Cred ca multi ati asteptat aceste telefoane sa fie aduse oficial si in Romania. Ieri tocmai ce au fost lansate in Romania in cadrul unui eveniment special. Am fost acolo, le-am vazut, dar am si plecat acasa cu unul dintre ele.
Sa le luam pe rand. ZenFone Zoom este vedeta show-ului, fiind cel mai subtire telefon ce integreaza o camera cu zoom optic 3x. Clar, vedeta este camera acestuia. Aflati ca dispune de un senzor Panasonic SmartFSI de 13MP si cu f/2.7, zoom optic 3x, focalizare Laser, Blit LED dual tone si lentile HOYA cu 10 elemente. Nu va panicati de acel f/2.7 caci senzorul este unul foarte performant.
In rest ruleaza pe o platforma Intel Atom cu procesor quad core de 2.3 GHz pe 64 bit, GPU PowerVR G6430 cu 4GB memorie RAM LPDDR3 si 64GB de stocare. Pe langa care primiti 5GB in cloud ASUS WebStorage pentru tot restul vietii. Dar puteti sa ii atasati si un card microSD de pana la 128GB.
Are ecran de 5.5 inch cu panou IPS si rezolutie Full HD, protectie Gorilla Glass 4, baterie de 3000 mAh, incarare rapida, camera frontala de 5MP, iar la pachet primiti un Blit ZenFlash ce se lipeste magnetic de spatele telefonului si se conecteaza la portul microUSB.
Am vazut telefonul si pot spune ca arata foarte bine. Spatele este dintr-un material ce imita pielea (poate chiar piele, nu mi-am dat exact seama), butoanele de volum au rol de zoom T/W in modul camera, dar ai si buton dedicat pentru clansare si unul pentru filmare. Nu este prea gros si nici greu. Il vom testa si noi foarte curand.
ZenFone 2 Deluxe Special Edition cu siguranta este cel mai inedit din punct de vedere al design-ului. Pentru ca spatele acestuia este desenat din 500 de poligoane. Desi la prima vedere poate nu va impresioneaza, in realitate te va lasa cu gura cascata.
Ca si specificatii nu difera foarte mult de ZenFone 2, cel pe care voi l-ati ales telefonul anului aici pe blog. Are procesor Intel Atom Z3590 pe 64 bit, quad core la 2.5 GHz si GPU PowerVR G6430. Dispune de 4GB memorie RAM, 128GB de stocare eMMC + 128GB pe microSD + 5GB de stocare in cloud in ASUS WebStorage pentru toata viata.
Este dual SIM/standby, ecranul este un IPS Full HD de 5.5 inch, bateria are 3000 mAh, iar camere foto sunt de 13MP si 5MP. Masoara 10.9 mm si cantareste 170 de grame.
Va spuneam ca am fugit cu un model acasa. Este vorba de ZenFone Max, despre care va spun din start ca m-am indragostit. Probabil vor aparea carcotasi ce vor spune „cu cat v-a platit ASUS sa spuneti asta?”, insa aflati ca nu am luat bani de la nimeni. Telefonul il testez pentru cateva zile bune, insa felul in care arata, cum se misca, cat de greu scade procentajul bateriei si pretul cu care se prezinta, m-a facut sa mi-l doresc in locul lui G2.
La interior ruleaza o platforma Snapdragon 410 cu procesor quad core de 1.2 GHz si GPU Adreno 306. Are 2GB de RAM, 16GB de stocare, 5GB in ASUS WebStorage pe viata, ecran HD 720P de 5.5 inch IPS, camera de 13MP cu focalizare laser si frontala de 5MP.
Bateria are 5000 mAh cu are rol de Power Bank, suporta dual-SIM, are slot microSD si stie si 4G. Va spun mai multe despre el in cateva zile intr-un unboxing.
Trebuie sa mai stiti ca toate modelele ruleaza Android Lollipop, dar toate vor primi update la Android Marshmallow foarte curand. In plus, preturile nu sunt deloc rele. De exemplu, ZenFone Zoom costa intre 2300 si 2400 lei. Il gasiti la MediaDot, F64 sau QuickMobile.
ZenFone Deluxe Special Edition costa la eMAG 2299 lei (oferta). Nu e rau deloc pentru ce stie si cum arata. Iar ZenFone Max costa doar 869 lei la eMAG, iar la pretul asta este prea bun incat sa nu merite. Eu cu siguranta l-as cumpara.
Numai 2?! Cred ca aduce cel putin 20 pe zi. De fapt sunt atatea ca de 90% nici nu auzim nimic.
Am zenfone max deja de o saptamana si ce pot spune, e ca imi place.
Merita toti banii la cum se prezinta!
Zenphone Max a cumparat un prieten tocmai pentru bateria generoasa.
Un desing superb, o camera decenta, dar se pare ca autonomia culmea lasa de dorit. Cu cateva aplicatii pe 3G dura circa 40 de ore. A schimbat telefonul pentru un alt model, pana la urma. Posibil sa fi fost un terminal defect, dar nu s-a mai stat la incercari.