Cardurile RFID chinezești, devenite foarte populare pentru condiționarea accesului, au la bază un standard învechit, vulnerabil atacurilor. Conform unui raport realizat de compania de securitate Quarkslab, cipurile RFID dezvoltate de Shanghai Fudan Microelectronics (FMSH) sunt prezente în milioane de carduri de acces din întreaga lume și vin la pachet cu un backdoor care le face foarte ușor de clonat. Sunt bazate pe standardul Mifare Classic care, la rândul său, prezintă numeroase vulnerabilități, însă chinezii au tăiat și mai mult din costuri, iar asta a introdus o serie de alte vulnerabilități.
Cipul RFID FM11RF08S cu probleme a fost introdus de FMSH în 2020, iar în anumite situații protecția sa poate fi spartă în doar câteva minute. Din câte se pare, chinezii au fost delăsători cu securitatea, iar cardurile permit autentificarea și, implicit, clonarea cu o cheie nevalidată. Și mai grav, securitatea este aproape la fel de proastă și pe cardurile oficiale Mifare fabricate de NXP și Infineon. Astfel de carduri RFID sunt utilizate în întreaga lume, predominant în hoteluri din SUA, Europa și India. Cu toate că pe piață există numeroase alternative mult mai sigure, acestea vin la costuri mai mari, iar consumatorii și business-urile aleg aproape de fiecare dată soluția cea mai accesibilă.
Via Techspot
Greuceanu a zis
Din păcate criteriul primordial de a alege cel mai mic preț a adus din totdeauna prejudicii și va continua să aducă și în viitor. Tăierea costurilor și profitul cât mai rapid cu orice preț nu e ceva ce aduce beneficii și imagine bună pe termen lung.
Dacă în cazul firmelor din state slab și foarte slab dezvoltate e un comportament oarecum de înțeles, pentru cele din lumea bună, civilizată nu sunt acceptabile.
Toți trebuie să înțeleagă că în 99% din cazuri ceva foarte ieftin înseamnă automat și ceva de calitate și fiabilitate scăzută.