Am ajuns la finalul sesiunii de giveaway de la Nothing/CMF. De data asta avem de dat un Nothing Phone (2a). Pentru cei interesați, aici aveți review-ul realizat de Darius, la momentul respectiv.
Și de data aceasta, pentru a câștiga telefonul, nu aveți prea multe de făcut – doar să povestiți în rubrica de comentarii cum v-a ajutat în viața de zi cu zi smartphone-ul. Ca să vă fie mai ușor, încep tot eu: acum vreo trei ani, în plină perioadă de lockdown, curentul cădea foarte des. Prin urmare, conexiunea mea la internet era foarte instabilă. Am avut un training online, cu prezență obligatorie, dar pe care îl puteam face doar de pe laptop, pentru că aveam și o parte de testare. Așa că, după prima zi în care am fost on și offline, am trecut pe hotspot ultimele două zile de training. 🙂
Telefoanele mobile au devenit parte integrantă a vieții noastre de zi cu zi. Ne ajută la orice, de la comunicare la orientare, cumpărături și gestionarea banilor, dar ne și mănâncă timpul și energia.Cu respect mă înclin.
Cel mai tare moment si putin socant legat de ” viata cu telefonul mobil” a fost acum 3 ani când am fost intr-o vizita de 5 zile la Paris. Am aterizat departe de Paris, dar mi-am luat rapid bilete de autocar pentru transfer și nu am mai stat la coada de peste 100 de persoane pentru bilet. Ajuns in centrul Parisului am luat metroul si am platit cu aplicația cu NFC fara sa îmi fac abonament cu poza pentru metrou. Pe drumul spre hotel mi-am rezervat bilete și plătit pentru obiectivele turistice. Am folosit hărțile pentru orientarea prin oras și am plătit peste tot cu telefonul. Singurii bani pe care ii aveam la mine au fost 50 euro, cu care pornisem de acasa. M-am întors cu 70 euro pentru ca un eveniment se anulase și am primit banii cash cand am ajuns la fata locului :)) Pentru indicatii concrete sa gasesc autocarul spre Mont Saint Michel am folosit translatorul. Soferul vorbea doar franceza. Am ramas socat de cat de omniprezent este telefonul în viata mea și probabil a tuturor cand am găsit anul trecut abonamentul de metrou din Paris și când mi-am amintit cum am stat la coada sa îmi fac poza la minut pentru el, am stat la coada sa iau abonamentul, am umblat sa schimb banii pentru ca nu avea sa îmi dea rest. Acum….pana raman fara baterie la telefon, totul este asa usor daca am net.
Am o mica afacere într-o comuna. Google translate e esențial când trebuie sa ajuți Sri lankezi, filipinezi, nemți, italieni, turci cu informatii clare unde vor sa ajungă, sa mance ceva, sa încarce o cartela sau alte informații. Documente scoase la xerox în 2 min din whatsapp sau mail. Documente scanate cu telefonul și trimise instant. Gestionarea electrocasnicelor de pe telefon e genială. Portofelul electronic te scapă de-o grămadă de carduri cărate după tine. Controlu și gestionarea mașinii.
În viața de zi cu zi, smartphone-ul meu mă ajută cu toate sarcinile importante pe care le făceam în trecut pe alte dispozitive depășite și prăfuite.
Bună ziua, pe mine telefonul ma ajuta în fiecare zi cu navigarea prin oraș și cu task-urile zilnice.
Telefonul mobil m-a ajutat la scanarea in format pdf a documentelor importante si stocarea lor pe un serviciu de cloud, astfel incat sa am oricand acces la ele. Acest aspect m-a ajutat enorm in ultima vreme cand m-am lovit de „birocratia” din Romania si nu avem „toate” documentele la mine.
Salutare! E o întrebare la care toată lumea cunoaște răspunsul. Nu știu ce aș putea adăuga în plus față de părerile celorlați, dar fără smartphone nu mai văd viața pe Terra și nici pe a mea. Suntem absolut dependenți de tot ce face un smartphone și legătura lui la internet: la job, în orice oră a zilei, cu prietenii, familia, vacanțe, timp liber etc. Sincer, unde a ajuns societatea actuală, chiar avem nevoie la orice pas de un smartphone. Fără el, suntem ,,legați de mâini și de picioare”. Să fiți iubiți!
Smartphone-ul meu este ca un asistent personal de nădejde de la gestionarea programului zilnic și a întâlnirilor, până la păstrarea legăturii cu cei dragi, mi-a simplificat viața enorm. M-a ajutat să fiu mai productiv, să mă orientez rapid cu hărțile, să imortalizez momente importante și să învăț lucruri noi oricând și oriunde. Fără el, multe sarcini ar fi fost mai greoaie, iar comunicarea, mai dificilă. Un telefon nou ar fi perfect pentru a continua această experiență fără limite!
Smartphone-ul meu a devenit indispensabil în viața de zi cu zi, De la trezitul de dimineață cu alarma. până la organizarea sarcinilor, comunicarea rapidă și accesul la informații, mă ajută la fiecare pas. Mi-a fost de mare folos mai ales în momente critice fie că a trebuit să găsesc rapid o adresă, să fac o plată online sau să surprind un moment special în fotografii. Un telefon nou ar face toate aceste lucruri și mai ușor și mai rapid pentru mine.
Telefonul mobil a devenit un rău necesar. Integrarea sa în toate aspectele vieții, de la controlul electrocasnicelor mici/mari, sistemelor de securitate, gestionarea aspetelor financiare, organizare, fotografiere, muncă, comunicare, acces internet, navigație și până la sănătate l-au facut indispensabil. Poate fi bun sau rău, depinde cât și pentru ce îl folosești.
Pentru mine nu este un instrument care să producă, care să aducă ceva palpabil la sfărșitul zilei de lucru, însă m-a ajutat de fiecare dată prin functiile legate de comunicare orală sau scrisă, GPS, NFC, Hotspot dar mai ales pentru fotografie și păstrarea în format digital (o mare reusită să ai la o simplă apasare a ecranului fotografii de acum 20 de ani). Pentru ultimul aspect le mulțumesc celor care au inventat si dezvoltat ”smartphone”.
Mă ajută pentru faptul că zilnic călătoresc foarte mult și aplicațiile de GPS sunt utile și chiar indispensabile. Totodată, aplicația care numără pașii și exercițiile de sport mă ajută zi de zi.
Un must have al prezentului digitalizat , fie ca ne place ,sau nu, smartphone-ul a devenit indispensabil pentru ca ne ajuta sa castigam timp pretios pentru a-l petrece cu cei dragi. Personal , social, profesional este , de fapt ,instrumentul ce faciliteaza sarcini ce ar implica deplasari , cozi, timp irosit anapoda , consum nervos . Eu, personal il consider ”sosia” mea pentru ca este interfata intre mine si : banca, job, medic, retele sociale si hobby-uri.
De la trezirea de dimineata , la stocarea amintirilor din calatorii , a momentelor si evenimentelor importante , la socializarea cu cu cei dragi, ori la documentare minutioasa pe orice subiect , totul este la un click distanta!
Clar – este un mare plus in a ne simplifica viata de zi cu zi !
Pentru sa sunt foarte mult timp in zone unde nu am internet, este ajutorul meu de nadejde in a lua legatura cu cei cu care trebuie sa comunic si atunci cand timpul imi permite, devine asistentul meu cel mai fidel care nu ma lasa neinformat aducandu-mi oportun stirile zilei.
Plecat jumatate de an de acasa cum sunt eu, este esential in a tine legatura cu familia. Nu-mi pot imagina job-ul meu acum 30+ ani, sa fii departe de ai tai cu lunile si sa poti vorbi doar ocazional la telefon pentru cateva minute. Este un mare ajutor.
Îmi amintesc perfect ziua în care am primit primul meu smartphone. Era un model modest, dar pentru mine era o minune tehnologică. Eram fascinat de posibilitățile pe care le oferea: internet, jocuri, aplicații de social media… Dintr-o dată, aveam o lume întreagă la îndemână
Salut! Eu sunt Filip, am 12 ani și am un super-erou în viața mea: smartphone-ul meu. Serios, fără el aș fi pierdut! Nu mă credeți? Stați să vă povestesc cum mă ajută zi de zi, mai ales la școală. Dimineața, alarma de pe telefon mă trezește. Normal că o amân de vreo trei ori, dar până la urmă mă ridic din pat. Apoi, verific vremea, dacă plouă, iau umbrela; dacă e soare, mă bucur că pot merge la școală fără să arăt ca un astronaut îmbrăcat cu șapte rânduri de haine.
Ajuns la școală, începe adevărata aventură. Prima oră? Matematică! Noroc că am pe telefon o aplicație care rezolvă problemele dacă îi faci o poză. Nu că aș copia (bine, poate doar un pic…), dar mă ajută să înțeleg mai bine exercițiile. Și dacă mă întreabă doamna învățătoare cum am făcut calculele? „Doamnă, am muncit din greu aseară, jur!” La pauză, smartphone-ul îmi este aliatul perfect. Toți colegii se strâng în jurul meu să vadă cel mai nou joc pe care l-am descărcat. Bine, uneori se transformă într-o competiție furibundă de „Cine dă mai bine cu păsările nervoase”, dar până la urmă împărțim distracția frățește (sau aproape frățește, că uneori mai trișez și eu). La ora de istorie, telefonul mă salvează din nou. Trebuie să țin un discurs despre un domn foarte important din trecut, dar am uitat cam tot ce citisem aseară. Noroc cu funcția de notițe! Scot repede telefonul, îmi arunc o privire discretă și gata, par cel mai pregătit elev din clasă. Doamna profesoară chiar mă felicită! Dacă ar ști ea că „memoria” mea e de fapt un ecran de 6 inci…După școală, smartphone-ul mă mai ajută și cu temele. Îl folosesc ca să caut răspunsuri la întrebările complicate sau să mă uit la videoclipuri explicative. Bine, uneori mă mai pierd pe YouTube și ajung să urmăresc chestii complet inutile, gen „Ce se întâmplă dacă pui o cutie de cola într-un vulcan?”. Dar hei, tot e educație, nu? Așa că, dragi părinți, dacă ne mai certați că stăm prea mult pe telefoane, să știți că noi de fapt ne „informăm” și ne „educăm”! Bine, poate și un pic de distracție, dar cine stă să numere minutele? Eu și smartphone-ul meu suntem de nedespărțit. Doar că uneori… rămân fără baterie. Și atunci chiar am o problemă. Dar asta e altă poveste…
Deja la generația dupa 1995 am văzut ca nici nu mai folosesc laptop totul prin smartphone. I-am dat cadou un laptop lui soră-mea si nici nu l-a deschis din august.
Pe mine m-a ajutat mult sa tin legatura cu parintii. Le-am cumparat si lor si i-am invatat cum sa ma sune cu Video. Bucuria de pe fetele lor merita fiecare leu.
Smartphone-ul meu este ca o extensie a mea și mă ajută să fiu mereu la curent cu tot ce contează. Fie că organizez ziua, țin legătura cu familia și prietenii, urmăresc știri sau surprind momente frumoase, telefonul este mereu acolo. Nu știu ce m-aș face fără el:)
Nu am fost niciodata mare fan smartphonuri pentru ca nu am fost atat de legat de social media incat sa stau cu el in mana tot timpul….dar … de cand am descoperit ca TeamViewer si Anydesk au versiuni de android telefonul a capatat o noua functionalitate pentru mine. Acu pot sa ma bata la cap toti prietenii si toate rudele la orice ora cu problemele lor legate de PC…incep sa cred tot mai mult ca generatia noastra a astora cu 40 sau in jur de, e singura care se pricepe la calculatoare …. toti cei mai batrani sau mai tineri de pe langa mine in mare proportie nu au inclinatie spre asa ceva sau sunt prea dezinteresati sa invete(am pe cineva dintr-o primarie caruia anul trecut i-am arata de vreo 8 ori cum initiaza o sesiune pe Zoom.. nu s-a prins de el nimic). Practic in grupul meu eu sunt cineva ala din „stiu eu pe cineva care….”.
Dupa care am dat de George de la BCR care si-a arata pt mine utilitatea in pandemie cand mi-am dat seama ca imi pot plati taxele comune direct prin transfer bancar (de atunci nu m-am mai vazut cu administratorul blocului). Toti furnizorii de utilitati pe care ii folosesc au aplicatii care permit plata facturilor. Am scapat si de grija asta. Practic daca raman fara telefon acum, imi ingreunez viata destul de mult.
Bonus …de curand mi-am pus un Mikrotik acasa si am gasit o aplicatie de management al lui pt Android care e foarte fain facuta. Combinata cu un VPN Wireguard si un script de WoL am acces la pc-ul de acasa cand vreau, scurizat.
Asteptatul in parcari dupa cumparaturile altora (nu arat cu degetul spre sotie) sau asteptatul dupa oameni bolnavi dusi la control e suportabil cand poti sa profiti de un Netflix(ori alta platforma). Bonus, pot plati taxa de parcare tot de pe telefon.
Plata cu NFC e magica… mi-am uitat portofelul acasa si mi-am dat seama de asta odata dupa ce am alimentat masina. Nu era telefonul eram pa.
Astea au fost la capitolul PRO.
La CONS …. nu mai ai liniste si pace veci cand ai telefonul la tine.
Hai ca am obosit sa tot aduc exemple. Unde mai pui ca telefonul meu se apropie de limita fizica a existentei lui (se apropie tot mai mult de cutiat cu telefoane pt reciclat), asa ca, chiar mi-ar prinde bine un telefon nou.
Din pacate/fericire omenirea si eu am ajuns dependenti de acest accesoriu numit telefon .
Cu el rezolvi aproape orice – plati bancare , rezervari de orice fel , navigatie , traducere si multe altele .
La capitolul interactiune umana telefonul si aplicatiile lui reduc mult contactul fizic cu ceilalti .
E bine , e rau ? Fiecare are parerea lui despre asta .
Dispozitivul mobil este absolut esential in viata de zi cu zi.
Simplifica totul la un nivel extraordinar. De la cumparat de pufuleti, pana la schimbat ore de zbor, reprogramat calatorii, platit parcari, re-innoit polite asigurare, extras de cont, editat documente, etc etc.
In urma cu 10-15 ani ai fi pierdut 2-3 zile plimbandu-te pe la banci si diverse institutii, azi faci totul in jumatate de ora de pe telefonul mobil.
Orice calatorie in zona civilizata este enorm de mult simplificata, am vizitat Copenhaga recent, nu am folosit cash nicaieri (singurul loc cash only este in vechiul port unde se vinde iarba la taraba). Transportul in comun devine ridicol de usor de folosit.
In Decembrie am venit din UK la volanul unei masini. Absolut totul a fost platit online, asigurare, taxe de drum, ferryboat, evitand cozile uriase de la benzinariile de la intrare in Austria si Ungaria. Navigatia a fost o provocare pentru ca am incercat sa evit cat mai mult traficul nebun creeat de emigrantii est-europeni, din pacate am observat ca toata lumea folosea telefonul pentru navigatie.
Ca plimbaret prin muntii de la noi, cred ca folosirea corecta a mobilului duce la imposibilitatea de a te rataci efectiv. Exista aplicatii cu harti offline chiar gratis. Nu de putine ori am mers pe trasee ne-marcate fara nici o emotie chiar si noaptea.
Pe scurt, dispozitivul mobil inteligent a schimbat lumea mult mai mult decat ne dam noi seama acum si a facut-o doar in cativa ani. Urmatorul pas prezis deja de unii autori SF, de exemplu John Scalzi, sunt implanturile neuronale. Aparent… work in progress la companiile lui Musk.
Ma „ajuta” destul de mult sa pierd vremea.
In rest il apreciez ca navigator care are hartile la zi si faptul ca pot avea hartile offline.
Il mai apreciez si la trasee pe munte unde tot asa pot salva harta offline si sa ma bazez numai pe gps.
Si plata catorva facturi.
Cumparaturile online le fac de pe pc. Mult mai usor pentru mine sa vad pe un ecran mare
Util in deplasare (multumesc Google Maps) si in reamintirea zilelor de nastere ale amicilor si familiei extinse.
Il folosesc destul de des ca înlocuitor de laptop dar cred că toți facem asta atunci când suntem în mișcare. Cu ce mă ajută in mod special? Am trei aplicații diferite pt control supraveghere video in mai multe locații, aici il consider indispensabil telefonul fiindcă am acces la notificări in timp real. M-am folosit mult de el și pt a -mi cauta si accesa rapid articole științifice atunci când mi-am scris lucrarea de disertație. Eram mai tot timpul pe drumuri și existau mici ferestre in care puteam profita. Ar mai fi de menționat, de acum devenite „banale”, : posibilitatea de a cumpăra online, nelipsitele hărți cu care m-a salvat prin Europa sau crearea și trimiterea unor documente in termene limită .
Lucrez pe ambulanta, si la fiecare tura folosesc 3 tipuri de navigatie pt a gasi adresa cu nr si scara. La ultima tura maps si waze au dezamagit in gasirea unei scarii de bloc. Am preferat maps.me, harta offline.
Desi telefonul a ajuns un device problema din punct de vederw al dependentei. Sa recunoastem toti ca fara el parca suntem pierduti. Am avut momente cand il aveam in buzunar si ip cautam diserat prin casa. Pe langa plati si harti, este util si ca distractie sau pierdere de timp.
Personal imi este de mare ajutor pentru harti, internet si acces la informatii oricand.
Pe langa faptul ca am o varsta inaintata si nu am apartinatori care sa ma ajute, in ultimii ani ma deplasez cu greutate datorita gonartrozei la ambii genunchi. Si astfel ajutorul meu pe care ma pot baza oricand, pentru a comanda in primul rand alimente , medicamente, precum si alte articole necesare a devenit smartphone-ul meu.
L-am folosit ca translator in Japonia, la „gestionarea” banilor, evident ca si la orientare, tinut legatura cu amicii si clientii. Cred ca cel mai putin il folosesc ….. ca telefon.
Nu pot nega că telefonul mi-a schimbat viața în bine, dar uneori mă întreb dacă nu cumva am devenit prea dependenți de el. Simt nevoia să-l verific constant, chiar și atunci când nu am niciun motiv. Știu că ar trebui să petrec mai mult timp în lumea reală, dar telefonul a devenit o extensie a mea, o parte integrantă din rutina mea zilnică. Am aplicatii instalate de ani buni care nu le-am folosit niciodata si probabil nici nu o sa le mai folosesc dar ma bucur ca el exista si imi simplifica viata.
Cristian a side note: am folosit si eu telefonul odata sa fac hotspot la o sedinta. In 2 ore de sedinta cu webcam-ul de la laptop pornit mi-a consumat 6GB de date. Nici nu vreau sa imi imaginez cat mi-ar consumat intr-un meeting de 6 ore+ cu camera pornita. ( ps: nu am internet nelimitat la abonament )
Fara smartphone am prea mult de umblat si tinut minte, mi-am setat cand am de dat citirele la curent, sau alte tipuri de facuturi, ori zilele de nastere la presoane mai multe sau mai putin importante, apoi le dau un mesaj la 00:01 sa-i iau prin surprindere :D.
Cel mai des folosesc telefonul pentru două lucruri, să mă deplasez prin București cu transportul în comun, tot ce înseamnă trasee și plată și 2, să aleg un loc de ieșit cu prietenii.
E cel mai bun cand e vorba de umplut timpul liber: poze, shopping, retele sociale, vorbit cu familia, planificare excursii, participare la concursuri online, etc. E cam greau fara smartphone.
Smartphone-ul ma ajuta in viata de zi cu zi pentru a comunica cu familia si prietenii, la studii, sa fac poze doar dintr-o apasare, sa fac plati online dar si ca instrument de divertisment pentru vizionarea de clipuri pe youtube, tiktok, retele de socializare care sa imi ocupe timpul liber.
Pentru concursul asta ai putea scrie un eseu la cat ajuta smartphone-ul :)) asa ca aici nu partikip. Bafta tuturor si sa ne delectam cu povestioare.
Cel mai mult mi-a fost util telefonul când am luat permisul și nu mai știam Bucureștiul din perspectiva de șofer mă ajută să mă mișc de colo-colo in general când conduc
Cum m-a ajutat smartphone-ul să mă nenorocesc pe viață
De când am descoperit smartphone-ul, viața mea s-a schimbat radical. În loc să trăiesc liniștit și fără griji, acum sunt urmărit din toate direcțiile, iar totul a început cu aplicațiile de socializare. Pe Tinder am găsit-o pe nevasta mea, iar din acel moment viața mea a devenit un maraton de întrebări și mesaje „unde ești?”. Asta nu ar fi o problemă dacă nu mi-ar urmări locația prin location sharing. Acum nu pot să mai fug de acasă fără a primi un „Unde ești acum?”.
Apoi au venit aplicațiile bancare. Fiecare cheltuială e monitorizată de nevasta mea în timp real. Ce mă gândesc să cumpăr? Înainte să apuc să pun mâna pe portofel, primesc notificări cu „Ai cheltuit prea mult!” Și să nu uităm de aplicațiile de sănătate! Mă simt ca un robot cu fitness tracker, care îmi spune ce să mănânc și cât să mă mișc.
Practic, fără smartphone-ul meu, aș fi un handicapat. E ca un organ nou, care mă controlează în fiecare zi. Aș fi mult mai liber fără el, dar mai nefericit. ( pamflet :D)
telefonul m-a ajutat la scanarea (poze ) documentelor, pt incheierea contractelor online, publicarea anunturi de mica publicitate etc
Telefonul ma ajuta la absolut tot. Incepand de la Wifi Hotspot, pana la muzica, jocuri, web, inregistrat mesaje, facut poze, cautat informatii, vizionat filme, etc.
Practic, telefonul mobil mi-a inlocuit absolut toate echipamentele pe care le aveam….
Aparat foto, MP3 Player, PC, Laptop, Consola Portabila de Jocuri, etc…
Smartphone-ul a devenit parte integranta a vietii noastre cotidiene: comunicare, task-uri zilnice, plati la supermarketuri si magazine – practic este un computer la purtator.
Cu totii stim cat de important este telefonul mobil pentru fiecare dintre noi. Fie ca dam mesaje, sunam parintii sau cautam informatii pe internet, telefonul este un obiect indispensabil.
In primul rand, telefonul este ceva de nelipsit atunci cand vrei sa dai de o anumita persoana. Dandu-i un telefon, te poti conecta cu ea aproape pe loc, nefiind nevoie sa te deplasezi pana la domiciliul acesteia. De asemenea, mesajele sunt un mod usor de a comunica si, uneori, cand este imposibila comunicarea verbala, recurgem la cea scrisa.
In al doilea rand, telefonul este foarte util atunci cand vine vorba de o urgenta. Daca mama ta nu te gaseste si esti afara sau daca vrea sa vina dupa tine la scoala, ea te poate apela si da de tine foarte repede! Inca un plus pentru utilizarea telefonului ar fi internetul, deoarece el conecteaza oamenii in special prin retelele de socializare.
Pe mine ma ajuta foarte mult telefonul la serviciu cand am de reparat anumite utilaje, fac fotografii si caut informatii pe internet. E mult mai usor cu aceste telefoane inteligente.
Având în vedere că , am folosit de la Nokia 6310 , care la rândul lui era top . Acum de la lansarea primului iPhone s-a schimbat radical . Acum îl folosesc și în interes de serviciu și pentru a vedea ce se mai întâmplă în lume când ajung acasă .
Desi nu sunt un untilizator constant de telefon de multe ori m-a salvat din diferite situatii prezenta lui. Continui sa stau departe de el pe tot restul zilei dar a fost intodeauna acolo sa ma ajute. De la zile in care am ramas in pom cu internetul sau tranzitie de la un provider la altu m-a ajutat sa pot totusi utiliza internetul. Sa ajung la o locatie anume sau un nou traseu spre casa. Trag de ceva timp de un S20FE care mi-a fost aproape toti acesti ani cu bune si cu rele. Bateria e pe duca. Iar el merge nu prea. Dar inca este acolo sa ma sustina.
Acum telefonul personal il folosesc in interes se serviciu, caut rapid online de oriunde piesele necesare, caut rezolvari rapide. Platesc facturi , cumpar online . Este mana mea dreapta
Bună seara! În viața de zi cu smartphone-ul mă ajută să comunic rapid și eficient prin intermediul rețelelor sociale și să ascult muzica preferată pe aplicația preferată, YouTube Music.
Prima data am folosit un smartphone pentru navigare prin oras. Este un rau necesar in ziua de astazi.
M-a ajutat mult la navigatie, scanare si trimitere documente, YouTube cand aveam de asteptat, plati cu cardul. Fara el viata ar fi mai complicata.
Navigare si gasirea restaurantelor bune pe baza review-urilor de pe maps.
Pe mine m-a ajutat sa-i tin mai aproape pe cei dragi (pe langa multe altele). Acum fi-mea si-a trantit realme-ul si desi e un telefon super (mi se pare ca-i da clasa Samsung-ului A34 al baiatului), e cam sifonat si foarte greu utilizabil. M. va multumeste anticipat 🙂
Folosesc un telefon Oneplus, ca telefon personal, pentru toate activitățile de zi cu zi.
Sunt oarecum nostalgic după vibrația, starea, atitudinea, pe care o aveau telefoanele Oneplus din punct de vedere software, în perioada în care, Carl Pei era la conducerea companiei.
Dezvolt un site în WordPress despre valorile culturale românești (poezii în grai bănățean recitate, cântece vechi bănățene, culegeri de folclor etc.) și acest telefon ar fi un ajutor foarte mare deoarece plănuiesc ca tot ce ține de acest site, să fie separat de ceea ce fac acum. Adică să folosesc un telefon cu WhatsApp și celelalte aplicațile utile de comunicare doar pentru acest proiect ca să am o eficientă mai mare în dezvoltarea proiectului.
Îmi place foarte mult sistemul de operare la Nothing Phone pentru că pune mare accent pe funcționalități și m-ar ajută foarte tare să mă organizez foarte bine, în comunicarea cu persoanele care îmi trimit materiale pentru site.
Cred că tehnologia nu este atât de nocivă cum vor unii să ne facă să credem.
Cred că dacă noi știm să o folosim responsabil, ne ajută să comunicăm cu persoanele importante pentru noi, ne ajută să fim eficienți și să ne îndeplinim sarcinile cu succes și ne ajută să evoluăm și să ne amintim de oamenii importanți din viață noastră, când aceștia sunt departe de noi.
Ma ajuta zilnic la plata cu cardul. E simplu sa platesti la pos cu telefonul.
Folosesc un telefon Oneplus, ca telefon personal, pentru toate activitățile de zi cu zi.
Sunt oarecum nostalgic după vibrația, starea, atitudinea, pe care o aveau telefoanele Oneplus din punct de vedere software, în perioada în care, Carl Pei era la conducerea companiei.
Dezvolt un site în WordPress despre valorile culturale românești (poezii în grai bănățean recitate, cântece vechi bănățene, culegeri de folclor etc.) și acest telefon ar fi un ajutor foarte mare deoarece plănuiesc ca tot ce ține de acest site, să fie separat de ceea ce fac acum. Adică să folosesc un telefon cu WhatsApp și celelalte aplicațile utile de comunicare doar pentru acest proiect ca să am o eficientă mai mare în dezvoltarea proiectului.
Îmi place foarte mult sistemul de operare la Nothing Phone pentru că pune mare accent pe funcționalități și m-ar ajută foarte tare să mă organizez foarte bine, în comunicarea cu persoanele care îmi trimit materiale pentru site.
Cred că tehnologia nu este atât de nocivă cum vor unii să ne facă să credem.
Cred că dacă noi știm să o folosim responsabil ne ajută să comunicăm cu persoanele importante pentru noi, ne ajută să fim eficienți și să ne îndeplinim sarcinile cu succes și ne ajută să evoluăm și să ne amintim de oamenii importanți din viață noastră, când aceștia sunt departe de noi.
Ma ajuta in deplasari, in orase din Romania si in strainatate, unde pe langa navigare e utila si aplicatia de traducere. Am fost la muzeul aviatic din Cracovia. Fara telefon sa-mi traduca cascam doar gura „ca la avioane”… 🙂
Folosesc si am folosit smartphone-ul de foarte multe ori la capacitatea lui reala de SMART, nu doar telefon si ceva media sau socializare. De ex: Conexiuni Teamviewer de suport, accesare servere de FTP, setari de networking pe routerul personal, solutii de smart house si chiar ca si folosirea telefonului pe post de monitor principal/secundar. Sky is the limit.
Mă ajută să-i ajut pe cei în vârstă.
Pentru cei pe care nu-i întreabă nimeni de sănătate cu săptămânile, e minune. E simplu: le dai un smartphone ieftin, le faci un apel video și îi vezi cum li se luminează fețele. Le face mult bine.
Cred ca in primul rand imi este util sa ma orientez in trafic pentru a gasi cea mai buna varianta de transport in comun in functie de destinatie sau sa localizez pe harta locatia unde trebuie sa ajung. De asemeni tot in ceea ce priveste mobilitatea urbana pot folosi la nevoie aplicatiile de car sharing
În fiecare zi, smartphone-ul meu îmi transformă rutina într-o aventură organizată. De la gestionarea rapidă a agendei și până la fotografii unice, el ma ajutat să devin mai eficient și conectat cu tot ce contează pentru mine. Îmi este indispensabil pentru a găsi soluții rapide la problemele neprevăzute și la o poveste nouă, indiferent de telefon. plină de posibilități și inovații.
Folosesc telefonul pentru a primii date de la senzorul meu de glicemie. La fiecare 5 minute imi trimite informatiile in telefon.
E piesa centrala in managementul diabetului.
Obtin glicemia> folosesc o aplicatie cu care calculez carbohidratii din alimente> folosesc aplicatie care sa imi calculeze doza necesara in functie de carbo si glicemie.
Pentru mine personal telefonul, desi dispensabil, imi usureaza mult viata. Pe langa accesul la informatie oricand si oriunde, utilitatea banalului blitz sau a aplicatiilor pentru google notes, exista si inovari precum google lens sau gemini care consider ca au transformat banalul telefon intr-un ajutor universal.
Folosesc constant telefonul mobil pe post de navigator, deci in masina: Waze si GMaps.
Smartphone-ul ma ajuta cand sunt plecat prin tara in orase noi, o data partea de navigatie si a doua cu organizarea cand ajung la destinatie.
Îmi aduc aminte perfect atunci când am folosit pentru prima dată un telefon mobil pentru a efectua un apel video prin rețeaua de date mobile . Era la începutul anului 2007,eram la Atena și tocmai îmi cumpărasem un Nokia 6680 cu sistem de operare Simbian și am sunat un prieten pentru câteva minute prin 3G care avea același tip de telefon .
Salut! Ma numesc Andreas și pe mine smartphone ul ma ajuta în fiecare zi. Nu doar pe mine ma ajuta pe toată lumea dar pe mine ma ajuta foarte mult deoarece când am o problemă sau am nevoie de niste informații caut pe Google sau când nu inteleg o lecție caut explicații etc. Un smartphone este foarte bun te ajuta cu multe chestii și nu este făcut numa pentru aceste lucruri, iti poti instala jocuri să te joci și multe alte chestii. Pentru mine smartphone ul este ca un un super eroi.
Cu acest smartphone de la Nothing , aș tine legătura mai mult cu cei dragi prin rețeaua 5G ,la fel că atunci când, plecat fiind cu serviciul in delegație prin țară am rămas uimit cât de repede s-au consumat Megabiții de date care îi aveam incluși , doar vizionând câteva videoclipuri pe YouTube in anul 2009 prin rețeaua 3G de pe un Nokia X6 cu 16GB memorie , sistem de operare Symbian fii primul meu telefon de tip touchscreen 🙂
Cu acest smartphone de la Nothing , aș tine legătura mai mult cu cei dragi prin rețeaua 5G ,la fel că atunci când, plecat fiind cu serviciul in delegație prin țară am rămas uimit cât de repede s-au consumat Megabiții de date care îi aveam incluși , doar vizionând câteva videoclipuri pe YouTube in anul 2009 prin rețeaua 3G de pe un Nokia X6 cu 16GB memorie , sistem de operare Symbian fii primul meu telefon de tip touchscreen.
Cu acest smartphone de la Nothing , aș tine legătura mai mult cu cei dragi prin rețeaua 5G ,la fel ca atunci când, plecat fiind cu serviciul în delegație prin țară am rămas uimit cât de repede s-au consumat MB(MegaBytes)de date mobile pe care îi aveam incluși în ofertă,doar vizionând câteva videoclipuri pe YouTube in anul 2009 prin rețeaua 3G de pe un Nokia X6 cu 16GB memorie , sistem de operare Symbian fii primul meu telefon de tip touchscreen
Smartphone-ul mă ajută zilnic la organizarea calendarului, la alerturile legate de meetinguri. O alta utilizare este automatizarea/monitorizarea locuintei
sunt curier in Germania, fara telefon si aplicatia Blitzer probabil as lua atatea amenzi incat nu as avea bani nici de paine :)) deeeci smartphoneul la mine e vital, intai verific daca il am in buzunar cand plec dupa ma uit dupa chei :)) zi faina
In mod ciudat, cel mai des folosesc telefonul pentru navigatie in masina. Plec undeva cu masina si instant pun locatia pe google maps. Vreau sa ajung la un anumit restaurant iar folosesc google maps. Top cele mai folositoare aplicati de pe un smartphone pentru mine personal e: Youtube pentru divertisment si educatie. Whatsup pentru comunicare si maps pentru navigatie.
Telefon este eroul meu din viața de zi cu zi, deoarece dimineața sunt trezit de enervanta alarmă de pe telefon. Mai dorm și eu un pic numai când văd și eu că e 7:45. Mă îmbrac și mă încalț, îmi iau în spate ghiozdanul de 30 kg, când ajung la școală văzând coșmarul: matematica, geografia și, bineînțeles, muzica. La matematică e ușor, dar de multe ori vin cu lectia nestiuta, dar cu ajutorul amicului meu digital si al eduboom-lui invat lectia cat ai zice scrumbie si iau numai de 10. Următoarea oră: geografia. Cu multa modestie eu sunt maestru când vine vorba de Europa, dar când se ajunge la Asia, Africa și America de Nord, adică statele de sub Mexic, sunt varză, dar noroc cu telefon care mă ajuta sa gasesc orice informatie! Mananc istoria pe paine, dar nu ma prea pricep la ani, mai ales dupa 1918, noroc de Wikipedia care mă ajută să îi țin minte pe toti. Fie vorba doar intre noi, eu inainte de telefon il stiam doar pe Napoleon. In pauza mare sunt prajeală la fotbal, noroc ca m-am uitat pe Youtube si am invatat niste scheme de Neymar si un pic de magie de-a lui Messi.Apoi la muzică telefonul mă învață toate notele muzicale si canta in locul meu. Ajung acasă, mă joc toate ziua FC 25 mobile până are echipa mea 142 ovr, iar la sfarsit lesin tu telefonul in mana, noapte buna!
Telefonul este indispensabil in viata de zi cu zi, de la aplicatia de navigatie necesara pentru a salva timp in trafic si aplicatiile de mesagerie pentru a pastra legatura cu familia, prietenii si oamenii de la job pana la aplicatii de divertisment (video, jocuri etc.) sau pentru diverse automatizari.
Cand plec de acasa primul lucrul pe care il verific este sa nu uit telefonul. Ca vreau sa cumpar bilet in tramvai , sa merg la cumparaturi in magazine ca am card digital, sa folosesc navigatia ca am nevoie la job , sa tin legatura cu rudele si prietenii din strainatate , sau la bucatarie sa caut o reteta pe internet ,trebuie neaparat sa am telefonul la mine. Aproape toate activitatile mele de zi cu zi au legatura cu smartphone-ul .