Olympus a preluat conducerea la capitolul zoom optic pe segmentul camerelor digitale compacte, cu ajutorul modelului SP-570 UZ. Acesta atinge pragul de 20x, cei de la Olympus desprinzandu-se astfel de concurentii directi ca Panasonic (18x), Fuji (18x) sau Sony (15x).
SP-570 UZ este o compacta SLR like, cu un senzor CCD de 1/2.33†si 10 MP cuplat cu procesorul de imagine TruePic III. Zoom-ul optic este, asa cum am mai spus, de 20x, iar cel digital are valoarea de 5x. ISO-ul este de 3200, dar poate fi crescut pana la 6400 daca se tempereaza putin senzorul sub cei 10 MP maximi.
Modul burst este de 1.2 fps pentru 7 frame-uri la 10 MP, 7.2 fps pentru 30 frame-uri la 5 MP, sau 13.5 fps pentru tot 30 frame-uri, la 3 MP. Iar de filmat filmeaza la rezolutia de 648*480, cu 30 fps. Insa calcaiul lui Ahile al acestei camere este stabilizatorul dublu de imagine, mecanic si digital, inferior celui optic folosit de Panasonic sau Sony. Drept urmare niveluri mari de zoom nu vor putea fi atinse fara sa se foloseasca un trepied sau alt obiect stabilizator.
Display-ul este un LCD de 2.7†(6.9 cm). Si pe langa toate acestea, recunoaste si feţele subiectilor (dar nu stim pana la cate).
Dimensiunile unei 570 UZ sunt de 119*84*88 mm, si cantareste 445 grame fara baterie sau card. Din pacate si acest model, la fel ca si fratii sai mai mici (550 UZ si 560 UZ) nu renunta la cele patru baterii AA in favoarea acumulatorilor interni de Li-Ion. Iar stocarea se face pe card-uri xD, scumpe si limitate le 2 GB, pe langa cei 45 MB memorie interna.
Pretul de pornire pentru un Olympus este de 430 $ in SUA si respectiv 1725 lei.
alex a zis
Super, pacat ca nu are stabilizator performant ca si predecesoarele ei de altfel, dar sa recunoastem la 20x.. nici nu prea ai ce sa ii faci.
Alexandru a zis
In principiu are. Doar ca nici predecesoarele nu straluceau la acest capitol. Olympus nu se compara la stabilizarea imaginii cu Panasonic sau Sony de exemplu (pe testate), pt ca ei nu stabilizeaza lentilele, ci senzorul.
Michele a zis
Pentru un aparat clasat ca semiprofesional este excelent. Lucreaza foarte frumos daca ajungi sa-l cunosti bine. Cat priveste stabilizatorul de imagine, este destul de bun. Am lucrat cu el intr-o sala, la gimnastica, fara blit, si a scos imagini foarte bune la subiectele aflate in miscare. Folositi cu incredere zoom-ul la maxim si nu veti regreta. Mai mult decat atat, are in meniu o functie care face ca zoom-ul sa creasc la 30X, fara sa apaleze la zoom digital si fara sa afecteze claritatea sau luminozitatea. Singura chestie negativa este ca consuma cam repede acumulatorii. Totusi, este un aparat super bun! Puneti mana pe el, ca merita!