Astronomii au ocazia să descopere tot felul de lucruri noi, aproape zilnic. Una dintre cele mai vechi teorii demonstrate, dar neobservate, a fost cea cum că unele stele își devorează planetele.
De data aceasta, oamenii de știință pot vedea cum Kepler-1658b este încet ucisă de steaua sa principală.
Se crede că soarta de a fi consumată de o stea este destinul final al multor planete, inclusiv al Pământului, dar abia peste aproximativ 5 miliarde de ani. Potrivit oamenilor de știință, exoplaneta Kepler-1568b mai are la dispoziție mai puțin de 3 milioane de ani înainte de a-și găsi sfârșitul…
După cum îi spune și numele, exoplaneta a fost descoperită cu ajutorul telescopului Kepler și este una extrem de mare și de fierbinte, de tipul lui Jupiter, de mai aproape de noi. 🙂 Dacă tot am ajuns la comparații, distanța dintre Kepler-1568b și steaua sa este de opt ori mai mică decât cea dintre soarele nostru și Mercur. Pentru cei mai puțin familiarizați, aceasta este și cea mai apropiată planetă de astrul nostru. O mișcare completă a acestei planete extreme în jurul stelei ei se face în 3,8 zile. Apropo, în termeni de specialitate, i se zice Sol, nu zi.
Kepler-1658b are o vârstă de aproximativ 2 miliarde de ani și se află în ultimul 1% din viața sa, a spus ea. Ea și colegii săi preconizează că planeta se va ciocni cu steaua sa în aproximativ 3 milioane de ani.
Sursa: scitechdaily.com
Lasa un comentariu!