La fabrica Toshiba/Western Digital din Japonia, o uzina detinuta de ambii producatori, s-a produs o pana de curent ce a afectat productia de memorii NAND. Aveti un deja vu? Ca eu am unul…cu o inundatie.
Mai tineti minte inundatia din 2011 din Thailanda care a afectat productia de HDD-uri si a dus la o scumpire excesiva a acestora? La fel se intampla si acum, dar este vorba de o banala pana de curent. Doar ca pierderile sunt foarte mari pentru cele doua companii.
In cele 15 minute cat a durat pana de curent, WD a pierdut o productie de 6 Exabytes, adica jumatate din capacitatea de productie pentru un trimestru.
Toshiba a pierdut undeva la 3 Exabytes, deci in total sunt niste pierderi uriase ce ar putea duce la o crestere destul de mare a preturilor. Afectate vor fi memoriile NAND regasite in SSD-uri.
Puteti gasi mai multe informatii la sursa, Anandtech.
Cristian a zis
Eu nu inteleg, cum 15 minute iti afecteaza 1.5 luni de productie? ma doare capu incercand sa inteleg 🙂
varucu a zis
Nu-i problema, au zis ca maine stau 30 minute peste program si produc si pentru urmatoarea pana de curent 🙂
Cristian a zis
🙂 tot nu e bine, ca 30 minute extra time costa de 2 ori mai mult decat 30 de minute regular time. deci vor creste si mai mult preturile. dar cred ca am inteles ce s-a inamplat, probabil sortau siliciu pentru componente si le-a cazut o musca-n el cand s-a oprit curentu, de aici … siliciu contaminat, luni de delay pentru cel nou, oameni platiti sa stea acasa, sa mor cred ca o sa se faca 900eur/GB SSD-urile.
Jalnic, gen … „Angajat: sefu ne-a taiat astia curentu` si generatoarele sunt made in romania si pornesc doar daca au curent, ce ne facem? Sef: Asta e, nu mai livram nimic pe urmatoarele 45 de zile ca nu mai stim unde am ramas, cerem si noi bani mai multi apoi … sa ne revenim”
IANU a zis
Nu te chinui sa intelegi lucruri care nu esti capabil sa le intelegi. Tara ta te vrea prost, nu o dezamagi!
Gigel a zis
Cum să pierzi în 15 minute din cauza opririi utilajelor producția pe un trimestru?!!! Astia funcționează doar 1 oră pe an? Pare o chestie coaptă pt creșterea artificială a prețurilor deoarece deveniseră decente și nu-i cazul se pare.