Uite ca un hater ca mine a ajuns sa isi cumpere un iPhone. Glumesc, nu sunt hater, sunt realist, insa vestea a venit ca un soc chiar si pentru mine. Pentru ca nu credeam vreodata ca o sa pot sa am curajul sa trec pe un iOS si sa ma obisnuiesc cu ideea ca un iPhone mi-ar putea fi de folos. Dar dupa ce telefonul meu, LG G2, s-a stricat, si dupa alte discutii avute cu mine, am decis ca trebuie sa incerc ceva nou. Si uite de ce consider acum ca iOS este o alegere buna si chiar sunt bucuros ca am reusit sa renunt la Android.
Trebuie sa recunosc ca de jumatate de an ma batea un gand sa trec pe platforma iOS. Eram indecis si urmaream foarte multe review-uri, ba chiar imi citeam review-urile personale la produsele Apple mai vechi. Pentru un scurt timp am renuntat la idee, de ce sa imi schimb telefonul daca inca merge si imi fac treaba cu el? Ce daca are putin lag? Eh, lasa ca ma obisnuiesc eu.
Vremea a trecut, am primit in teste telefoane mai bune ca G2-ul meu, de exemplu HTC 10, S6, etc, si mi-am dat seama ca desi pe hartie sunt telefoane cu hardware mai bun, in practica nu vad nici o diferenta majora.
Si atunci am zis ca nu se mai poate. Android-ul nu este deloc optimizat asa cum trebuie si desi telefoanele au hardware foarte puternic, nu te ajuta cu nimic. Ma uitam la persoane care folosesc S6-ele si au lag. FOARTE MULT LAG! Sa ai lag cand intri in agenda telefonica sau sa ai delay cand deschizi camera, este inadmisibil pe un telefon de peste 2000 de lei, care se doreste a fi flagship.
Am vazut problema cu lag-ul de pe Note 7, iar atunci a fost momentul in care am zis: fie acord o sansa unui Nexus, fie calc pe orgoliu, mananc conserve cateva luni si imi iau un iPhone. Mi-am facut calculele, am zis ca voi astepta noile telefoane Pixel de la Google si gata. Renunt la G2.
Surpriza mare! LG G2 nu mai functioneaza. Toata partea de conectivitate este moarta, iar singurele telefoane pe care ma pot baza sunt cele din teste. Dar pana cand? Atunci am cautat o oferta buna la un iPhone 6S, l-am gasit, l-am cumparat. Nu am mai citit nici un review, nu am ascultat nici o parere, doar l-am achitat si mi-am aruncat cartela in el. Regret ceva? ABSOLUT NIMIC.
Si acum sa va explic de ce am ales iOS si de ce nu regret nimic.
- Primul lucru pentru care am ales sa imi iau un iPhone este sistemul de operare. Stiu cat de bine sunt optimizate aplicatiile pentru el si cat de fiabil este in timp. Nu sunt genul de persoana care isi schimba telefoanele an de an, asa ca acest 6S trebuie sa isi faca treaba cel putin 2 ani.
- Sunt o persoana foarte simpla, nu folosesc telefonul la jocuri. Folosesc mult mail-ul, browser-ul, stau pe Youtube, deci consum mult internet si fac poze. Asa ca lag-ul este o mare problema pentru mine. Daca intru in camera si nu se deschide in urmatoarele 0.05 secunde, simt cum imi ies fire albe. Daca in 2016 astept 2-3 secunde sa mi se deschida o pagina de internet, folosind o retea de mare viteza, 4G sau Wi-Fi, pai este o problema. Stiam ca pe iOS nu o sa am problemele astea.
- Pentru ca exista un standard. Urasc cand vad telefoane cu Android unde fiecare producator alege ce aplicatii sa puna pe el, ce sa scoata, cat de mult sa isi modifice interfata, etc. Nu am o siguranta ca anul viitor va fi la fel. Mereu se va schimba cateva ceva, iar schimbarile nu sunt neaparat bune. Inteleg ca diversitatea este buna, dar vreau sa pot alege. De exemplu, interfata de pe LG G2 de cand rula KitKat era poate cea mai buna la acel moment. De cand a primit Lollipop s-a schimbat si ea, arata mai urat si s-au eliminat functii foarte utile. Si lag-ul a devenit mult mai agresiv.
- Update-urile. Pe LG G2 am ramas blocat la Lollipop. Vorbim de un telefon din 2013 cu un hardware de top. Cat de pretentios sa fie Marshmallow sau Nougat incat sa nu suporte hardware-ul? iPhone 5, un telefon din 2012, deci mai vechi cu 1 an fata de LG G2, a primit iOS 10.
- Pentru ca este un telefon premium si am support oriunde in lume. Du-te intr-un magazin GSM, nu conteaza unde, la metrou, la magazinul de pe colt sau la eMAG. Cate accesorii gasesti pentru Apple si cate pentru LG? Cred ca deja ti-ai dat seama. Gasesti orice pentru iPhone, insa pentru LG sau alti producatori sau modele mai slab cotate de la producatori consacrati, nu o sa gasesti accesorii sau daca gasesti sunt de proasta calitate.
In mare parte acestea sunt motivele pentru care am decis sa renunt la Android si sa incerc ceva nou. Cum spuneam, nu regret nimic. Desi pe hartie iPhone-ul este un telefon „slab”, sistemul de operare corect optimizat face ca hardware-ul sa fie la fel de bun ca cel mai tare procesor cu 10 nuclee de pe piata cu 6GB de RAM. Degeaba ai tu atat, daca programele nu sunt optimizate. Pe iOS Facebook-ul, Messenger-ul, Skype-ul, WhatsApp-ul, sunt aplicatii speciale refacute pentru iOS. Nu seamana deloc cu cele de pe Android.
Sunt cateva lucruri neplacute pe iOS, insa tin mai mult de obisnuinta mea cu Android. Trebuie doar sa ma adaptez si sa accept schimbarea. Pana acum sunt multumit, iOS 10 este mai matur decat ce stiam eu anul trecut la versiunea anterioara. S-au remediat multe probleme, ceea ce imi place. Functii care inainte lipseau si ma faceau sa admir Android-ul, sunt acum prezente si aici, desi vorbim de lucruri banale.
De ce nu mi-am luat iPhone 7? Pai trebuia sa mai astept o saptamana, ceea ce era imposibil pentru ca nu aveam telefon. Plus ca lipsa jack-ului pentru casti este o mare problema pentru mine. Si nici nu imi place sa cumpar produse imediat cum apar, pentru ca au probleme. Prefer mereu a doua lor versiune.
Acum ca am trecut la tabara opusa si mi-am abandonat toti prietenii, senzatia este cu totul alta. Simti ca nu mai faci parte din aceeasi comunitate. Cred ca trebuie sa imi gasesc prieteni noi, cu iPhone-uri. Glumesc.
Ma repet, este o schimbare de care sunt mandru si nu regret nimic. Sunt uimit la fiecare pornire cat de bine se misca acest iOS, ce placere este sa folosesti telefonul. Prea multa lauda, o sa ziceti ca m-au platit cei de la Apple. Off..
e ok sa compari iphone 6s cu lg g2… sunt asemanatoare 🙂
Dar nu le-am comparat 🙂
Folosesc Android si IOS in paralel:
-Un mare minus la IOS este faptul ca nu ai libertate la upload pe web, sau la atasamente la email.
-Alt minus este faptul ca nu poti folosi Sopcast
-Alt minus este ca nu poti inregistra convorbirile.(Este util cand vrei sa notezi ceva dar nu ai pix la indemana).
-Alta chestie este ca inainte IOS era recunoscut pentru simplitate, acum a devenit foarte stufos la setari.
Da si eu am vrut sa zic asta, lipsa unui file manager se simte daca lucrezi mult cu documente.
Cat despre setari ai dreptate, pe iOS gasesc mai greu setarile care ma intereseaza, de exemplu de fiecare data uit unde este setarea pt. activarea/dezactivarea GPS-ului, nu ai un toggle ca pe Android, la fel cum nu ai un toggle pentru activarea/dezactivarea datelor mobile.
Simplitatea iOS se vede in special la Home Screen, este filosofia „what you see is what you get”.
Frumusetea Androidului consta in faptul ca poate fi atat simplu cat si complicat, poate sa fie asa cum vrei tu.
Corect, activarea GPS-ului si a datelor mobile direct din setari este un minus, dar tine de obisnuinta. De aceea nu am mentionat acest aspect.
Pai cred ca sunt facute cu un motiv. In cazul in care iti pierzi telefonul sau iti este furat, persoana respectiva nu poate sa-ti taie netul fara sa puna amprenta. Daca telefonul ramane conectat la internet il poti localiza mult mai bine.
@madalin :))) crezi ca cine fura un iphone .. nu a invatat deja cum se dezactiveaza toate astea? :))
Nu ai de ce sa inchizi GPS-ul de tot. Pur si simplu trebuie doar sa fii atent pentru fiecare aplicatie in parte daca doresti sa-ti vada locatia doar cand e deschisa sau si in background? De ex la aplicatiile de navigare le-am permis sa mearga si in background. Si cand se intampla asta sunt permanent notificat prin faptul ca bare de info de sus unde e ceasul devine alabstra – semn ca o aplicatie imi foloseste GPS-ul in background.
Si atunci nu vad nici un motiv pentru care as inchide permanent doar senzorul de GPS.
Legat de date – ai scurtatura direct din settings – trebuie doar sa folosesti 3d touch si iti apare mobile data – unde poti activa/dezactiva mult mai rapid decat sa cauti prin meniu/settings.
Si vad ca s-a mentionat de sopcast. Mi se pare vechi si buggy. E mult mai stabila aplicatia de la UPS sau rds unde ai vreo 20 de posturi gratuit.
Apoi pe ios exista Podcast! nu e tot aia cu sopcast, dar e ceva la care recunosc ascult zilnic pe iphone 🙂
Reader eu as inchide GPS-ul pentru ca imi consuma baterie si majoritatea aplicatiilor pot sa imi ocalizeze pozitia folosindu-se de internet si asta daca eu le permit.
Eu in partea stanga a ecranului Home principal am un ecran cu un widget pt. calendar si cateva scurtatori care le folosesc mai des gen GPS, Read Mode, Lanterna, Airplane. Foarte util si curat.
Nu e lauda, e doar adevarul. Si eu ma gandesc sa trec pe iOS din aceleasi motive insa astept sa vad cum raspunde Apple la problemele semnalate la iPhone 7.
Sti vorba aia..haters gonna hate, si vin baietii cu tot felul de argumente ca nu e customizabil, ca nu tanda, ca nu manda, etc etc uitand sa specifice inainte ca acele probleme se aplica doar unor categorii de utilizatori si cel mai probabil in multe situatii ei nici macar nu fac parte din acele categorii.
Ar fi interesant sa scri un articol despre feedback-ul pe care il ai dupa vreo 2 saptamani de utilizare, ce iti lipseste si ce e mai ok pentru tine fata de android.
Sunt curios cat de tare se incinge cu datele mobile activate, fiindca stim toti cum fierb telefoanele cu android pe 4g.
M-ar interesa si aplicatia de alarma, cum functioneaza, daca se poate seta sa sune din x in x minute respectiv daca permite dezactivare cu puzzle sau ceva mai complicat ca sa nu opresti alarma accidental in timp ce esti inca somnambul. (chestie care exista la LG si cateodata depind de ea). Mersi.
Revin cu info curand.
Deci ala zice asa
I’ve had the privilege of testing the Samsung Galaxy S7, which went on sale this week. And it has unquestionably the best camera ever mounted on a smartphone. It matches or beats the iPhone 6s Plus, formerly the best pocket shooter ever released, on just about every objective measure. It’s easier to use, more versatile, identical in sharpness, has a much higher-quality lens and sensor, and shoots better in low light. And it freaking works underwater. The device is a small miracle of engineering
Apoi cauta motive subiectve. Eu sunt foarte încrezător ca puteam sa obținut rezultate mai bune cu S7 in acele condiții. Pana la urma a arătat doar două trei scenarii. Deci un articol fara substanta. Plus ca si S6 are camera mai buna decat i6 deci nu stiu ce a mestecat el.
Si daca esti amator de fotografie de tot ignori se spun eu in legătură cu lumina slaba, focalizarea sau caracteristicile generale are camerei? Puncte cheie in determinarea calitatii unei camere. S7 dupa ce teste am vazut este si peste i7 fara probleme. La cameră oricum o iei Samsung este peste.
Ce am scos cu o petarda de senzor, inseamna ca este la fel de bun ca iphoneul?
https://imgur.com/oFIZw4y
Echivalentul lui G2 este 5s si eu il vad mai slab decat G2 chiar daca are update la cea mai recenta versiune iOS tot nu are mai multe functii decat versiunea de Lollipop de pe G2.
Daca nu iti place designul lui G5 si un G4 este OK si va primi sigur update la Nougat.
Orium acelasi lag care il exagerezi tu cand vine vorba de Android este mentionat de multi si in cazul iOS-ului, stai linistit ca o sa-l descoperi in timp.
Dupa ce iti va trece euforia iti vei da seama ca daca te plictisesti de acelasi icoane care iti acopera in acelasi mod tot ecranul nu prea ai ce sa faci in legatura cu ele, ai sa vezi ca daca vrei sa iti pui si tu un wallpaper sau rigntone care iti place cat de complexe sunt aceste lucruri pe ios.
Prea multa simplitate devine intotdeauna plictisitoare.
Sincer in aceasi bani ma uitam la un S7 Edge la care au trecut foarte multi utilizatori de iOS si sunt foarte multumiti, este plin youtube-ul de clipuri cu treaba asta. Avand in vedere la ce ai spus tu ca folosesti in principal telefonul S7 Edge este clar superior.
Nu ma omor dupa personalizare. De obicei, imi setez o singura sonerie de apel si cu aia moare telefonul. La fel si poza de fundal. Ma gandeam sa trec pe S7, nu Edge, insa asa cum zis mai sus, am vrut altceva. Iar Samsung nu mai este o optiune pentru mine.
Ce am mentionat eu sunt chestii de bun simti care nu erau restrictionate nici pe Nokia 6500 de acum doua secole.
Nici eu nu ma omor dupa multe chestii dar cand cumpar ceva scump ma astept sa fie la fel de capabil daca nu mai capabil in general la orice in comparatie cu produse mai ieftine.
Motivele tale in ceea ce priveste S7 sunt mult prea subiective pentru a le considera plauzibile.
Eu am spus ca S7 ar fi o solutie mai buna pentru ca: are ecran mai mare si mai bun, screen to body ratio mai bun, in aplicatii gen Facebook, Messenger, Gmail etc. nu vei simtit diferente de performanta fata de iOS, Browsing-ul este superior(rezolutie mai mare, se vede textul mai sharp, Chrome foloseste intre 4-8 nuclee este foarte bine optimizat pt. multithread), bateria este superioara si se incarca mai repede, camera foto este superioara in special in low light unde conteaza cel mai mult, camera frontala este superioara etc.
Am comparat si eu direct S7 edge si iphone 6S.
Chiar si la S7 edge inca avem mic lag pe ici pe colo, mult mai mic ce-i drept fata de generatiile anterioare Samsung, dar inca mai mare fata de 6S.
De exemplu cand lucrezi ceva pe samsung si revii apoi la browserul web unde ai cateva pagini deschise, vei observa un delay mic care pe iphone in aceleasi conditii nul vezi.
Per total e si de feeling in modul de navigare. Pe iphone totul parca merge mai uns. De ex un simplu back sau forward pe web il faci cu swipe de la stanga la dreapta, fara sa te mai uiti unde e butonul de back sau fwd cum e la Samsung…
Revenirea in aplicatia precedenta rapid cu comanda direct pe ecran fara sa apesi pe butonul de aplicatii recente.
Apoi eu folosesc des 3D touch. De ex la waze/google maps daca apesi putin mai tare iconita de pornire aplicatie – iti apare alt meniu – de ex „Drive to work” sau „Drive home”. Deci totul e super la indemana nu mai stai sa mai cauti adrese, sau sa vezi unde sunt favoritele dupa ce incarci aplicatia.
Alt lucru comod la ios care android nu are e search-ul pe telefon. E extraordinar. Poti sa cauti orice intr-un singur loc. Indiferent ca vrei sa vezi mailul de la o anumita persoana, sau numarul de telefon sau o aplicatie anume, sau un cuvant dintr-un mail sau notite – tot searchul il ai intr-un singur loc, si merge instant.
Legat de camera foto – S7 edge e superioara iphone, dar la limita. Adica pozele iasa mai crisp. Dar am observat ceva – atat la filmare cat si la poze – uneori iphone regleaza mai bine nivelul de lumina din poza/filmare. Am avut cateva poze la S7 care erau supraexpuse.
Iar la filmare S7 edge sta putin mai bine la calitate in low light, in schimb iphone sta mai bine la stabilizare video (chiar daca e doar software). Inca ceva aici – am observat ca S7 edge are un unghi mai wide la filmare, deoarece nu face crop cum face iphone-ul pentru stabilizarea imaginii.
Singurele lucruri ce mi-au placut la S7 Edge sunt ecranul – care chiar e spectaculos. Si fast charge-ul – foarte util cred.
Depinde ce e mai important pentru fiecare – pentru unii e ecranul, pentru altii fluiditatea.
Fii serios lag la S7 apare doar daca il futizezi aiurea cu tot felul de prostii, asa poate sa iti apara lag si pe i6.
Nu are S7 nici o problema cu navigarea pe net, merge excelent si telefonul oricum este superior la acest task vs un iphone care are un ecran mai mic desi telefonul este aproape la fel de mare ca si S7. Ca sa intelegi si tu, consumul de internet este superior pe un dispozitiv cu ecran mai mare in comparatie cu unul care are ecran mai mic. Pana la urma asta a spus in articol ca il intereseaza.
Apoi ce spui tu cu schimbatul aplicatiilor, la android este mult mai fiabila optiunea de a folosi butoane capacitive(functioneaza la fel de fiecare data in orice aplicatie sau situatie) si nu trebuie sa le cauti, ce iti este greu sa tii minte unde sunt 2 butoane din 3 cate ai la baza telefonului?
„3D touch” doar iti permite sa faci aceleasi lucruri care le-ai facut si pana acum in mod diferit, nu am vazut sa fie un must have pentru cineva care vrea sa isi cumpere un telefon nou. Pana la urma nici autorul articolului nu a mentionat 3D touch.
Este cum spuneti in general voi fanii Apple, un gimmick.
Spre informatia ta si pe Android exista functia Search. Vorbim de Google pana la urma. Si poti sa pui ce vrei unde vrei, sunt launchere care iti organizeaza telefonul si te ajuta sa il controlezi cum vrei etc.
Galaxy S7 este muuult peste iphone acolo unde conteaza cel mai mult: in low light si focalizare. La limita este doar in conditii de lumina buna dar in acele conditii ce senzor foto nu se descurca?
Acum vrei sa spui ca la iphone nu ies niciodata pozele supra expuse? Fii serios ca am vazut cu ochii mei nu numai la iphone ci si la un DSLR daca il lasi pe auto poate sa iti scoata poza supra expuse. Plus ai Spot Metering, atingi pe ecran zona de unde vrei sa isi regleze expunerea si gata.
Apoi S7 are stabilizare mai buna video si este atat hardware cat si software.
Singurul lucru la care este mai bun iphone-ul este la viteza cu care deschide jocurile dar autorul articolului a spus deja ca nu prea il interesaza jocurile.
Apoi ca am uitat pe Galaxy ai S Finder care face acelasi lucru cu functia search de pe ios.
Curren, se vede ca nu ai testat search-ul pe iphone. E complet diferit fata de Google sau android. Nu ai ce compara aici, la android e put si simplu inferior, nu e capabil sa caute rapid si in atatea locuri/foldere simultan.
Iar eu vorbeam de lucruri ce iphone le face mai bine si mai rapid, facand o comparatie directa. Tu din moment ce imi spui ca S7 are spot metering inseamna ca nu stii ca si iphone are spot metering la fel cu atingerea ecranului unde vrei sa faca reglarea expunerii plus reglare suplimentara EV +/- manual prin swipe up/down, fara sa intri in setarile camerei foto cum e la S7.
Dar in mod auto (fara a apela la spot metering sau reglari de lumina) iphone a reglat mai bine diferentele de lumina, a stiut mai bine cand sa aplice HDR si cand nu.
Calitatea imaginii intre Samsung si iphone e atat de minora incat nu asta conteaza in principal. mai ales ca pozele de obicei lumea le urca pe instagram/facebook unde oricum sunt comprimate la o rezolutie mediocra.
Daca nu ma crezi dovada sunt fotografii din lumea intreaga, iar majoritatea prefera camera de la iphone decat de la alti producatori .
Ce ma intereseaza unde cauta si cum cauta, ma intereseaza rezultatele si S Finder am vazut ca se descurca. Oricum eu de obicei nu am nevoie sa folosesc functia search sa gasesc ceva.
Si da stiu ca si iphone are Spot Metering multe telefoane au, nu este mare lucru asa cum nu este mare lucru ce ai mentionat tu fata de supra expunere. Si experienta mea a fost exact inversa, S7 expune de obicei mai bine.
Dar pana la urma cand vb. de o camera foto cele mai importante sunt rezultatele care este capabila sa le produca si S7 are o camera mai capabila oricum o iei.
O repet inca o data diferenta de calitate este minora in conditii de lumina ideala, cand vine vorba de lumina slaba imaginile produse de iphone au mai mult zgomot, sunt mai prost expuse si culorile sunt mai palide, au un cast verzui. Iti suna asta a diferente minore?
Imi spui tu mie de fotografi? Eu sunt membru mai multor comunitati de fotografi si confuzi nepriceperea unora fata de telefoane cu preferintele lor. Ce urmeaza dupa asta? sa bagai pe aia cu Flickr?
Diferenta este ca tu ai impresia ca iphonul face unele lucruri mai rapid si mai bine. Cum este cu schimbatul aplicatiilor de exemplu. Aici nici nu am intrat in detalii pentru ca exista cateva functii interesant pe Galaxy in ceea ce priveste navigarea dintr-o aplicatie in alta.
Si eu sunt un fan al fotografiei si nu fac poze de ieri cu un DSLR sau alt aparat foto.
Nu stiu in ce grupuri de fotografi esti tu, dar e ciudata remarca ta vi-a-vis de faptul ca fotografii prefera android, pentru ca eu peste tot intalnesc altceva. Just google-it.
http://www.techinsider.io/iphones-take-better-photos-than-android-2016-3/#and-heres-a-shot-with-the-same-exposure-settings-from-the-s7-7
pentru Reader https://www.youtube.com/watch?v=oWZ8swEgANI
prietene am 5s de apx 1 an de zile am pe el peste 1000 poze, filmulete, jocuri, app, e full si totusi garantez ca merge mai bine si decat g5, recunosc si eu eram hater ca tine pt ca mi se pare foarte scump dar crede’ma ca nu exista comparatie, cumpara ti ce tel vrei si tot 5s meu o sa fie mai rapid desi e vechi de aproape 4 ani de zile
Esti prea subiectiv. Haterule!
Raport calitate pret pentru omul de rand ramane tot Android.
Adrian, eu am inceput cu Android, trecut prin IOS si acu ma odihnesc cu un WP, e drept flagship la vremea lui nokia 920. Nu va recomand sa il cumparati ca nu ma plateste nimeni, dar va recomand sa il testati cam 2 saptamani. Pacat ca nu ia nimeni in calcul WP.
cu windows 10 imi place, sper sa mai scoata o serie de smartphonuri cu componente noi, pentru mine desktopul e baza
Ioooi aici iti demontez IOS-ul din 2 chestii banale.
1. Te duci in calendar si alegi data de mâine. Alegi ora cand vrei sa sune alarma si stai pe faza ca sa nu o ratezi.
2. Te duci in calendar, alegi aceeasi aceeași zi si încerci sa setezi alarma la 19:42. Succes cu asta.
Sa ne intelegem sotia are 6S (primit cadou ca si-a spart lumia 925) si acasa am 3 ipaduri. Sunt consumator de ios (din păcate). Ti-am zis de 100,de ori, vrei telefon, iti iei un wp, mai spre vârful gamei.
Am uitat sa mentionez la ios, accesare nas pe retea, integrare cu Windows ul care il ai acasa la birou si peste tot si detelii de astea nesemnificative.
„setezi alarma la 19:42” ?!?
Si daca setez la 19:41 ce se intampla?
gabi sa-mi spui cum e sa stai cu luminozitatea la 0 .. si cu datele aprinse doar cand ai nevoie :)). sa-mi spui cate ore (glumesc, minute) te poti uita pe youtube full hd. O sa vezi ce minusuri are mai tarziu.
https://m.imgur.com/gallery/eI0AK
Am plecat de acasa cu 80% baterie. Am stat cu 4G-ul si GPS-ul pornit 1h20m. Am trecut pe Wi-Fi la birou si mai trec pe date cand ies afara. Am ascultat niste muzica, m-am uitat pe YT la niste clipuri, am dat email-uri, citesc site-ul de pe telefon, ma uit pe Fb tot de pe telefon, iar acum am 35% baterie. Luminozitatea este automata.
Imi pare rau sa iti spun, dar trebuie… Cu asta mi-ai demonstrate ca nu esti demn sa te urmaresc.Articolul asta at fi bun daca am fi pe in blog de femei dar nu pe unul care doreste sa fie de tehnologie.Platformele at trebui analizate mai profund.Tu ai analizat in task-urile simple,exact ce fac toate femeile.De fapt exista femei care fac mai mult pe in telefon..Hai,spune-mi,ii usor sa faci o aplicatie pentru IOS?Ti se pare normal sa nu poti face o aplicatie pentru acea platforma daca nu ai in mac?cand pe toate celelalte platforme poti.Ti se pare normal sa nu ai otg?Ti se pare normal sa nu ai nici macar in ecran full hd pe in flagship din 2016?Mai ales ca apar tot mai multe echipamente vr.
Iar tu fratele meu esti deja departe pe aratura.
1. Aplicatiile arata bine pe ios, iar faptul ca trebuie sa platesti 99$ pe an si ai nevoie de hackintosh sau mackintosh ca sa faci aplicatii goloseste appstore-ul de persoane care creeaza tot felul de magarii
2. Pe noi ca si utilizatori nu ne intereseaza cum se fac aplicatiile de iOS. Irelevant. Ne intereseaza sa fie acolo. Si sunt.
3. OTG? Really?
4. VR pe mobil? Really again? O persoana nu am vazut inca cu asa ceva pe strada. Ma gandesc ca daca chiar vrei VR folosesti Oculus sau Htc Vive sau cine mai sti ce pe PC.
5. Ecranul e o alegere interesanta. Insa apropiindu-ma de un iphone 6s nu am observat pixeli pe el. Dar sper ca urmatoarul iPhone sa aduca ecran full hd, pentru linistea mea interioara macar.
1.Pe mine ma intereseaza.Si nu imi convine sa dau cateva mi de dolari sa lansez o aplicatie mica,poate am o firma mica care deabea a inceput si care nu isi permite acei bani.
2.Evident ca daca stai pe facebook nu te intreseaza altceva.
3.Eu folosesc otg foarte mult,.De exemplu am un adaptor serial si il folosesc la munca.Dar repet,pentru facebook nu folosesti.
4.Eu chiar folosesc vr si este o experienta frumoasa.Nu oricine are bani de oculus sau htc vive.
5.Pentru pozele de pe facebook care oricum nu le urca full hd,evident ca nu vezi diferente intre iPhone si un smartphone adevarat.
In concluzie,daca vrei ceva mai mult de la in telefon,iphone ii cea mai proasta decizie.Dar ii ok daca folosesti ce foloseste orice user care nu are in iq prea mare.
„user care nu are in iq prea mare”.
Daca taceai, filozof ramaneai. Am lansat aplicatie iOS folosind hackintosh(fiindca am realizat doar una nesemnificativa) platind 99$/an care nu e o avere.
Daca nu ai nevoie de update-uri la ea, nu trebuie sa continui sa platesti, aplicatia ramane in app store, iar tu poti dezvolta in continuare. Daca vrei sa faci update sau sa incarci alta aplicatie insa..
Platesti pentru ca de aia iti faci firma, ca sa muncesti sa sa produci ca sa ai de unde sa iti acoperi cheltuielile si sa ramai si pe profit.
Strict la aplicatiile iOS, se stie clar ca genereaza mult mai multe venituri dcat cele de android, fiindca deh alti utilizatori cu alta mentalitate. Deci iti scoti banii, garantat. (Aia daca nu incerci sa dezvolti porcarii low quality, ca nu te baga nimenea in seama pe iOS).
Ai nevoie de VR si Otg? Cumpara un telefon cu android potrivit pentru tine. Insa nu blama lumea care cumpara un telefon ca sa vorbeasca la el, sa poata sa tina legatura cu cei dragi prin diferite retele de socializare, respectiv sa citeasca cate un articol sau ceva pe drum sau oriunde altundeva unde se preteaza.Daca pun acestea si faptul ca mai testez comportament si stiluri in safari pentru lucru (deocamdata pe tableta) ai un utilizator multumit.
Revenind insa, rolul principal al smartphone-ului nu este cel descris de tine. Exista o vorba in popor: „prostul nu e prost suficient, daca nu e si fudul”. Nu de geaba s-a gandit cineva si la aia.
Daca ma gandesc la nevoile mele si la ce ofera terminalele cu android respectiv apple, de data asta o sa aleg apple.
Fiindca ca utilizator m-am saturat de terminale android care iau foc cand pornesti datele mobile, update-uri de soft care intarzie sa apara, buguri nerezolvate intre versiuni de android, ultimul update major care vine mai mult in batjocura, etc. Din punctul de vedere al suportului apple este un telefon premium si nici macar o gramada de oameni cu atitudine ca si a ta nu o sa schimbe aia.
Iar ca dezvoltator de aplicatii, nu poti sarii pasi fiindca asa ti se pare tie logic. Daca ar fi logic, majoritatea ar fi de acord cu tine si situatia ar sta altfel.
Uite,sa iti spun situatia mea.Eu sunt in student la politehnica,am fost primul pe tara la informatica(deci nu sunt orice prost).Dar nu imi permit sa investestesc vreo 2000$ sa cumpar in mac si licenta pentru o aplicatie,pur si simplu nu imi permit.Nu sunt din cea mai bogata familie sa fiu plin de fite,sunt un baiat simplu care prin munca reusesc.Si pentru mine banii aia inseamna bani de cheltuiala pe cativa ani.Si chiar nu mi se pare ca merita platforma aia atat de mult.
Si daca am fost primul,sigur nu fac o porcarie,
Si tu nu ai inteles scopul unui blog de tehnologie.In aceste bloguri nu sunt discutate doar aspectele de suprafata,se intra mai adanc.Majoritatea care intra pe aceste bloguri, folosesc telefonul la task-uri mai grele.Daca tu faci doar lucrurile banale pe el,da 1000$ pe unu sa ti se „incarce” cu 0.1s mai repede si sa fi tot la priza cu el si sa ti firma Apple la inaltime platind servicile lor lunare sau din cumpararea cablurilor care nu tin nici macar un an.
Dintr-un punct de vedere trebuie sa recunosc ca Apple ii mai bun.Marketing.Toata firma lor se bazeaza pe un marketing foarte bun,nu pe produse bune.analizeaza doar cablurile,ti se strica foarte des cablul de incarcare si ii si foarte scump,asa fac ei bani.Sau pe tot felul de servici platite.
Daca tu ai bani,si nu ai ce face cu ei,iti recomand sa mergi pe la in orfelinat.Eu sincer sa fiu,chiar daca as avea bani cu sacul,tot nu mi-as lua deoarece nu mi se pare ca merita,daca tu vrei,ii problema ta.
Hehe, partea cu studentia nu dureaza o vesnicie. O sa iesi de pe bancile facultatii si o sa ai alte posibilitati. Nu contest partea cu orfelinatul sau alte situatii nasoale, asa e. Insa dupa ce o sa muncesti pentru tine si o sa produci bani, probabil ca o sa vrei sa te si rasfati, ca sa simti ca muncesti, ca oricare alta persoana de pe aceasta planeta, insa asta probabil depinde de la caz la caz.
Cat despre telefoane, imi sustin parerea cand spun ca blogurile de it nu ar trebui sa exploateze partea de dezvoltare la ivelul la care spi tu fiindca it nu inseamna doar programare, iar dezvoltatorii care citesc acest blog banuiesc ca stiu tot ce e de stiut legat de uneltele cu care dezvolta, platformele pe care dezvolta.
Blogurile cu nisa de software development & tools insa, alta poveste.
Bafta cu facultatea!
bună șmecherie. uite că mai si prinde
Eu nu as trece pe nimic inchis si blocat. Nu accept asa ceva. Mi-a trebuit o jumatate de zi ca sa copiez niste melodii amarate pentru un client pe produse care incep cu i, folosind aberatii de softuri ca iTunes. NU multumesc. Prefer „greoaiele” si liberele softuri de la Android. Si eu nu prea fac nimic pe telefon decat sa telefonez.
Sunt proprietar de Sony,fan Sony…am un service de telefoane. Ma bate gandul sa trec pe Iphone. Tehnic vordind,se merita investitia, sa va spun de ce. Om de rand,nu am asa de multi bani, reusesc sa imi cumpar un iphone( el va rula decent vreo 4 ani de zile minim). Cand se strica baterie,display,etc(poate orice om care stie sa tina o surubelnita in mana sa il repare singur). Piesele de schimb de pe Iphone sunt mult mai ieftine si mai accesibile decat orice alt dispozitiv cu android sau wp. Daca calculezi durata de viata+ functionalitate+siguranta+mentenanta = la sfarsit iesi mai castigat cu un iphone( mai ieftin ,luand in considerare ca in 4 ani vei strica ceva la el). Sunt obiectiv, singura chestie nasola e ca iphone-urile cele mai accesibile noi sau second sunt cele de 16 Gb. de aveau macar 64.
Arthur avand in vedere viteza cu care evolueaza tehnologia nu are rost sa investesti intr-un telefon pe termen lung.
Deja vedem cum incepe sa se dilueze diferentele de performanta intre un SOC ARM mid range vs. high end si de anul viitor toti vor folosi nuclee ARM A73 care sunt aproape la nivelul unul core Kyro de la Qualcomm. Exista zvonuri ca cei de la Qualcomm ar lansa un Snapdragon 653, 4 nuclee A73 si 4 nuclee A53 care ar fi mai performant decat varful lor de gama de acum si ar fi un SOC midrange.
Asta inseamna telefoane accesibile care se misca foarte bine si care nu te intereseaza sa le tot repari si sa le tii ani de zile.
4 ani un telefon?! Glumesti. Inca nu s-a inventat telefonul care sa reziste la 4 ani de folosire. Nici macar mama mea de 80 de ani nu a tinut vre-un telefon 4 ani – nici macar alea fixe.
Nu stiu daca at ti observat dar Apple foloseste componente de la Samsung si Sony. Cum ar fi procesor si display de la Samsung si senzori foto de la Sony
Un utilizator premium…targetu la care face referire Apple , isi doreste un telefon care sa il tina 4 ani, dupa care sa schimbe f usor tot la noua generatie. II trebuie ceva compact,usor de folosit,sigur. Nu isi doreste un telefon care daca se spare ecranul sa il trimita undeva fara sa ii faca o encriptie pentru date. Nu doreste sa isi schimbe telefonul an de an sau la 2 ani doar pentru ca trebuie. Am clienti cu care vorbesc , 75% din posesorii de iphone imi spun treaba asta,restul sunt romani la care conteaza doar „emblema”. Sistemu de operare e optimizat,nu ii intereseaza hardware ce contine atat timp cat e stabil,nu se incalzeste de s il ia dracu,se incarca rapid,face poze bune si e „practic”. Nu ma atrage un sistem inchis,asta doar pentru ca fac tot felu de cacaturi cu telefonul pe care un utilizator premium nu le face. In rest, procesor,nuclee,etc etc…sunt doar detalii pe care utilizatorii isi doresc sa nu le stie atata timp cat majoritatea aplicatiilor functioneaza impecabil chiar si dupa 4 ani de la iesirea telefonului pe piata.
Arthur, utilizatori pe care nu ii intereseaza, se sparge ecranul…. ce utilizatori inteligenti sunt sau nu sau da sau asa e normal, greu , ma doare capul, sarcasm, e greau sa gandesti un pic, mai bine …. nu mai conteza. Iti place iPhone, ok, iti place android, windows ok, Cu un iPhone umbli si mai atent, nu il strangi asa in mana, il mangai cand umbli pe el , de ce nu il folosesti ca pe unul de 1 milion sa vezi daca merge tot asa de bine 🙂 ?se indoaie sau ce? poate se zgaire putin, sarcasm :))) asa sub forma de conversatie nu ma deranjeaza ca iti place apple
Nvidia vs. AMD Radeon, Intel vs. Amd si Apple vs. Android – articolele care mereu vor genera vizite multe pe site-uri si comentarii rautacioase.
Si daca ai trecut pe ios pe cine crezi ca intereseaza? Suntem la clubul alcolicilor anonimi sau impartim retele culinare pe scara blocului…. ma ce interesanti ne credem acum cu ifone. Mai maia mai
Omu scrie ce vrea,daca nu iti place nu citi. Daca vrea sa se incoarde..o face fata de o gagica ceva..nu fata de tine,i se rupe de tine nu stiu cum sa iti zic:))
He buys an android/wp and no one bats an eye.
He buys an iphone and everyone looses their minds.
Ce ma distrez cand citesc aceste comentarii . uitati un singur lucru , ios , android si wp sunt produse de firme din America , voi credeti ca ei isi pun piedici unu altuia , castiga la bani , cum bine zicea unu ” fara numar ” . Sunt trei categorii de s.o : Premium – ios , wp – castiga bani pt patente de la Google si Android – deschis pt toti . Dar daca aceste sisteme se inchid doar pt un fel de tel , o sa ramaneti cu niste caramizi scumpe – ma refer la chinezismele cu Android . totul se invarte in jurul unui cuib bine asigurat 🙂
Asteptam articolul „Am trecut la un telefon cu disc dupa 5 ani de ios si nu regret nimic!”
Nu contest ce scrie in articol, din pacate e foarte corect.
Totusi nu te sperie pretul accesoriilor Apple?
Ma regasesc in articolul lui Gabriel. Pretul accesoriilor nu prea conteaza. Sunt accesorii bune de producatori autorizati Apple (Logitech, Momax, whatever alt brand).
Ce pot sa mai adaug din aceeasi experienta este ca am ajuns sa cumpar si aplicatii de 2-10 usd tocmai pentru ca meritau – erau aplicatii foarte bune, care ma ajutau sa indeplinesc simplu, usor si profesionist anumite lucruri.
Welcome to the light side 😀
Așa zic și moliile care își prăjesc creierii în aparatele alea cu becuri violet. Apple e un mare aparat de ăla și prăjește creierii la toți impresioniștii. Ma’ frend, ail meic iu speșăl, in icsgeingi of ă lităl mani! Oare v-am zis că am și io un aifon? Mă duc să mai bag puțin deștele-n priză!
Trafic, nu gluma la articolul asta. Scopul a fost atins…Mijloacele – adica articolul in sine – sunt daca nu murdare, cel putin urate si superficiale pentru un site care se vrea a fi unul de tehnologie, IT si nu de can-can.
„vestea a venit ca un soc chiar si pentru mine. Pentru ca nu credeam vreodata ca o sa pot sa am curajul sa trec pe un iOS” Unde este logica? Ti-ai dat singur vestea ca o sa treci pe IOS?! …si ai mai ramas si surprins? Nu ziceai ca te batea gandul sa treci pe IOS de o juma’ de an? Ti-ai luat elan si inima in dinti?! Cat curaj ti-a trebuit!… Da, sunt sarcastic, articolul tau merita din plin reactia mea.
Apoi incepi sa aberezi din greu: O bagi pe-aia cu lag-ul, ca un leitmotif folosit de toti iphone-istii. Nici telefoanele alea mai bune decat G2 nu te-au satisfacut desi le laudati prin review-uri ca fiind de top…
Apoi, apoteotic, o dai rau de gard cu S6-le (si nu „S6-ele”, cum gresit ai scris) care are foarte mult lag „majusculat”- ca sa ne convingi ca asa e, deoarece in practica, oricine a pus mana pe un S6, Note 4,5 nu s-a plans de lag la agenda sau camera. Ai ramas incremenit la vechiul Note 2 sau seria Galaxy S4 care aveau pb asta.
Si cand zici si de nefericitul Note 7 ca are lag, folosind acest cuvant obsesiv ca sa-ti sustii prostiile, ai atins paroxismul.
Dupa toate acestea ai descoperit… AMERICA!, pardon, iPhone-ul si IOS-ul. Si te-ai apucat meticulos sa punctezi aceleasi stereotipii pe care le vehiculeaza toti i-sheep-ii:Sistemul de operare, dar tocmai aia m-a facut sa plec acum mai bine de 5 ani de pe platforma IOS: sistemul de operare – inchis, simplist si zgarcit in optiuni (iti amintesti ce greu s-au gandit sa bage copy-paste in IOS?). Da, au evoluat, imprumutand multe lucruri bune de la Android cum ar fi „perdeaua” cu notificari sau cea cu setari rapide pe care au mutat-o de jos in sus ca sa nu se vada ca au copiat grosolan de la Android… Aplicatii optimizate mai bine pentru IOS vs Android? – Dai cateva exemple? Ca eu nu am gasit, in afara de jocuri.
Fiabilitate in timp? Am un Note 2 de 4,5! ani (acum e la fiu-meu) si un Note 4 de 1,5 ani si sunt atat de multumit de el incat nici macar cu Note 7 nu m-ar incanta sa-l schimb, chiar daca nu ar fi avut pb cu bateria.
Se pare ca ai avut o experienta traumatizanta cu al tau LG, recunosc, nu am pus mana decat odata pe un LG cu camera 3D(!), nu mai stiu modelul, si era groaznic – poate ca LG-ul tau deschidea greu camera, mergea greu pe browsing, dar de aici si pana a generaliza ca sa scoti iPhone Alba ca zapada, e cale lunga. Pe orice canal de Youtube te-ai uita vezi limpede cat de repede se misca la cele doua capitole de care tu nu esti multumit orice telefon Android in gama de pret < sau egal cu al iPhone-ului sau chiar orice chinezism gen Xiaomi Mi4 – pe care l-am detinut un an jumatate (apropo de fiabilitate) si l-am vandut cu inima impacata ca va mai merge cel putin atat. Sa nu mai zic de RedmiNote 3 cu pret de 800 lei care rupe in jocuri si are un ecran respectabil.
Cand vorbesti de standard si nu amintesti de Samsung care a invatat din greseli si lasa un Android din ce in ce mai curat si o interfata proprie imbunatatita inseamna ca ai ochelari de cal si te mai si contrazici singur zicand ca"Inteleg ca diversitatea este buna, dar vreau sa pot alege" pai daca e buna diversitatea implicit ai de unde alege. Lasa ca de acum vei avea de unde sa alegi din diversele interfete ale IOS-ului…
Da, iphone 5 a primit IOS 10 ca sa-l scoata pe tusa din cauza faptului ca se misca greu si are lag (na! ca mi-a scapat si mie cuvantul acesta infam…)
Accesorii??!! Gasesti cu caruta in ziua de azi pentru orice telefon si orice buzunar, dar asa este: pentru iPhone dai mai mult ca e… premium…
Si dai, si dai cu stereotipii de genul "sistemul bine optimizat caruia nu-i trebuie hardware puternic" (de-aia au mai adaugat cu tzaraita inca putin RAM si memorie de stocare mai mare pe Iphone7) si ce tragedie ca Facebook-ul, Messenger-ul, Whatsapp-ul, Skype-ul, desi "nu seamana deloc" cu cele de pe IOS merg instant pe Note-le meu editia 4…
Sa nu ne spui de lucrurile neplacute de pe IOS, nu are rost, dar lasa ca te adaptezi, in turma mai e loc de o oita…
Ai si un moment de sinceritate: "Functii care inainte lipseau si ma faceau sa admir Android-ul, sunt acum prezente si aici, desi vorbim de lucruri banale."
Asta, in schimb, e foarte tare: " este o schimbare de care sunt mandru" mai ramane sa te puna cineva la panoul de onoare… Totusi, afirmatia asta iti devoaleaza snobismul din pricina caruia ai scris acest articol, eu cand am trecut de la IOS la Android nu m-am simtit deloc mandru, poate mai istet un pic, observand ce amploare va lua sistemul celor de la Google si ce dezvoltare inovativa vor avea telefoanele celor de la Samsung si nu am avut niciodata dorinta sa conving pe cineva sa treaca de la IOS la Android, dar nu am avut acei ochelari de cal ca sa nu vad ce deficiente are unul sau celalalt sistem de operare.
Nu mai zic de contradictia de termeni pe care o folosesti mereu: "Sunt mandru si nu regret" – nu se "pupa", ori esti mandru si basta ori nu ai regrete.
OK! Am scris un pomelnic, dar ma opresc deoarece vreau din nou sa fiu incantat de telefonul meu Note4 si al sau Android Marshmallow care ma avertizeaza prin led-ul din dotare ca am un e-mail necitit, ah! ce dragut, vibreaza usor cand il iau ca sa-mi aminteasca de acele notificari. Wow! si ce incantare cand pornesc ecranul, ce rezolutie fantastica! ce culori, ce negru profund… Of, ce bine ca il am la indemana sa pornesc TV-ul din bucatarie… e asa greu sa-i gasesc telecomanda, aplicatia asta stoc pt telecomanda e asa de bine optimizata incat n-as schimba-o, dar, ce-ar fi sa incerc alta din Playstore? E asa de simplu. Oo! am uitat, e o incantare cat de bine se intelege cu Gear S2 Classic, v-as mai spune, dar ma grabesc sa ma uit la un clip pe Youtube postat de fiu-meu. Nu vreau ca EU sa am LAG!…
Mult mai bun comment-ul decat articolul. De fapt mi-e si rusine sa fac comparatie. Jos palaria.
frumos glm 🙂 am umblat pe s6, s6 edge, s7, j5 2015, j5 2016, s5 neo chiar si lg leon, s3 neo, s3 mini, nu-s ale mele si inca cateva , nu samnsung si nu am avut de ce sa ma plang 🙂 dar si pe un iPhone 6, 5, 4 insa nu mi-au placut, pe un nokia lumia chiar vechi nu mai stiu modelul chiar se misca bine , un microsoft lumia din gama de jos care la fel se misca bine plus altele. Acum sa aleg un os, clar Android si Windows, pe viitor mai vad
Comentariu complet lipsit de rost. Omul se bucura ca a trecut pe iOS iar tu vi si improsti cu noroi. Meh.
Suntem satui si de oameni ca tine, maturizeaza-te.
Daca autorul nu dorea ca lumea sa isi spuna parerea in legatura cu articolul sau bloca sectiunea de comentarii.
Asa ca nu mai fi frustrat Paul.
Eu inteleg ce a vrut sa spuna glm, nici pe mine nu ma intereseaza cine a trecut la iOS si ca ii place mai mult, ma deranjeaza ca in continuare se folosesc aceleas stereotipii fumate care fanii Apple le-au folosit intotdeauna.
Este deranjant modul in care fanii lor mai vanjosi numiti pe buna dreptate isheep apara neincluderea portului audio de 3.5mm cand toate dovezile arata faptul ca nu exista nici un beneficiu concret pentru consumatori, calitatea audio poti chiar sa spui ca este mai slaba.
Brusc auzim din stanga si in drepata ca x nu asculta muzica si y nu asculta muzica desi muzica a fost unul din principalii piloni de dezvoltare ai companiei Apple incepand cu anii 2000.
Tot respectul meu pentru un comentariu(glm dar și Curren ) infinit mai decent și mai bine argumentat decât originalul,care e o pledoarie patetică și limitată din punctul meu de vedere.
Bineînțeles că accept alegerea fiecăruia,dar aici avem de a face cu o odă complet cretină de tip „Cântarea României” sau „Odă conducătorului iubit”,nu de o argumentare decentă.
Recunosc că m-am crăcănat de râs la partea cu lagul la S6,Note 7 etc la agendă sau cameră,aberație mai mare rar citesc,poate doar la haterii de profesie.
Fiecare are dreptul să folosească fix ce dorește fără explicații prea multe,dar pentru un autor al site-ului n-ar strica deloc mai multă decență și obiectivitate în exprimare,care la articolul de mai sus e sublimă dar lipsește cu desăvârșire.
Foarte bun comentariu bravo.
Intradevar IOS fata de android e muuuult mai bine optimizat DAR ATAT, asta e sigurul avantaj fata de android unde avem o tona de producator cu tot atatea idei si deci e greu sa optimizezi pentru toate telefoanele.
Iphone pentru mine ramane nesimtit de scump iar iptimizarea IOS nu justifica pretul imens.
Iar legat de comparatii gen Apple vs Samsung ce sa zic io spun sa desfaceti un Iphone 7 de exemplu si veti avea o mica/mare surpriza… de la Samsung.
Am trecut de pe un telefon de 2000 lei la unu de 3000 de lei si nu am avut probleme!!! Faceti si voi la fel. Eu ma astept in general cand dau bani mai multi pe ceva sa mearga mai prost…logic nu?
Ia-ti nene un Lumia daca vrei telefon …
Din pacate aceasta va fi ultima mea vizita pe site-ul asta; si asta nu din cauza ca cineva a trecut pe IOS/Android sau WP. Dar articolul este atat de vag incat mai bine citesc un post pe FB al unei pisi despre iPhone si mai vad si o poza cu ea in chiloti in acelasi timp.
Serios acum, inconsistente in interfata aplicatiilor: fii specific, da niste exemple. Pune niste screenshoturi comparative, scopul ar fi sa intelegem perspectiva ta, nu sa citim cat de entuziat esti ca ai un telefon nou.
Lag la aplicatia deschiderea agendei? Pune un gif in care sa se vada diferentele si ai grija ce modele compari. Nu inteleg la ce reactii se asteapta cineva cand face afirmatii de genul „am vazut eu la altii si era lag comparat cu ce fac eu acum pe iphone”.
Poate ai dreptate cu tot ce spui, dar modul in care prezinti informatia face aproape imposibil pentru cineva cu putina minte sa te ia in serios; ma bucur ca ai o experinta placuta cu IOS, ideea ar fi totusi sa ne ajuti sa iti intelegem si impartasim entuziasmul prin specificitate, nu afirmatii fara substanta.
Mult success in continuare cu telefonul tau premium!
.
Felicitari pentru achizitia facuta. Innebunesc cand citesc comentariile colegilor de pe pagina.
-Folosesc Moto X(2nd generation) si il am asa de costomizat incat nu exista widgeturi, fundalul este negru si am doar 4 icoane mari si late la baza telefonului. Ati ghicit : telefonie, mesagerie, mail si whatsapp. Aplicatii pe care le folosesti cel mai des; celelalte sunt la doar un pas mai departe(in app drawer). Deci partea cu costimizarea cade din prima.
-VR pe un telefon? nu cunosc statisticile, dar cu siguranta unul din cei 1 milion de utilizatori detin un VR, iar 99.999 din cei 1milion care detin un VR il au deja sus pe raft intr-un colt sa nu deranjeze pe nimeni. Interesant feature ca moft/experienta
-OTG? oareacum folositoare. Totusi o optiune fara de care putem sa traim
-Full HD pe telefon? cand laptopul care il detii merge pe 1366×768?TV-ul la care vizionam filme este Full HD? nu ma intereseaza ce densitate de pixeli are telefonul atat timp cat se vede impecabil. Eu sincer nu pot diferentia calitatea ipadului mini fata de cea a SE al sotiei. e drept, diagonala difera.
-Un iphone nu este scump, si nici un IPAD, si nici un mackintosh. De CE? pai este un telefon pe care te poti baza 3 ani, si asta fara un car de nervi. Exceptand cele cu android nativ si HTC nu am intalnit telefon cu android, ca dupa 1 an de folosinta sa nu te innebneasca cate bugguri poate sa aiba.
-Poate singura problema pentru mine ar fi ca iphone nu este plug&play. Dar se poate trai si fara.
Cea mai buna comparatie intre sisteme de operare ar fi: un Samsung flag ship folosit timp de 3 ani, si un Iphone de aceeasi varsta. Cu siguranta Samsungul are deja cateva Reset as default si tot nu merge cum mergea la inceput.
Te innebunesc comentariile colegilor si totusi vii cu replici slabe.
Nu te interseaza costumizare dar ce ai facut pe MotoX mai greu poti sa faci pe iOS. Si daca poti sa pui toate aplicatiile intr-un folder care oricum nu este acelasi lucru cu un appdrawer acesta va sta frumusel in coltul standa de sus pentru ca pe iOS nici in 2016 nu poti sa pui acolo unde vrei icoana pe ecran.
VR-ul va deveni interesant dupa ce il implementeaza Apple, la fel cum a devenit interesanta rezistanta la apa si castile bluetooth. Ideea este ca pana atunci probabil vom avea VR si pe telefoane Android de 200$, in ideea ca acestea vor veni cu ecran de 1440p.
OTG este o functie folositoare punct. Pana la urma cum spunea cineva poti sa te obisnuiesti cu orice chiar si cu lipsa unei maini sau a unui picior dar asta nu inseamna ca este OK.
Nu are nici o treaba ecranul laptopului sau a televizorului cu telefonul. Apoi doar laptopurile ieftine au acea rezolutie slaba, ia uita-te la Macbook-uri ce rezolutii au, ia uita-te la iMac-uri ce rezolutii au si apoi mai vb.
Si uite ca eu am intalnit foarte multe telefoane Android care dupa un an in continuare se misca foarte bine.
Te folosesti de aceleasi stereotipii fumate deja de ani de zile.
Ti-ar conveni daca as mentiona ca iponurile se misca mai greu dupa fiecare update la o noua versiune? Lucru care in general este mentionat de utilizatori de iphone-uri.
Insitati voi cu android-ul vostru pana va saturati. Dar laudati-l intr-un articol dedicat sistemului de operare android, nu unuia dedicat iOS s iiPhone. Asta nu pot sa inteleg la voi. Cantati la alta masa, ca aici ne doare in cot de parerea voastra 🙂
Interesant articol / interesante comentarii.
Totusi spunea cineva pe aici ” Alexandru Adrian German ” ca nu rezista un telefon 4 ani. Vreau sa precizez ca inca sunt detinatorul unui iphone 5 din 2012 , cumparat prin luna decembrie. Inca merge aproape instant orice aplicatie care e instalata mai demult mai putin facebook. Aplicatia separata de messenger pt facebook merge dar facebook-ul in sine merge doar cand vrea si asta dintr-un motiv binentales. Eu inca am IOS 6….. Nu am facut update la ios pt ca imi place mai mult cel vechi. Fara wireless pornit si fara 3g , bateria tine 2 zile pline lejerrrrrrrr INCA. Si nu am de gand sa il schimb numai daca va crapa. Nici nu va puteti imagina cat de fluent si rapid/instant se misca prin meniu. La orice ora din zi si din noapte as putea sa fac un pariu pe orice suma cu flahship-ul de la Samsung din 2012 sa vedem care se misca mai fluent, binentales cu versiunea de android de la acea vreme. Nu cred ca exista termen de comparatie…..
Si eu folosesc telefonul facand swipe de colo-colo prin meniu. Atat. Si mi-e asa de drag cand dau cu degetelul pe ecran stanga dreapta, sus jos: ce experienta deosebita, cat de mult ma calmeaza cand vad iconogramele alea cum se plimba pe ecran… Minunate telefoane!…
Nu-mi trebuie wireless, nu-mi trebuie 3-4G, nici facebook, nici… nimic, doar senzatia aia de miscare fluenta prin meniuri care nu se compara cu nimic… Asta da smartphone!
Suna impresionant.
Mai sus spunea cineva ca are peste 1000 de poze si mai multe aplicatii instalate. Trebuie sa recunosc m-a impresionat profund.
Eu daca tin mai mult de 200 de poze gata se misca in reluare telefonul si trebuie sa am grija si cate aplicatii instalez, nu mai mult de 5.
Da ar trebui sa fac un upgrade la un 5s, ala da telefon.
Remus si un calculator din 2003 cu windows xp fara net , umbland prin meniuri se misca foarte bine, sunt inutile generatile astea noi de calculatoare, sarcasm
https://www.youtube.com/watch?v=3-61FFoJFy0 – pt toti hateri ios/iphone 🙂 . Iphone still rulzz !
Remus ai 15 ani?
Pana la urma totul se rezuma la alegerea device-ului care iti satisface mai bine nevoile. Nu e mai destept ala care-si cumpara iPhone sau ala care cumpara un flagship cu Android. Sunt avantaje si dezavantaje la fiecare OS. Sunt ahtiat dupa tot ce apare si am avut toate telefoanele posibile de pe vremea cand lumea se uita ca la masini straine daca scoteai un Palm. La inceput mi s-a parut nesimtit si nejustificat pretul produselor Apple la noi. Primul contact l-am avut cu iPad dar a fost game changer. Nu a avut rival si consider ca nici tabletele Android de azi nu se ridica la nivel. Ulterior am trecut in paralel cu Windows si pe Mac…adaptare grea si enervanta dar in softuri demanding, net superior. Revenind la telefoane, dupa mult hype si review-uri bune, am trecut de la 6s plus la Oneplus 3. Un telefon super bun raport calitate/pret dar cu o experienta inconsistenta. OS neslefuit, pacat de calitatea fabricatiei. Dupa 3 saptamani l-am vandut si m-am intors la iPhone. Smecheria e ca tocmai pentru ca „it just works” si ca orice folosesti/incepi pe un device, poti continua pe altul, face acest ecosistem superior. Si da, aplicatiile banale gen facebook sunt mai slefuite si mai rapide pe iOS. In paralel 6s plus cu OP3, acelasi cont de facebook, la OP3 incarca video in newsfeed in timp ce la iPhone rula instant. Penibil dpmdv la 6gb ram. Mentionez ca am avut in paralel tot timpul un Android, din afinitatea asta pentru deviceuri, in care foloseam cartela de la munca. Recent am avut S7 Edge, G5. Telefoane bune, care din pacate se depreciaza f repede. Am dat 37 mil pe S7 Edge si l-am vandut dupa 4 luni cu 23. Am dat 35 pe 6s plus si l-am vandut dupa 10 luni cu 30.
In final, intr-o masura mai mare sau mai mica, toate fac acelasi lucru. Depinde de posibilitati si cat apreciaza fiecare ca un device justifica sau nu efortul.