De prin 2015, mai puțin cunoscutul Elon Musk de atunci, ne propunea o idee năstrușnică: #nukemars.
Terraformarea planetei roșii se poate face, conform celui care deține Tesla și SpaceX, prin bombardarea suprafeței cu focoase nucleare. Sunt două beneficii remarcate de el, iar noi nu putem decât să fim de acord cu cel puțin unul dintre ele:
- Scăpăm de bombele nucleare de pe Pământ și de amențarea că așa va veni apocalipsa.
- Ridicăm temperatura planetei la o valoare care permite dezvoltarea vieții.
Rezultat ar fi, conform omului de afaceri, ar fi posibilitatea stabilirii omului pe Marte, într-un oraș care va găzdui, până în 2050, aproape un milion de suflete! Iar, oricât de SF ar părea, ideea nu pare atât de improbabilă, spun cercetătorii.
Pentru Marte, câteva zeci de ani nu este neapărat un interval de timp nerealist. Serkan Saydam, director adjunct al Centrului australian pentru cercetare în domeniul ingineriei spațiale și profesor la Universitatea New South Wales din Sydney, a declarat că modelul acesta colonizarea umană a planetei Marte este posibilă în decenii. Totul ține de ușurința cu care putem sintetiza apă pe suprafața Planetei Roșii, din materialele disponibile acolo.
Cu toate că NASA și Agenția Spațială Chineză plănuiesc misiuni umane pe Marte pânâ în deceniul patru al secolului, sunt destul de multe voci care se arată sceptice că putem să stabilim acolo mai mult de baze temporare. Asta pentru că nu se prea pot construi mașini, unelte și alte cele direct pe planetă, ci ele trebuie trimise de pe Terra.
Deși sunt exoplanete sau luni de la noi din sistemul solar (vezi Io sau Europa) care par mai interesante și mai ospitaliere pentru civilizația umană decât Marte, problema majoră o reprezintă timpul care ne este necesar să ajungem acolo. Plus că, în asemnea cazuri, am putea discuta de civilizații mai degrabă izolate de Pământ, tocmai din acest motiv.
Drumul până la cea mai apropiată exoplanetă ar dura câteva zeci de mii de ani, cu tehnologia noastră actuală, a declarat Frédéric Marin, astrofizician specializat în găuri negre la Observatorul Astronomic din Strasbourg de la Universitatea din Strasbourg, Franța.
Prin urmare, ai devreme de mijlocul mileniului, se pare că nu putem spera la colonizarea unei planete sau a unei lunii noi, iar asta ar presupune oricum un drum care va dura mai multe generații, nu doar una. Cred că e un motiv destul de bun să încercăm să ținem planeta actuală cât mai mult timp curată și locuibilă!
Sursa: livescience.com
Cind se va descoperii teleportarea atunci putem discuta de colonizarea planetelor . Mai avem mult de transpirat si studiat . Orce om doreste cit mai mult ,important este sa-ti cunosti limitele .
PROfund!
Teleportarea cred ca e inca sf. Babeste vorbind, Teleportarea reprezinta mutarea celula cu celula a unui corp dintr-o parte in alta parte. Daca s-ar rezolva problema asta ar ramane cea legata de informatii: celulele, mai ales cele din creier contin informatii sub forma de impulsuri electrice. Probabil primele teleportari vor avea ca rezultat o bucata de carne 🙂 fara memorie, fara gandire. Teleportarea, daca va fi posibila intr-o buna zi (desi eu nu cred) va fi leacul tuturor bolilor. Ganditi-va ca o teleportare va filtra celulele canceroase si rezultatul va fi “clean”. Rezultatul ar putea insemna si nemurirea. Ce interesant ar fi, nu?
Teleportarea mai compune o problemă. Teleportezi trupul, dar cum teleportezi sufletul..?
Sa „colonizam” este prea mult spus , preocuparea noastra este momentam cum facem sa ne distrugem mai repede propria planeta . Daca ne referim la sistemul nostru solar este nevoie de terra-formare ceea ce este SF. Pentru alte planete similare Pamantului din univers se pare ca se fac eforturi , acum , astazi , pentru descoperirea lor insa nu exista tehnologia necesara . Deasemnea este imposibila deplasarea pana la aceste planete cu zboruri super-luminice . Pana atunci ne vor gasi altii si ne vor distruge ! Ma gandesc la o scara mai mica in privinta colonizarii Antarcticii . Si acolo se incearca ceva insa tarele civilizatiei au denaturat scopul . Interesele militare , cautarea de noi resurse , alte interese strategice si geo-politice au distrus aceasta „colonizare” . Concluzia este ca pana la zboruri inter-galactice vom ajunge cu siguranta la extinctie in masa .
Sunt sceptic în ceea ce privește posibilitatea omului de a coloniza, în viitorul apropiat orice altă planetă sau satelit. Nu avem tehnologia necesară pentru o astfel de aventură. Dacă vom avea însă suficient timp la dispoziție, în sensul că nu ne vom autodistruge sau nu se va-ntîmpla o catastrofă naturală, după umila mea părere, așa cum s-a colonizat Terra, viitorii locuitori ai pămîntului vor putea coloniza alte planete, va fi chiar necesar la un moment dat, rezervele pămîntului nu sunt inepuizabile.
Este un articol destul de bine structurat si la subiect. Keep up!