Apple Pay este singurul serviciu de plăți contactless pe iPhone, iar băncilor nu le prea convine. Apple încasează 0.15% din fiecare tranzacție și obține venituri de peste un miliard de dolari în fiecare an doar din plăți contactless. Băncile ar prefera să aibă acces direct la NFC și să ofere propriile soluții tap to pay, însă termenii și condițiile Apple nu permit acest lucru. Foarte mulți furnizori de servicii bancare consideră că gigantul american face abuz de poziție dominantă în ceea ce privește plățile contactless și sunt dispuși să dea în judecată Apple.
Affinity Credit Union (ACU) din Iowa, Statele Unite, a demarat deja procedurile legale în acest sens, banca fiind nemulțumită de comisionul perceput de Apple și de faptul că nu își poate implementa propria soluție de plăți pe iPhone și Apple Watch. Reprezentanții băncii susțin că politica Apple în ceea ce privește plățile prin NFC nu permite dezvoltarea unui mediu competitiv, așa cum se întâmplă cazul ecosistemului Android.
Pe de o parte, băncile au dreptate. E incorect să blochezi accesul la o funcționalitate de bază și să mai impui și un comision pe deasupra. Pe de altă parte, Apple are standarde de calitate și securitate foarte ridicate, iar problemele sunt rare spre inexistente. Apple Pay pur și simplu funcționează și nu îți dă atâtea bătăi de cap precum aplicațiile băncilor.
Via Techspot
Nu au dreptate. Sa zicem, prin absurd, ca azi facem noi un telefon nou cu SO nou si decidem noi politicele. Nu-i pasa nimanui de detalii. Ei… cand telefonul e cel mai vandut din lumea se schimba treaba… toti vor sa castige de pe urma lui. Dar… regulile au fost de la inceput aceleasi. Cine te-a pus sa faci aplicatie pt ios? De ce ai solicita tu reguli pentru apple? Poti renunta complet la apple ca banca. Iar cand vorbim de comisioane… 0.15%? Poate e mult, poate e putin, dar un lucru stiu sigur: bancile te jecmanesc cu procente mult mai mari.
In opinia mea este similar cu situația browser-lor (nu știu dacă am scris corect) pe Windows. Utilizatorul trebuie să aibă optiuni și să aleagă ce vrea să folosească. Cred că contravine politicii UE din pct ăsta de vedere.
Instaleaza-ti Windows 10 N(este pentru Europa) si ai optiuni ce browser vrei sa folosesti.
Sunt si nu sunt de acord cu treaba asta. Pe de o parte, ar trebui ca utilizatorul sa aiba optiunea sa aleaga ce foloseste in cazul platilor, pe de alta parte, mi-e teama ca siguranta aceluiasi utilizator poate fi compromisa prin alegerea sa. Eu unul as folosi in continuare apple pay, nu am nevoie de aplicatii in plus care sa faca acelasi lucru. Pe aceeasi logica fac multe alte lucruri in “ecosistemul” apple si sunt extrem de multumit (mi-a trecut incantarea demult) de functionalitatea serviciilor.