Saptamana trecuta va spuneam de ce merita sa participati la IMWorld, cel mai mare eveniment de solutii digitale din Romania, ce va avea loc la ROMEXPO in perioada 19 – 21 septembrie. Tot atunci va promiteam un concurs prin care puteti sa castigati o invitatie de 3 zile la expo-conferinta. Acest concurs incepe astazi, sa va spun despre ce e vorba.
Desfasurarea concursului va avea loc pe parcursul a trei saptamani, in fiecare saptamana vom avea o tema despre care voi trebuie sa scrieti. Castigatorul va fi ales de catre reprezentantii IMWorld . Asteptam cu interes pareri argumentate, documentate, clare si concise. Participarea la concurs se face fie printr-un comentariu la aceasta postare, fie pe blogul personal cu link catre acest articol.
Asadar, tema saptamanii este: Care sunt industriile deschise spre a adopta, pentru business-ul lor, cele mai noi solutii digitale?
Va invit sa ne impartasiti opiniile voastre pana duminica, 2 septembrie, ora 23:59. Vom anunta castigatorul in cursul zilei de luni.
Succes!
Ovi a zis
Poate 2 septembrie, ca nu putem calatori in timp, sau la in 2 august 2013?
Alexandru a zis
S-a corectat, multumim de sesizare!
Manescu Andrei a zis
Castigatorului i se ofera cazare?
Ma gandesc ca nu din moment ce nu s-a mentionat.
Darius a zis
@Manescu Andrei: Nu, din pacate. Cazarea trebuie sa ti-o asiguri tu.
Chelalau Ionut Mihai a zis
Industria care este cea mai deschisa la adoptarea solutiilor digitale este fara indoiala cea farmaceutica . Nu ma refer la procesul de productie pentru ca acesta foloseste deja solutii software ci ma refer mai mult la sistemul de distributie si la cel medical . Stiu ca exista deja numeroase solutii software si platforme insa acestea nu sunt folosite la capacitatea lor maxima , daca sunt folosite. Consider ca folosirea solutiilor digitale in medicina (la capacitatea lor maxima) ar salva atat o suma foarte importanta de bani cat si timpul pacientilor si ar garanta un tratament mai eficace. .
Aceste solutii digitale pot consta atat in platforme online de informare (care exista , dar din nou , nu sunt promovate , media preferand sa dea numai stiri demoralizatoare despre medicina de stat – ceea ce nu inseamna ca nu este asa , dar de ce sa nu ne indreptam atentia catre cea privata?!) , cat si solutii software pentru fiecare pacient in parte , dupa nevoi, nu numai pentru medici si farmacisti.
Solutii exista , insa nu sunt promovate si finantate .
Marian Rosca a zis
In opinia mea, in Romania este nevoie de adoptare de solutii digitale cam in toate industriile. Problema principala sunt persoanele de decizie care nu constientizeaza/inteleg aceasta nevoie si din aceasta cauza nu-si dau interesul pentru astfel de implementari.
Avand in vedere cele spuse mai sus, consider totusi ca cele mai deschise industrii ar fi : cabinete stomatologice, site-uri de comert electronic, intermedieri financiare, depozite piese auto.
Toate cele bune !
Alexandru Vladu a zis
@Lansam un concurs | IMWorld:
Cele mai noi solitii digitale sunt intotdeauna implementate de companiile de telecom, IT&C sau mai bine spus de catre agentiile lor de publicitate.
Fie ca vorbim de aplicatii de Augmented Reality precum Orange Explorer sau aplicatii de mobile precum Biblioteca Digitala dezvoltata de Vodafone.
Sa nu uitam de App Store si Google Play unde in paralel se publica zeci de aplicatii pentru platforme iOS si Android care ar trebui sa conecteze din ce in ce mai mult digitalul de viata de zi cu zi.
Bogdana Corcoz a zis
Sfarsitul anului 2011 pot spune ca a fost marcat de un boom in industria bancara prin promovarea serviciilor folosind alternative digitale. Nu mai putin de 3 banci de top au venit pe piata cu solutii de mobile banking, la care bineinteles se merge mana in mana cu internet banking-ul, fiind 2 servicii dependende dar in acelasi timp adiacente.
De ce mobile banking?
– Mobile banking se deosebeste de internet banking prin faptul ca nu trebuie sa faci un drum la banca ca sa iti activezi acest serviciu- lucru care merge pe noul trend subliniat de studiul The New Digital Tipping Point. Studiul mentioneaza un generic Goodbye E-mail, hello Iphone & Android Platforms,fapt ce forteaza industriile sa comunice cu publicul lor tocmai prin obiceiurile actuale. Iar cum device-ul acestui an este telefonul mobil, industria banking-ului isi intampina clienii cu un site optimizat pentru telefoane mobile, (cu logare facila ca si pe internet banking) si mai mult, aplicatii pntru Iphone sau Google Android, cu logare prin nume de utilizator si parola.
Un scurt research releva faptul ca numarul bancilor care aplica Mobile Banking, chiar daca incepe timid, ne putem astepta sa ne surprinda in viitorul apropiat.
* Detin site pentru mobil: conform sursei (www.giz.ro)
1. Banca Transilvania
2. Raiffeisen
3. ING
** Detin aplicatie I-Phone: (download)
1. Raiffeisen
2. CitiBank
*** Detin aplicatie Android
1. Raiffeisen
2. CitiBank
– Tendintele industriei bancare de a se orienta spre platforma digitala mobila se justifica prin nevoia de a fideliza clientii si de a le oferi solutii „la indemana” atat la proprriu cat si la figurat.
O alta industrie ce merita atentia marketingului digital si manifesta deschidere inspre aceasta platforma este industria turistica.
Prin programe de tipul „trip advisor”, accesate in preponderenta de pe telefonul mobil, industria turistica detine un potential ce merita exploatat. Astfel, numeroase site-uri de orientare si de informare turistica se optimizeaza pentru telefoanele mobile, fapt ce le genereaza afisari, reviews si de ce nu, vanzare de publicitate. Astfel,restaurante, hoteluri si agentii de turism vor fi interesate sa apara pe site-urile care sunt usor accesibile de pe orice device.
Iar ca sa imi cresc sansele de castig, voi mentiona o industrie ce nu merita ignorata; industria porno. Utilitatea celor mai noi solutii digitale si in acest context nu trebuie justificata, fiind de la sine inteleasa. 🙂
Paducel Doru a zis
O industrie sau un sector care dupa parerea mea ar trebui sa investeasca in solutii digitale, mai mult exista si posibilitatea cofinantarii acestor posibile solutii este sectorul public. Odata digitalizate procedurile si procesele de lucru in acest sector vor da o transparenta mult imbunatatita (lucru care ar afecta toate activitatile de la bugetare la cheltuirea acestor bugete, pana la trasabilitate, realitate), cu conditia ca in spatele unei selectii,implementari si intretineri ca in mediul real de afaceri sa poata performa.
Stiu si sunt constient ca nu vorbesc de 20000 eur dar toate acele investitii se vor putea recupera in timp mult mai scurt. De aceea consider ca de viitor vor fii parteneriatele public private si in domeniul solutiilor digitale.
Adriana a zis
Fara doar si poate, cea mai deschisa industrie la ora actuala in Romania, este cea de social media si tot ce se invarte in jurul ei. Iar in Romania social media e in special utilizat de agentiile de publicitate. Cum asa? Pai au clienti interesati sa isi vanda produsele cu ajutorul celor mai noi si mai bune idei.
Au personal continuu format pentru a fi in trend cu cele mai noi solutii media/digitale. Au capitalul necesar sa investeasca in ele si totodata capacitatea manageriala necesara pentru a conduce asemenea activitati. Let’s face it: They think, they write, they bread the digital world!
Mathe Karoly a zis
Totul depinde omul ce si cum aprecieaza un lucru. Din partea mea numai bine cu foarte bine pot sa scriu, bineinteles ce are legatura cu acest caz. Greseala se pot gasi, dsar nu este frumos sa fie ocupat cu lucru asa numt negative. Daca cineva numai rau vrea primul rand sa uita in asa numit curtea lui…