Dacă am discutat despre opiniile mele care s-au adeverit, acum ajungem la una din categoria epic fail. 🙂
Cu mai bine de un an în urmă am scris un editorial despre Revolut, care, ziceam atunci, și-a (cam) pierdut din farmec. Nu reiau motivele care m-au determinat să scriu acea opinie (total) nepopulară la vremea respectivă, pentru că le găsiți în link și le puteți reciti, dar recunosc că nu am avut dreptate cu concluzia finală.
Nu doar că nu și-a pierdut sex-appealul, dar Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți în România, și m-a ajutat în anumite momente când nu prea mai aveam soluții (vezi aici). Între timp, am aflat că și la piață pot plăti cu aplicația lor, pentru că sunt mulți vânzători care preferă asta.
Ca să fiu sincer până la capăt, consider că motivele exprimate de mine în articol au fost și sunt încă valide, doar cel legat de competitori mi se pare acum deplasat. Doar că, însumate, nu au dus la rezultatul prezis.
Voi cât de des folosiți Revolut?
Marius a zis
Pentru mine si-a cam pierdut din farmec. Folosesc mai mult Salt decat Revolut acum, dar presupun ca, in functie de ce ai nevoie, Revolut poate fi o optiune mai buna sau la fel de buna. Salt nu are la fel de multe monede in care poti face plata ca Revolut, dar nu are nici comisioane de weekend ca Revolut. La capitolul schimb valutar, Salt e mai avantajos, dar diferentele sunt minimale, deci irelevante pentru sume mici si medii. Momentan circul cu amandoua in paralel, dar daca ar fi sa renunta la unul dintre ele, as renunta la Rveolut, deoarece nu folosesc celelalte functii oferite de Revolut.
Vasile a zis
Eu platesc abonamentul la Netflix, in weekend imi lua comision. Am schimbat lei in euro si plata se face direct din contul personal euro, fara alte comisioane.
Daniel Bis a zis
Si eu folosesc Salt ca principal.
Am cam renuntat sa folosesc Revolut, il folosesc doar pentru cardurile de unica folosinta, donatii si abonamente.
Pacat, ar fi avut un potential urias daca se implicau mai serios si pe Revolut Business si faceau o legatura mai stransa intre PF si PJ.
Din pacate API-ul de la Revolut Business este o gluma: este dificil de implementat (necesita un certificat si o regenerare a tokenului la un interval scurt de timp) si este aproape inutil: efectiv nu exista campuri pentru: numele clientului platitor, cod fiscal pentru PJ, ibanul platitorului, Revtag … doar suma si un camp de detalii.
Chiar nu ii inteleg, nu vor sa evolueze si sa se updateze la cerintele pietei, parca nu vor clienti ca PJ, le bagi bani in buzunar si ei nu vor sa primeasca (ca unii medici :))
varucu a zis
Revolut e in continuare aplicatia mea preferata 🙂