Inteligența artificială ar putea scrie curând mai multe emailuri de companie în Microsoft Outlook, pe măsură ce compania își extinde implementarea de instrumente AI pentru utilizatorii corporate.
Instrumentul Microsoft 365 Copilot – „compania ta AI de zi cu zi”, așa cum o numește compania – va ajuta utilizatorii să-și scrie emailurile pentru a „menține propozițiile concise și fără erori.” Instrumentul sintetizează, de asemenea, discuțiile lungi din emailuri pentru a crea rapid răspunsuri sugerate.
Utilizatorii cu abonamente Microsoft 365 Personal sau Family vor beneficia de ajutor AI mai avansat prin intermediul Microsoft Editor, un asistent de scriere inteligent. Actualizarea va include sugestii pentru „claritate, concizie, limbaj inclusiv și altele” pentru a ajuta angajații să creeze emailuri mai „elegant și profesionale”, conform unei postări de blog din septembrie.
Compania a declarat că instrumentul va fi disponibil pentru mai mulți clienți corporativi începând cu 1 noiembrie. Acesta a fost deja testat pe o perioadă de luni cu clienți precum Visa, General Motors, KPMG și Lumen Technologies.
În martie, Microsoft și-a prezentat planurile de a aduce inteligența artificială în cele mai cunoscute instrumente de productivitate, inclusiv Outlook, PowerPoint, Excel și Word, cu promisiunea de a schimba modul în care milioane de oameni își desfășoară munca zilnic. Adăugarea „copilotului” său alimentat de AI – care va ajuta la editarea, sintetizarea, crearea și compararea documentelor – se bazează pe aceeași tehnologie care stă la baza lui ChatGPT.
În plus față de scrierea de emailuri, utilizatorii Microsoft 365 vor putea să sintetizeze ședințe și să creeze sugestii pentru acțiuni ulterioare, să ceară crearea unui grafic specific în Excel și să transforme un document Word într-o prezentare PowerPoint în câteva secunde.
Clienții corporate vor avea, de asemenea, acces la Microsoft 365 Chat, anterior numit Business Chat, care poate scana internetul și emailurile angajaților, ședințele, conversațiile și fișierele pentru a acționa ca o secretară personalizată.
Extinderea vine mai puțin de un an după ce OpenAI a lansat public ChatGPT, o unealtă AI virală pentru chat, care a uimit mulți utilizatori cu abilitatea sa impresionantă de a genera eseuri originale, povești și versuri de cântece în răspuns la solicitările utilizatorilor. Valul inițial de atenție acordat instrumentului a reînviat o cursă a armamentelor între companiile de tehnologie pentru dezvoltarea și implementarea de instrumente AI similare în produsele lor.
În lunile care au trecut de atunci, multe alte companii au lansat funcții care au la bază sau sunt similare cu tehnologia. Rivalul Microsoft, Google, de exemplu, a adus și el AI în instrumentele sale de productivitate, inclusiv Gmail, Sheets și Docs.
In final totul e o mare frectie. Mailurile sunt scrise de roboti… ramane sa fie citite tot de roboti si atunci nu mai are rost mail-ul pt oameni, nu? La fel si filmele facute de AI. Intr-o buna zi intrebi AI daca a vizionat filmul “ala” si sa iti faca rezumatul, ca oricum nu te uiti. Personal am gasit in chatgpt un instrument deosebit pe care-l pot numi “agregator de text”. E fabulos. Dar n-am gasit nici o urma de inteligenta in el. Artificiala sau nu. Singura chestie care se apropie de AI ar fi minciunile care le scorneste AI. Dar nu e nici acolo nimic, fiindca el habar n-are ca minte, pentru ca e doar o logoree continua cu denumirea de AI. Probabil ne vom plictisi curand si de minunea asta asa cum am abandonat “3d-ul” din televizoare.