ICS pe serverele lor;
Ca nu se ‘inteleg’ prea bine cu M$.
Offf…. esti …f
Mie mi se pare incredibil ca platesc 880 de dolari pe versiunea Standard si nu am virtualizare pe el…. wtf ???