Indiferent daca doriti sa va planificati un city break sau un concediu de 2 saptamani, Google Trips este un aliat bun pentru a va organiza itinerariul mai usor. Versiunea initiala a fost lansata in septembrie 2016,iar de atunci a fost imbunatatita in permanenta. Este disponibila atat pe Android cat si pe iOS gratuit si in cele ce urmeaza am sa va povestesc putin despre ea.
Dupa cum am fost obisnuiti de Google, interfata este curata, iar primul lucru pe care va trebui sa il faceti este sa alegeti destinatia sau destinatiile unde doriti sa mergeti si sa creati un itinerariu, mentionand si perioada. Eu am ales ca si exemplu Cracovia si Amsterdam.
Day Plans & Things to do
Odata ce ati stabilit destinatiile si perioada, aplicatia ofera automat planuri pe zi (Day plans) sau iti ofera posibilitatea de a iti organiza singur timpul (Things to do), prezentandu-ti atractiile zonei respective, alaturi de informatii utile despre acestea. De exemplu poti afla orarul unui muzeu, pretul unui bilet de intrare, cum ajungi la el, o scurta descriere, website , recenzii ale turistilor sau chiar sa ii contactezi telefonic.
Discounts
Sectiunea de discounts face exact ce ii spune si titlul: te tine la curent cu ofertele active in momentul vacantei tale. Daca as rezerva un tur de 4 ore cu bicicleta prin Cracovia cu ajutorul aplicatiei, as primei 20% reducere.
Food & Drink
Rareori m-am plimbat pe strada si am intrat sa mananc intr-un loc doar pentru ca mi-a placut aspectul sau pentru ca era aglomerat, in majoritatea cazurilor apelam la Trip Advisor. Cu Trips puteti consulta sugestiile oferite de Google in functie de buget sau tipul dorit de mancare. Nu este la fel de avansat ca si Trip Advisor, dar suficient cat sa va faceti o idee.
Getting around
Ofera informatii utile despre transportul public precum si recomandari legate de mersul pe jos sau pe bicicleta.
Need to know
Aici puteti gasi informatii legate de piete, mall-uri, moneda curenta, taxe, asigurare medicala, etc.
Toate aceste date prezentate mai sus pot fi accesate si fara internet daca ati ales sa descarcati excursia in memoria telefonului.
Pana acum am folosit aplicatia in 2 excursii si nu m-a dezamagit. Am folosit mai mult prima parte – cea de Day Plans & Things to do. Voi ce aplicatie preferati pentru organizarea excursiilor?
Ciprian a zis
Sygic Travel au o aplicație android și site web ( poți genera și PDF cu excursiile) destul de utilă si e în mare parte gratuit.
Darius a zis
Mie-mi place ca stie sa ia din email rezervarile la cazare si avion, si iti apar trip-urile automat. 🙂
ANV a zis
Stie sa ia din gmail, la fel cum stiu sa ia si alti dezvoltatori… 😀
https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/lumea-digitala/mesajele-utilizatorilor-gmail-citite-de-sute-de-companii-957515
Marius a zis
ANV cred ca nu ai inteles stirea.
Singurul mod prin care un 3rd party poate sa ii citeasca casuta de inbox este daca iti dai tu acceptul in mod explicit. Lucrul asta poate fi verificat si din contul google dar oricum atunci cand esti in aplicatie sau pe site si vrei sa te loghezi cu contul tau de gmail esti informat clar ca dezvoltatorul aplicatie//siteului va avea acces la inboxul tau si va putea sa iti citeasca mailurile etc.
Eu chiar m-am verificat contul de mail sa vad la ce am dat accept(nu mai retineam) si a fost doar doua aplicatii(una dintre ele google home care cred ca este irelevanta, este tot google) si cealalta o aplicatie de tastatura care oricum nu avea acces sa imi citeasca emailurile doar sa-mi vada adresa de mail si atat.
Bogdan a zis
„Eu am ales ca şi exemplu” – corect: Eu am ales ca exemplu sau drept exemplu
„avansat ca şi Trip Advisor” – corect: avansat precum Trip Advisor.
De ce folosiţi expresia „ca şi”? Pentru că o folosesc toţi agramaţii?