AnTuTu a prezentat pentru luna septembrie un top 10 al celor mai puternice smartphone-uri care au rulat acest benchmark. Desi nu mai este neaparat un criteriu in alegerea telefonului, aceste teste sintetice reprezinta puterea de procesare. Scorul nu reprezinta performanta in aplicatiile uzuale. Topul este foarte interesant.
Conform AnTuTu cel mai puternic telefon de luna trecuta este ASUS ROG Phone cu un scor de 299.706 puncte. Este urmat de un alt smartphone de gaming, Mi Black Shark de la Xiaomi cu 290.602 puncte.
Lista continua cu OnePlus 6, vivo NEX S, Xiaomi Mi 8, Oppo Find X si intr-un final un nume mai celebru, Note 9 abia pe locul 7. Ultimele trei locuri sunt detinute de ZenFone 5Z (avem review la el), Mi Mix 2S si Pocophone F1.
Toate aceste telefoane au la bord Snapdragon 845, deci va dati seama ca nu exista de fapt nici o diferenta reala intre ele ci doar diferente de puncte. Huawei se lauda in acest moment cu cel mai puternic telefon din lume, Mate 20 Pro, insa nu a fost testat inca. Urmeaza sa-l testam noi zilele urmatoare.
Huawei Mate 20 Pro cand ?
Cand nu vor mai trisa .huawei triseaza cu 50% in teste. Si au recunoscut
https://www.anandtech.com/show/13318/huawei-benchmark-cheating-headache
https://benchmarks.ul.com/news/ul-delists-huawei-phones-with-suspect-benchmark-scores
Si ca pe viitor vor incerca sa introduca ‘performance mode’ .sa stie toti utilizatorii ca telefoanele lor sunt niste chinezarii slabe cand nu detecteaza aplicatii de benchmark
Toate chinezariile triseaza in teste deci nici nu ma iau dupa acest grafic. Vad doar note 9 pe primul loc.
Du-te mă, serios?
În afară de Huawei care a recunoscut asta, ce dovezi ai că Xiaomi sau Asus (plus restul) au trișat?
Boss-ul Huawei care a recunoscut că procesoarele de pe device-urile lor își cresc frecvența mai mult decât sunt setate din fabrică când detectează un benchmark a zis, culmea, „că toată lumea face asta”.
Samsung de ce n-ar face-o? Dar cum n-am dovezi n-am ce le zice.
Bine, probabil ești doar ignorant și vorbești așa pentru că-ți place Samsung.
ASUS ROG phone este cel mai bun si ar fi trebuit urmat de Razer Phone cu ambele variante . Pacat ca nu a participat la test , cu siguranta ar fi cistigat inaintea lui Xiaomi .
Oameni buni, voi chiar nu ganditi deloc? Avand acelasi hardware si acelasi software, voi chiar credeti ca e vreo diferenta intre terminalele astea, fie ele chinezesti sau coreene? Mai bine va apucati de citit carti, nu blog-uri!
Normal că e o diferență.
1. Cu cât e răcirea mai bună cu atât intră mai greu în thermal throttling și astfel poate crește scorul din benchmark-uri.
2. Cu cât rezoluția ecranului e mai mare cu atât se stresează un procesor mai tare. Prin urmare în benchmark-uri telefoanele cu rezoluție QHD sunt „mai slabe” ca cele cu ecran FHD+.
3. Creșterea frecvenței procesorului de către cel ce-l implementează. Care-i mai bun: un telefon cu Snapdragon 845 tactat la 1,5Ghz sau unul cu același procesor tactat la 2,0Ghz?
4. Nu în ultimul rând și placa de bază făcută de producător contează și de asemenea memoria RAM (DDR3 vs DDR4) și mediul de stocare (UFS vs eMMC).
Așa că mai bine te documentezi (citind cărți chiar) înainte de a vorbi.
Despre ce racire vorbesti tu aici? Cata capacitate de racire ai tu intr-un telefon, fie ea folosita la maxim? La partea de rezolutie inteleg, dar impactul nu poate fi atat de mare. La partea cu frecventa… despre asta era vorba nu? Ca unii au in algoritmii lor detectarea aplicatiei de benchmark sau ca telefonul este supus unui benchmark si intra intr-un mod de self-overclock. Nu despre asta vorbeam? Cu siguranta unii o fac mai mult ca altii, in niste limite binenteles. In fond, este acelasi cip care face toate operatiunile. Nu-mi veni mie cu povesti de adormit copii ca ceea ce descrii tu acolo nu are impact atat de mare. Da, se vede o diferenta minuscula in testele sintetice, dar in realitate tu nu simti nimic. Pai Razer 2 care a scos 283k in antutu vrei sa-mi zici tu mie ca e mai prost decat oneplus sau mi mix? Ha! Sa fim seriosi.
Si sa ti-o zic pe cea mai tare (sperand ca “nu-ti dai trigger” ca o feminista nf), unde exista intr-adevar diferenta de cpu si software si optimizare samd… noul iPhone are un scor de 363k in antutu! Hai zi ca e de la rezolutie 🙂
Ce zic eu și ce înțelegi tu…
1. Uite că soluțiile ălea de răcire sunt atât de slăbuțe încât primele 2 smartphone-uri din acel top, Asus ROG Phone și Xiaomi Black Shark au ambele răcire pe lichid.
Cam atât de mult contează răcirea în acest caz…Dar nu cred că tu o să vrei să-nțelegi.
2. Am specificat clar, overclocking făcut de cel ce implementează procesorul, de producătorul smartphone-urilor, un OC despre care știi și tu și care e tot timpul, nu numa’ în benchmark-uri.
Uite, Xiaomi Mi5 ca exemplu:
Quad-core (2×1.8 GHz Kryo & 2×1.36 GHz Kryo) – Standard edition
Quad-core (2×2.15 GHz Kryo & 2×1.6 GHz Kryo) – Prime & Pro edition.
3. N-am zis că-n realitate simți ceva, vorbeam strict de performanța brută.
4. Într-adevăr, Apple a făcut cel mai bun procesor pentru smartphone-uri și tablete.
Dar la ce te ajută acel procesor când știftul de iPhone Xr are ecran HD+?
Până și-un telefon din 2013 are ecran FHD, caz în care se vede mai bine că noul iPhone „de buget”.
Am inteles acum ce vroiai sa spui. Referitor la Xr, am vazut diferenta intre ecranele vechi si cele de la Samsung si intr-adevar nu se compara. Si lumea avea dreptate pe-aici… Oricum, Xr e doar marketing (vezi doamne iPhone-ul de “buget”). Eu nu as mai lua acum un alt iPhone daca nu ar avea ecran OLED. O sa vad cat mai costa la fidelizare la orange un XS Max si daca e in continuare “nesimtit” ma orientez spre un Samsung. Vreau sa dau o sansa Androidului caci a strabatut cale lunga de la lansare si nici nu e bine sa stai atat “amar” de vreme pe un singur tip de produs / os etc (au trecut mai bine de 10 ani de cand sunt pe iOS).
Inca un producator chinez penalizat de 3DMark pentru trisare in teste. De data asta e vorba de OPPO.