Intre greva scenaristilor de la Hollywood si absenta de la decernare a actorilor nominalizati si prezentatori, organizatorii celei de-a 65-a editie a premiilor Globul de Aur au decis sa anuleze partial evenimentul. In loc de ceremonia de decernare a trofeelor, s-a tinut pe 13 ianuarie 2007 o conferinta de presa, in cadrul careia au fost anuntati laureatii. Iar statuetele probabil vor fi trimise prin posta… 😉
Dar sa vedem cine a castigat. Cea mai buna drama a fost declarata Atonement, cea mai buna comedie sau musical Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, cel mai bun film strain The Diving Bell and the Butterfly (colaborare Franta – SUA) iar cel mai bun desen animat Ratatouille. Cel mai bun serial dramatic a fost Mad Men, cel mai bun serial de comedie sau musical a iesit Extras, iar cel mai bun film de televiziune sau miniserial Longford.
Titlul de cea mai buna actrita in rol principal intr-o drama i-a revenit Julie-i Christie pentru Away From Her, iar cea mai buna actrita dintr-un rol principal de comedie sau musical a fost desemnata Marion Cotillard pentru La Vie En Rose. Cea mai buna actrita intr-un rol secundar a fost Cate Blanchett pentru I’m Not There.
Cea mai buna actrita intr-un rol principal in serial dramatic a iesit Glenn Close pentru Damages, in serial de comedie sau musical Tina Fey pentru 30 Rock, iar pentru film de televiziune sau miniserial a castigat Queen Latifah pentru rolul din Life Support. Cea mai buna actrita in rol secundar la televizor a fost desemnata Samantha Morton pentru Longford.
Si acum la domni. Cel mai bun actor in rol principal intr-o drama a fost Daniel Day-Lewis pentru There Will Be Blood, intr-o comedie sau musical a fost desemnat Johnny Depp pentru Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, iar pentru rol secundar a castigat Javier Bardem, pentru No Country for Old Men.
Cel mai bun actor intr-un rol principal dintr-un serial dramatic a iesit Jon Hamm pentru Mad Men. Titlul de cel mai bun actor intr-un rol principal dintr-un serial de comedie sau musical i-a revenit lui David Duchovny pentru Californication, iar cel mai bun actor in rol principal intr-un film de televiziune sau miniserial a fost Jim Broadbent pentru Longford. Si in sfarsit, pentru rol secundar intr-o productie de televiziune a castigat Jeremy Piven pentru rolul din Entourage.
La final, cel mai bun regizor a fost desemnat Julian Schnabel pentru The Diving Bell and the Butterfly. Cel mai bun scenariu l-a avut No Country for Old Men. Cea mai buna muzica a fost in Atonement, in timp ce melodia cea mai apreciata a iesit Guaranteed din Into the Wild.
Acestia au fost laureatii, si ma bucur sa va spun ca doua dintre aceste seriale, Entourage si Californication, pot fi urmarite si la noi la televizor. E drept ca pe HBO, dar oricum, e un inceput. Iar Cristian Mungiu s-a intors acasa doar cu nominalizarea (la cel mai bun film strain – 4 luni, 3 saptamani si 2 zile).