Un sindicat al muncitorilor de la Samsung Electronics din Coreea de Sud a anunțat că numeroși angajați au intrat în grevă vineri, marcând astfel prima grevă din istoria de 55 de ani a gigantului producător de smartphone-uri și cipuri.
Sindicatul Național Samsung Electronics (NSEU) a precizat că 28.000 de membri, reprezentând aproape un sfert din totalul angajaților companiei din Coreea de Sud, au participat la greva de o zi pe 7 iunie, după eșecul negocierilor privind salariile și bonusurile. Conducerea sindicatului a solicitat membrilor să își ia o zi liberă vineri, ziua dintre o sărbătoare națională și weekend.
Son Woomok, un lider sindical, a declarat pentru CNN că „mulți angajați și-au luat concediu anual astăzi”, adăugând că la unul dintre sediile companiei „toți muncitorii și-au luat concediu, astfel încât au fost aduși înlocuitori”. Detalii suplimentare nu au fost furnizate.
Anterior, Woomok a menționat că mulți membri NSEU sunt angajați în divizia de semiconductori a Samsung. Această divizie încearcă să recâștige poziția de lider în industria semiconductorilor, conform Reuters, care notează că Samsung a fost devansată de SK Hynix și Micron Technology în furnizarea de cipuri pentru procesoarele de inteligență artificială (AI).
Un purtător de cuvânt al Samsung a declarat pentru CNN că greva de o zi nu a afectat activitățile de producție și management ale companiei.
Samsung, cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume, a avut câțiva ani dificili. Pandemia de Covid a cauzat o penurie istorică de cipuri de computer, urmată anul trecut de o scădere a cererii, pe fondul incertitudinii economice globale care a afectat apetitul consumatorilor pentru electronice.
Cu toate acestea, viitorul arată promițător pentru Samsung datorită creșterii interesului pentru inteligența artificială. Compania este optimistă cu privire la o creștere a cererii pentru dispozitive mobile în acest an, în special datorită lansării de noi produse, cum ar fi smartphone-uri dotate cu inteligență artificială.
Luna trecută, Samsung a raportat o creștere de peste zece ori a profitului operațional în primul trimestru, pe fondul unei cereri ridicate pentru cipuri AI și de înaltă performanță, domeniu în care concurează cu Intel și TSMC din Taiwan.
Majoritatea microcipurilor avansate din lume sunt produse în Taiwan și Coreea de Sud. Industria taiwaneză este mai mare și mai dominantă, însă Coreea de Sud dorește să schimbe acest lucru.
Lasa un comentariu!