• Despre
  • Publicitate
  • Echipa
    • Darius
    • Gabriel
    • Razvan
    • Alex
    • Cristian
  • Abonare

Arena IT

Stiri IT | Blog hardware, software, evenimente IT

Oferta Acer Nitro 7
Oferta Acer Nitro 7
Black Friday - reducere Mac PDF Editor
  • Home
  • Hardware
    • Previews
    • Reviews
    • Stiri
  • Software
    • Reviews
    • Stiri
  • Jocuri
    • Reviews
    • Stiri
  • Internet
  • Stiinta
  • Auto
    • Reviews
    • EV reviews
  • Diverse
    • Editorial
    • Evenimente IT
  • Black Friday 2019
« Samsung a sters toate reclamele in care facea misto de Apple si de lipsa jack-ului
Review monitor de gaming ViewSonic XG240R – foarte bun la un pret mic »

My two cents: urmeaza zile negre pentru Netflix

10.08.2019 06:54 | Cristian Răducă 22 Articole Speciale Editorial

Ti-a placut?

Share articol ArenaIT

V-am povestit acum ceva vreme ca mi-am facut cont pe Netflix si am renuntat astfel la HBO. Altfel spus, am intrat si eu pe mainstream.

Asta pentru ca tot mai multa lume discuta despre ce filme sau seriale au mai urmarit pe platforma respectiva. Iar datele aratau promitator pentru Netflix, in 2018 avand disponibile de aproape cinci ori mai multe ore de productii originale decat marele rival.

Cele doua situatii descrise mai sus ar trebui sa genereze venituri indestulatoare, nu-i asa? Si, poate chiar ar fi asa, daca nu am vorbi de o companie americana care, dupa „obiceiul pamantului” s-a si listat la bursa. Acum fix un an, actiunile tranzactionate pe NASDAQ atingeau ametitoarea cota de 400$ bucata!!! Ca sa va faceti o idee despre ce inseamna valoarea respectiva, imaginati-va ca actiunile Alphabet (grupul care detine Google) ajung la putin peste 1200$, cele ale Apple la 200$, iar AT&T, cea care inglobeaza Warner Media, adica proprietarii HBO, la putin peste … 34$!!!

Dar bursa are un comportament aparte, care nu tine neaparat cont de logica. Ea reactioneaza la zvonuri, la actiuni ale competitorilor sau la vremea de afara. Drept urmare, in momentul redactarii articolului (09.08.2019), actiunile NFLX au scazut cu mai bine de 20%, ajungand la 315.90$! Iar specialistii in domeniu prevad scaderi continue, spre zona de 200$! Sunt unii mai pesimisti, care considera ca o asezare in jurul cotei de 100$ nu este deloc departe de a se implini! Asa ca, daca aveti in plan achizitia de titluri de valori de la Netflix, mai bine sa asteptati o vreme.

Cu toate acestea, Netflix mizeaza pe numarul de clienti, aflat inca in crestere. Spre exemplu, pe piata nord-americana, au mai multi abonati decat cele mai mari trei companii de cablu IMPREUNA! Ca si cifre absolute, clientii le-au crescut cu 8500% fata de anul 2009… Insa luna de miere pare a se fi sfarsit.

Ca sa intelegeti mai bine cifrele de mai sus, trebuie sa facem o excursie in timp, la inceputurile companiei. Aceasta s-a remarcat ca un element disruptor pe piata, unde a devenit prima platforma video online oferita pe baza de abonament, care detinea titluri apetisante pentru marele public. Intre timp, HBO a atacat firav, oferind HBO GO. Insa aceasta din urma are o mare hiba: poti avea acces la continut exclusiv pe teritoriul tarii unde esti abonat. Altfel spus, eu nu am putut urmari Cernobil cat timp am fost in concediu, in Turcia. Spre deosebire de acestia, Netflix ofera continut individualizat pe teritorii sau tari, insa iti permite vizionarea lui si cand ai parasit tara de origine. Ori, tinand cont de apetitul noii generatii pentru media si pentru calatorii, succesul a fost garantat. Unde mai pui ca mare parte din abonatii Netflix sunt corporatisti. Fiti sinceri – cati dintre corporatistii pe care ii stiti nu pleaca cel putin trimestrial prin business trip-uri in tari straine?

Ei bine, cu timpul, si alti jucatori au simtit ca pot face profit frumusel, folosind aceeasi metoda. Drept urmare au aparut, sau urmeaza sa apara, Hulu, Apple+, HBO MAX sau Disney +. Iar, daca HBO pare inca incremenit in trecut, vizand publicul mai putin tanar, prin re-difuzarea de titluri ca Fresh Prince of Bel-Air sau Friends, Warner Media, compania-mama a Disney, mizeaza pe titluri noi si fransize foarte apreciate de tineri: Star Wars, Marvel, Avengers si … The Simpsons. Iar Apple+ i-a innebunit pe fanii seriei Dune, care se filmeaza la o aruncatura de bat de mine, in Budapesta.

Pe langa fragmentarea pietei, marea problema a Netflix este faptul ca acum este doar un distribuitor de continut, si prea putin producator de asa ceva. Spre exemplu, titlul cel mai vizionat din portofoliu este The Office, care este produs de NBC Universal. Si ghici ce? Daca v-ati gandit ca si acestia urmeaza sa isi lanseze propriul serviciu de streaming, ati nimerit-o!

Ca sa poata opri o eventuala hemoragie de venituri si clienti, Netflix a marit cu 69% suma investita in crearea de continut original propriu, de la 8.9 miliarde, la 15 miliarde de dolari! Si, cel putin pana acum, se pare au facut o treaba buna. Seriale ca House of Cards, Stranger Things si Orange is the New Black au castigat nu doar premii (Globuri de Aur, in special), dar si milioane de telespectatori. In plus, Casa de Papel, serie cumparata de la Antena 3 (televiziunea spaniola, nu cea romana!), s-a dovedit si ea o investitie buna. Eu am vizionat seria 3 in doua zile si deja nu mai am rabdare pana la anul, cand apare cea noua.

Daca tot am amintit de numere, va mai ofer una: valoarea de capitalizare a Netflix este de 139 miliarde dolari. Adica este egala cu cea a gigantului de echipament sportiv – Nike. Insa, tineti cont ca veniturile companiei care o echipeaza pe Simona Halep sunt de trei ori mai mari!

Dupa atatea analize si titluri enumerate, pot sa va spun si #my2cents: valoarea actiunilor va continua sa scada, dupa cum au specificat si specialistii mentionati la inceput. Insa, spre deosebire de ei, sunt de parere ca parte din pierderi vor fi generate de investitii. Pentru ca, dupa cum am scris mai sus, acestea sunt singura sansa ca Netflix sa ramana sus, in tot, atat ca numar de clienti, cat si ca profit. Insa, valoarea de 200$ mi se pare una realista!

Voi ce parere aveti: este sau nu Netflix la ananghie?

Ti-a placut? Da-ne un: Share articol ArenaIT

Semnaleaza o eroare

Multumim pentru feedback, o sa reparam eroarea in curand! :)

Netflix opinie platforma streaming online

Iti multumim ca ne citesti!
Daca vrei sa sustii dezvoltarea noastra, cumpara prin linkurile noastre afiliate PCGarage, eMAG, evoMAG, Altex

Participa la discutie!

  1. bookingcomhotel says

    10.08.2019 at 07:32

    Good

    Răspunde
  2. Kopa_Kopan says

    10.08.2019 at 09:14

    Problema Netflix nu este ca nu lanseaza continut, caci lanseaza, dar 90% din productiile lor sunt GUNOI. Ei mizeaza pe cantitate vs calitate, iar asta nu poate fi cartea castigatoare pe teremn lung. Ce-mi pasa ca Netflix are 3000 de titluri, daca majoritatea sunt proaste? HBO, pe de alta parte, face seriale adevarate, nu pocnitorile pe care le arunca Netflix pe platforma lor doar ca sa fie la numar.

    Răspunde
    • glm says

      10.08.2019 at 10:01

      Foarte bine ai surprins realitatea despre Netflix.
      Desi am posibilitatea de a urmari gratis aceasta platforma, nu ma simt deloc atras de continutul pe care il ofera. Si, cum timpul meu este pretios, iar eu sunt foarte selectiv in alegerea continutului video pe care il urmaresc, ma lasa rece Netflix-ul si chiar am o durere in cot din cauza problemelor sale financiare.
      De altfel, cam toate actiunile unor companii americane de top sunt umflate binisor, iar o simpla briza de instabilitate cum este cea provocata de Trump in razboiul economic cu China, le da peste cap valoarea listata pe burse…

  3. seba18 says

    10.08.2019 at 13:26

    HBO Go nu mai restricționează de ceva vreme accesul la platformă dacă ești în altă țară, cel puțin nu în Franța sau Germania, din ce am încercat eu până acum. Posibil ca în Turcia să fie alta situația, dacă spui că ai încercat să te uiți la Cernobîl și nu a mers…sau poate doar ai presupus ca nu merge, bazându-te experiențele anterioare? 😀

    Răspunde
    • Cristian Răducă says

      10.08.2019 at 15:09

      In iulie nu mergea. Poate sa fi fost limitări de rețea la hotel. Nu am idee.

  4. Al Cojocaru says

    10.08.2019 at 14:42

    Inutil acest articol. Te uiti sau nu, iti place sau nu. Nu o faci functie de cotația de la bursa. Că difuzează 90% gunoi mi se pare asa o mizerie, o exagerare, un neadevăr. Dar asa-i natura umană. Si oricum parem ca suntem mai inteligenti, mai cool daca dăm cu putin noroi.

    Răspunde
    • Cristian Răducă says

      10.08.2019 at 15:11

      Inutil pentru tine. E vorba despre o analiză. Și nu dau cu noroi in nimeni. Însă ai dreptate: te uiți sau nu, indiferent de citația bursiera. Însă citația aia ii poate convinge să investească sau nu bani in producții.

    • glm says

      10.08.2019 at 17:56

      Ai masurat tu si ai vazut ca, de fapt era doar 89% gunoi? Zici ca „Te uiti sau nu, iti place sau nu”… pai tocmai ca unora nu le place si considera ca 90% din continut este gunoi – e parerea lor si nu poti s-o contesti. Cunosc si eu destui care apreciaza filme sau seriale la care eu nu m-as uita nici 5 minute, dar nu pot sa le zic sa nu se mai uite ca sunt porcarii, daca lor le place, asta e. La fel si reciproca.

  5. Ciprian Cladoveanu says

    10.08.2019 at 16:02

    HBO Go se poate vedea ORIUNDE pe teritoriul UE. La fel si Netflix. De aia nu ti a mers la turci. Pt un om preocupat de mediile astea noi wsti foarte slab informat. Știu si eu, care nu prea sunt interesat, ca toate platformele gen Netflix sau HBO Go au fost obligate de Comisia Europeană, cu amenințari de amenda mare(1 MLD), sa ofere același acces oriunde, pe teritoriul UE, tuturor oamenilor.

    Răspunde
    • Cristian Răducă says

      10.08.2019 at 16:53

      Nu am fost plecat în UE, deci nu am avut unde testa. In 2017 nu mergea în Germania. Ai dreptate, nu am documentat asta, însă rămâne ideea că Netflix îl poți urmări și în Uzbekistan.

    • Andrei says

      10.08.2019 at 19:35

      La mine nu a funcționat. Am avut abonament de Romania iar când am ajuns in UK nu a mai funcționat.

    • Cladoveanu Dragos Ciprian says

      10.08.2019 at 22:04

      Pt ca nu stiu daca se mai aplica aceleasi reglementari Marii Britanii cu Brexit & stuff. Plus ca ei nici nu au HBO in UK, au Sky care preia programele HBO si poate au ceva exclusivitati cu ei. Dar, iti garantez ca in UE, continentala merge. Am testat in Germania, Austria, Ungaria, Bulgaria si Grecia.

  6. SeniL says

    10.08.2019 at 16:15

    Confirm si eu faptul că Netflix are o gramadă de gunoi,că să nu mai vb de faptul că opresc serialele după cum vor ei.

    Răspunde
  7. Andrei says

    10.08.2019 at 19:33

    Din câte știu cel mai vizionat produs pe Netflix este ‘La casa de Papel’, doborând toate recordurile de până acum.
    Referitor la întrebarea principala din articol, nu văd că Netflix sa dispară prea curând. Este cu mult peste competitori.

    Răspunde
    • Cristian Răducă says

      10.08.2019 at 22:58

      Las și eu asta, aici: https://variety.com/2019/digital/news/netflix-orange-is-the-new-black-stranger-things-most-poular-1203267573/

    • Andrei says

      11.08.2019 at 11:54

      Articolul tău se refera la un sondaj printre urmăritorii Netflix. Eu vorbesc de cifre.

      https://www.google.com/amp/s/www.thesun.co.uk/tvandshowbiz/9694471/netflix-series-money-heist-season-3/amp

    • Cristian Răducă says

      11.08.2019 at 21:49

      Potato, tomato. Pana la urmă nu e așa important cine e cel mai urmărit.

  8. pintean florin says

    10.08.2019 at 22:45

    Eu m am dezabonat de la Netflix.Deci va spun sincer ca nu am avut la ce sa ma uit.deja cand vad un trailer si vad ca e facut de netflix dau skip.
    Mai bine mai putine productii la hbo,dar bune.

    Răspunde
  9. Marius M says

    12.08.2019 at 15:19

    Cei de la Netflix mi-au luat 3 luni la rand banii din cont fara ca sa am habar. Probabil copilul a apasat pe butonul Netflix la telecomanda si apoi a dat un ok. A reusit ca sa faca si upgrade la abonamentul 4K, iar totul a fost posibil pentru ca Netflix nu te lasa ca sa stergi contul ci doar ca sa-l dezactvezi si nici ca sa elimini cardul de la modalitatile de plata. Mai mult nu se face logoff de pe dispozitive in urma dezactivarii contului, cine instraineaza un smart tv trebuie sa fie foarte atent ca sa faca manual logoff din netflix. email-urile se trimit cu tag marketing si nu ajung in inbox ca sa vezi ca ti s-a reactivat contul.

    Răspunde
    • varucu says

      19.08.2019 at 05:34

      Ce mizerie! Sa nu te lasa sa stergi cardul? Asta nu stiu cat de legal este.

  10. ion says

    12.08.2019 at 16:55

    Eu m-am cam plictisit de Netflix, il platesc degeaba. M-as mai uita la niste filme/seriale mai vechi dar nu mai baga astfel de continut, le-au indepartat pe toate, inclusiv pe alea putine pe care le aveau. Probabil au fost declarate haram de catre militia corectitudinii politice.

    Răspunde
  11. Red says

    13.08.2019 at 12:37

    Pana la sa faca filme/seriale proprii, nu era mai bine sa ai acces la mai multe filme/seriale vechi? De pilda poti vedea X-Files? Millenium? Spitalul de Urgenta(E.R.)/Chicago Hope sau House? Nope.

    Răspunde

Lasa un comentariu! Anulează răspunsul

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Oferta Acer Nitro 7
Black Friday - reducere Mac PDF Editor

Sustinere

Daca vrei sa sustii dezvoltarea noastra, cumpara prin linkurile noastre afiliate PCGarage, eMAG, evoMAG, Altex

Articole populare

Despre tehnologia 5G: avantaje si dezavantaje
Despre tehnologia 5G: avantaje si dezavantaje

05.12.2019

Apple ar putea renunta la portul de incarcare in 2021
Apple ar putea renunta la portul de incarcare in 2021

06.12.2019

Impresiile despre Philips 43PUS7304/12 – televizor 4K cu HDR si Ambilight
Impresiile despre Philips 43PUS7304/12 – televizor 4K cu HDR si Ambilight

03.12.2019

5G pe strazile din Cluj Napoca
5G pe strazile din Cluj Napoca

03.12.2019

Halo Reach pentru PC a fost lansat
Halo Reach pentru PC a fost lansat

04.12.2019

Proiecte de urmarit

  • 🖥️ Configuratia Lunii
  • ☕ Cafeluta IT
  • 📋 Sondaje

Ultimele articole

Am pus mana pe Samsung Galaxy Fold
Am pus mana pe Samsung Galaxy Fold

06.12.2019

Un raport Uber din SUA arata posibilele riscuri din timpul unei curse
Un raport Uber din SUA arata posibilele riscuri din timpul unei curse

06.12.2019

Apple ar putea renunta la portul de incarcare in 2021
Apple ar putea renunta la portul de incarcare in 2021

06.12.2019

Nokia a lansat primul lor SmartTV in India
Nokia a lansat primul lor SmartTV in India

05.12.2019

Nokia 9 PureView a primit Android 10
Nokia 9 PureView a primit Android 10

05.12.2019

Recomandam

VPS Bun
Scutere Electrice

Ultimele review-uri

Acer ConceptD – laptop „normal” pentru editare foto/video
Acer ConceptD – laptop „normal” pentru editare foto/video

05.12.2019

Impresiile despre Philips 43PUS7304/12 – televizor 4K cu HDR si Ambilight
Impresiile despre Philips 43PUS7304/12 – televizor 4K cu HDR si Ambilight

03.12.2019

5G pe strazile din Cluj Napoca
5G pe strazile din Cluj Napoca

03.12.2019

Testam Samsung Galaxy Active 2 LTE
Testam Samsung Galaxy Active 2 LTE

02.12.2019

Huse bune pentru iPhone de la Razer
Huse bune pentru iPhone de la Razer

28.11.2019

Citeste mai multe review-uri

Parteneri

  • ComputerBlog
  • Darius Jula
  • Electromobilitate
  • PC Troubleshooting
  • Zoso

Confidentialitate si cookie-uri

  • Termene si conditii
  • Politică privind fișierele cookies
  • Politica de confidentialitate
  • Management date personale

© 2007 - 2019 Arena IT, toate drepturile rezervate · Gazduit de Hosterion · Construit de Darius · Statistici trafic T5

Multumim pentru feedback, o sa reparam eroarea in curand! :)

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai multe