La inceputul anului 2008 studiourile Ubisoft lansau jocul de actiune Assassin’s Creed, ce se bucura de un mare succes, gratie graficii impresionante si a stilului de joc acrobatic. Acum, aproape doi ani mai tarziu, vedem si continuarea, Assassin’s Creed II. Insa posesorii de console s-au putut delecta cu acest joc din noiembrie 2009, doar PC-ul trebuind sa astepte pana pe 9 martie 2010.
Actiunea se petrece tot in 2012, si o continua pe cea din primul joc al seriei. Protagonist este acelasi Desmond Miles, acum salvat de la Abstergo Industries. El incearca acum pe cont propriu descoperirea artefactelor respective (Bucati de Rai), cu ajutorul unei masinarii similare, Animus 2.0 (aparat ce permitea retrairea vietii antecedentilor unei persoane).
Si astfel ajungem in pielea lui Ezio Auditore da Firenze, un asasin italian al secolului 15. Ne luptam in orasele Italiei acelor vremuri, asistam la Renastere, interactionam cu familia Medici, si chiar il cunoastem pe Leonardo da Vinci, inventator ce ne ajuta cu arme experimentale si echipamente de zbor.
Assassin’s Creed II vine cu un mediu de joc si mai deschis, o poveste non lineara si misiuni mult mai variate ca primul joc al seriei. AI-ul a fost ameliorat, luptele sunt mai reale, iar un sistem de economie permite cumpararea de arme si echipamente.
Motorul grafic este acelasi folosit si la primul Assassin’s Creed, chiar daca numele sau s-a schimbat din Scimitar in Anvil. Dar bineinteles, a fost putin ameliorat. Sistemul minim necesar ar trebui sa includa un procesor dual core Intel C2D la 1.8 GHz sau AMD X2 la 2.4 GHz, 1.5 GB de RAM, 8 GB liberi pe HDD, si placa video Shader Model 3.0 (DX 9) cu 256 MB memorie (de la Radeon X1950 sau GeForce 7800 in sus). Iar recomandat ar fi un CPU Intel C2D E6700 (2.6 GHz) sau AMD X2 6000+, 2 GB de RAM, tot 8 GB pe HDD, si placa video GeForce 8800GT sau Radeon HD 4700.
Assassin’s Creed II este cel de-al doilea joc care foloseste noul sistem anti piraterie de la Ubisoft, dupa Silent Hunter 5 Battle of the Atlantic. Acest sistem necesita o conexiune permanenta la server-ele lor pentru a ne putea juca. Insa, dupa cum s-a vazut, nici aceasta abordare a problemei puse de piraterie nu a fost eficienta.
Mai mult, cei nemultumiti au avut grija sa-si exprime parearea, iar server-ele Ubisoft au fost o buna parte din timp indisponibile. Deci cei ce au cumparat jocul n-au facut decat sa astepte vremuri mai bune. Si daca va gandeati ca aceasta protectie ar aduce la scaderea pretului, prin prisma unor pierderi mai mici de la piraterie, va inselati amarnic.
Ubisoft a decis sa vanda noul Assassin’s Creed II la 60 $, transformandu-l in unul dintre cele mai scumpe jocuri de PC. Nici macar un demo care sa ne arate pe ce o sa dam banii nu exista. Doar un trailer:
gabozz a zis
o sa il crape mai devreme sau mai tarziu