Guvernul României face ce știe el mai bine: anunță măsuri pe care le revocă sau le modifică ulterior. Bine, ăsta e al doilea cel mai bine cunoscut lucru al lui, că primul e că nu face nimic!
De data asta se va modifica legea privind plafonarea tarifelor la energie, “pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate indiferent de numărul locurilor de consum”. În esență, tot ce face este să elimine obligativitatea depunerii declaraţiei pe proprie răspundere pentru cei care au mai multe locuri de consum.
Am la lucru un coleg care era foarte contrariat de ce trebuie să depună nu-știu-ce-cerere pentru cel de-al doilea apartament pe care îl are și unde nu stă nimeni. Este drept că l-a anunțat administratorul, care e posibil să nu fi înțeles nici el.
Referitor la prevederea din legea aprobată de Parlament prin care românii cu mai multe locuri de consum au obligația să dea o declarație pe proprie răspundere, anunț că situația este în curs de rezolvare. Încă de la sfârșitul săptămânii trecute, premierul Nicolae Ciucă a trasat sarcina creării unui proiect de ordonanță care să ELIMINE aceste declarații, pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate indiferent de numărul locurilor de consum, a scris Virgil Popescu.
În caz că vă întrebați care este motivul pentru care domnul Poescu face asemenea declarații, aflați că este taman Ministrul Energiei. Eu am renunțat să îi mai rețin după nume, de aceea am și explicat. Poate sunteți și voi ca mine – așteptați primul dosar de la DNA și apoi îi recunoașteți.
Pentru cei afectați, se mențin declarațiile pe proprie răspundere în cazul familiilor cu cel puțin trei copii, familiilor monoparentale și al persoanelor cu dizabilități care au nevoie de aparatură medicală, declarația în cazul acestor categorii de consumatori fiind necesară pentru acordarea unui beneficiu special.
Clienții Hidroelectrica pot opta și pentru eșalonarea plății în până la șase rate lunare.
În rest, rămâne cum am stabilit: Autoritățile din România sunt complet inutile, corupte sau rău-intenționate!
PS: Îmi aduc și acum aminte de o hotărâre a guvernului nostru (cred că Emil Boc era premier), care permitea ca programatorii să plătească contribuțiile la Sănătate la nivelul salariului minim. Totul a fost frumos, doar că normele de aplicare le-au publicat abia peste câteva luni, iar legile nu pot fi aplicate fără acestea. Deși se întâmpla prin 2008-2009, văd că nu s-au schimbat prea multe…