Nu este un top facut de noi ci chiar de Netflix. Am primit stirea pe email si am fost curios sa vad care sunt acele televizoare pe care Netflix le recomanda pentru vizionarea filmelor. Panasonic, Sony si Samsung sunt cele mai bune.
Fac o mica paranteza…sunt de aproape o luna angajatul Panasonic si am descoperit niste lucruri foarte interesante. Nu sunt deloc uimit de faptul ca Netflix considera televizoarele Panasonic numai bune pentru filme si seriale. Pentru ca in acest moment nu exista un brand care sa ofere o procesare mai buna a imaginii.
Fie ca discutam despre gama de top pe LED-uri sau OLED-uri, acestea au o imagine net superioara celorlalte modele concurente. Procesarea este puternica, iar imaginea este cea mai naturala dintre toate, OLED-urile fiind calibrate profesional de niste ingineri de la Hollywood. Despre asta poate o sa va spun intr-un articol dedicat pentru ca nu este vorba de marketing ieftin.
Revenind la subiect, Netflix recomanda de la Panasonic seriile GX700, GX800 si GX900. Sunt toate modele 2019. De la Sony recomanda seria Bravia X85G, X90 si A9G. Le stiu si pe acestea si wow!
Samsung este in top cu modelele Q60R, Q70R, Q80R, Q90R, Q900R, RU8000, The Serif si The Frame. Recunosc, nu sunt dat pe spate de modelele Samsung. Imaginea mi se pare fortata, culorile agresive, luminozitatea prea ridicata.
Daca mergeti prin magazine o sa vedeti ca aceste modele vor avea un sticker pe care scrie „Televizor recomandat de Netflix”. Asta inseamna ca televizorul va avea pe langa o imagine excelenta, si un suport bun. Netflix-ul va rula repede, fara lag, va putea suporta cele mai noi tehnologii plus alte beneficii.
Puteti citi mai multe AICI.
eu vreau cu suport filelist..
Nu ai idei rele…
“Pentru ca in acest moment nu exista un brand care sa ofere o procesare mai buna a imaginii.”
Aaaaaaaaaahahahahahahahahahhahhaaaaa =))))))))))))) Cea mai tare gluma de saptamana asta.
Hai ca stiu, acasa ai Samsung sau LG 🙂
Gabriel a specificat ca o sa-si prezinte argumentele intr-un articol dedicat.
de ce consideri ca parerea lui e o gluma?
Acasa am Philips 🙁 care s-a stricat dupa 2 ani si 7 luni. Urmatorul va fi Sony sau Panasonic.
Pentru ca nu mi-a atras niciunul atentia si pentru ca 2-3 din toate review-urile pe care le-am vazut, sunt extrem de negative. Daca vrei raul mai mic, iei un Philips, dar e posibil sa-ti para rau. LG-ul e genial daca-ti iei un OLED si ai grija de el, il folosesti responsabil, eviti burn-in-ul si au niste preturi decente. Daca vrei ceva cu adevarat unic, iei Sony si inveti sa ti-l calibrezi.
Nu trebuie sa se supere nimeni, e doar parerea mea. M-am mai inselat in trecut, deci nu e exclus, dar momentan imi sustin pozitia 🙂
varucule era vorba de procesare imagine, nu de tv overall.
Pe hartie Lg-ul e de ales dar experienta mea cu ei e foarte proasta. Patru tv-uri Lg, toate patru s-au stricat.
Primul tv, seria 6, s-a stricat dupa 3 ani, reparatia nu merita, tv arata ca nou, am sunat la toti reparatorii din oras, am primit maxim 50 lei pe el. Al 2-lea si al 3-lea, amandoua seria 5, intre 2 si 3 ani, s-a ars iluminarea led, s-a reparat. Am mai avut unul seria 8 care s-a stricat de 2 ori in garantie, odata s-a schimbat ecranul si a doua oara am primit banii inapoi.
Stiu ca un procent de defecte exista la toti producatorii si nu se poate trage o concluzie cand ti se strica un singur televizor dar in cazul meu s-au stricat 4 din 4.
Procentul de defecte per producator la mia de bucati, in garantie sau in primii cinci ani de folosinta ar fi interesant de stiut inainte sa cumperi un tv dar producatorii au tot interesul sa nu se laude cu asta :))
De la Philips nu prea ai asteptari mari. Cine te-o fi sfatuit sa-ti cumperi Philips?
Topul e bun, cu precizarea ca Panasonic si Sony sunt mai scumpe fata de Samsung, iar fiabilitatea QLed-urilor celor de la Samsung e peste OLED. Cand o sa-mi schimb TV-ul – am un metusalemic Samsung LCD de 12 (!) ani, voi trece la QLed, deci Samsung.
La Sony detest menu-ul, iar Panasonic, desi foarte bune, sunt cam scumpe, mai ales cele spre top.
@allex06: cred ca totusi TV-ul nu este pentru tine 🙂 Cum sa ti se strice 4? Iar tu sa continui sa cumperi LG si dupa al doilea si dupa al treilea stricat…
@glm: si eu am tot un LED Samsung din seria 6 (parca) de vreo 7 ani.
Sunt absolut incantat de longevitatea acestui TV, repet: in decembrie implineste 12 ani!!! dar as cam vrea sa se strice ca sa o conving pe nevasta-mea sa luam altul…
Tv 1 l-am luat prin 2008, 2/3/4 le-am avut ulterior cam deodata, cand s-au stricat erau toate 3 luate (seria 8 eu, seria 5 maicamea si bunicu’)
Unul dintre ele are explicatie, bunicu se uita la Dan Diaconescu si ne-am bucurat toti cand s-a stricat :))
:)))))) n-a fost capabil sa primeasca maretia garsonierei OTV 🙂
Mai ales Panasonic .
Panasonic oled.normal ca sunt bune ca doar e oled. La lcd uri au fost varza pe langa samsung sau sony.
Am Sony XF 7077 , merge perfect în Netflix!
Vă rog anunțați-mă când apare primul TV cu conexiune Gb. Altfel mai bine un Xiaomi 4K Mi Box cu monitor.
Bine, știu că noul apple tv are Gb dar totuși sunt constrâns de un buget iar acum că avem pile, hai cu Panasonic 🙂
Ce parere aveti de tv asta, merita? https://www.emag.ro/televizor-super-uhd-smart-lg-139-cm-4k-ultra-hd-55sk8500pla/pd/DFTRVFBBM/?ref=hdr-favorite_products
E lg deci foloseste panel ips. Adica un contrast de 1000:1. Negru spalacit. Mergi pe samsung qled. Contrast 5000+.
Sony si Panasonic folosesc paneluri OLD de la LG:
https://www.oled.at/sony-und-panasonic-kaufen-oled-tv-panels-von-lg-display/
Panasonic foloseste la modele mai ieftine componente (placile de baza) de la Vestel (Turcia)
„Recunosc, nu sunt dat pe spate de modelele Samsung. Imaginea mi se pare fortata, culorile agresive, luminozitatea prea ridicata.”
Recunosc că prostii caraghioase de acest tip rar am citit în ultima vreme, mai ales de la un redactor al unei publicații tech.
Cu tot respectul, modelele mid-range și high-end din gama enumerată în articol sunt printre cele mai bine calibrate din fabrică televizoare de pe piață din gama celor LED clasice(nu OLED). Dacă privești televizoarele în showroom pe modul „Dinamic” e logic că vei privi cea mai luminoasă imagine, cu culorile cele mai aprinse. Dar asta e valabil la oricel TV LED , de la orice producător în aceeași măsură.
Dacă treci pe „Standard” vei observa că nu mai este așa, iar imaginea de la acele modele Samsung e mult mai plăcută de privit din orice punct de vedere față de orice Tv LED concurent cu aceeași setare.
Iar luminozitatea crescută să spui că e un defect, trebuie să ai judecata alterată, nivelul de luminozitate este o setare simplă care se poate modifica după preferențe. Într-o sufragerie luminoasă este un avantaj în fața oricărui OLED, spre exemplu.
Dacă apelezi și la o calibrare profesională vei obține imagini peste concurență când vine vorba despre TV-uri cu panou clasic iluminat cu LED.
Cele OLED au avantaj din acest punct de vedere,dar între televizoarele LED LCD, Samsung QLED sunt de departe cele mai bune, cele care se apropie cel mai mult de avantajele unui OLED. Peste Sony, LG,Panasonic sau Philips. Sony,Panasonic și LG au OLED-uri foarte bune,dar la cele LCD LED sunt sub Samsung QLED.
Foarte corect punctat, ca de fiecare data!