Cei de la Apple au realizat acum cel mai subtire laptop din lume, cu o grosime intre 4 si 19 mm, o greutate de 1.36 Kg si un design foarte rafinat. Din pacate aici se cam termina lucrurile bune in ce priveste acest model. Eventual carcasa din aluminiu mai este demna de laude.
Configuratia aleasa de Apple este cat se poate de „subtire” si ea pentru ziua de azi. MacBook Air foloseste un procesor Intel Core 2 Duo la 1.6 sau 1.8 GHz (singurele variante posibile), cuplat cu 2 GB de RAM.
Placa video este un X3100 integrat de la Intel, iar display-ul LCD cu diagonala de 13.3″ (33.8 cm) se foloseste de tehnologia LED backlight si are o rezolutie de 1280*800 pixeli (destul de low-end). Apple isi echipeaza standard laptop-ul cu HDD de 1.8”, 4200 rpm si 80 GB, oferind posibilitatea sa se opteze pentru un SSD de 64 GB si o diferenta de pret considerabila.
Pe langa aceasta configuratie „de top”, MacBook Air dispune de un webcam iSight si de o tastatura cu backlight. Iar touchpad-ul este sensibil si la gesturi, aceleasi ca la iPhone sau iPod Touch.
Si acum sa trecem in revista minusurile: nu exista unitate optica, doar un port USB 2.0, fara LAN, fara iesire de microfon (doar o iesire audio, pentru casti sau boxe). Si pentru iesirea video avem un port miniDVI (deci mai trebuie luat un adaptor de 20 $).
Pentru conectivitate avem Wi-Fi si Bluetooth 2.1. Apple opteaza pentru un sistem de operare Mac OS X. Iar bateria ar trebui sa tina 5 ore la functionare normala. Din pacate aceasta baterie este, la fel ca la iPhone, neschimbabila de utilizator. Trebuie trimis laptop-ul inapoi la Apple, si platit o groaza pentru aceasta operatie.
Apple MacBook Air are un nu la fel de subtire pret, plecand de la 1800 $ pentru varianta cea mai ieftina.
Sa am 1 milion de $ si tot nu as cumpara prastia asta. Prefer un MacBook Pro. Asta e imbecil rau, 1 singur port usb, 1 singur, nu ai ethernet ci doar wireless, nu ai microfon, bateria o poti schimba doar la ei. Bla Bla Bla. Complet Inutil.
Nou ni se pare greu de inghitit faptul ca nu are LAN, CD, etc. In lumea civilizata ai peste tot acces wireles, la noi poti numara pe degete locurile unde ai acces macar prin cablu. Mai lipseste de la comentarii un contabil care sa se planga ca nu are unitate de discheta pe care sa-si puna raportarile pe care trebuie sa le predea la finante.
Privitor la baterie, costa 129 $, iar groaza de bani care trebuie platita pentru schimbarea ei este exact 0,00$. Schimbarea bateriei este gratuita.
Se pare ca posesorii acestui notebook au intampinat probleme in a-l lua cu ei pe avion. Personalul care lucreaza la filtrele de securitate din aeroporturi, si care clar nu este la curent cu tehnologia, il considera prea subtire si usor pentru a fi adevarat, si cred ca ar avea ascunse in interior substante periculoase. Mai mult, nici port-uri in spate nu prea are…
Ca veni vorba de dimensiuni aici e un comic bun legat de Air.