V-am spus ieri ca nu mai foloses Winamp. Pur si simplu nu am mai simtit nevoia o data cu extinderea platformei Youtube. Dar pe langa acest celebru program mai sunt si altele peste care s-a pus praful. Nero si BS Player sunt 2 dintre ele.
Tin minte ca atunci cand reinstalam celebrul XP cam o data la 3-4 luni, primele programe pe care le instalam, dupa drivere, erau Nero, Winamp, BS Player, Mozilla, Daemon Tools, oDC sau Strong DC++. Ce vremuri…
Poate ca erau alternative mai bune, nu stiu, dar pun pariu ca majoritatea dintre noi le-am folosit. Totusi, de ce nu le mai folosim in prezent? Cum si de ce s-au schimbat lucrurile? Vreau sa dezbatem subiectul impreuna. Si incep eu.
Winamp am incetat sa-l mai folosesc cand am descoperit Youtube-ul si simplitatea lui. Plus ca nu mai duca grija programelor care ruleaza in fundal, asa cum o faceam pe vremuri, cand trebuia sa inchid din aplicatii ca nu faceau fata cei 512MB de RAM. Mai folosesc player-ul standard din W10 sau VLC pentru muzica, cand am chef sa ascult niste FLAC-uri.
Nero a murit de foarte mult timp pentru mine. In primul rand ca am descoperit ceva mai bun, CDBurnerXP. Mai simplu si mai eficient. Dar nici pe acesta nu-l mai folosesc asa mult, cred ca o data pe an. Unitatea optica o am deconectata pentru ca nu isi mai are rostul. DVD-RW o sa aiba aceeasi soarta precum floppy disk-ul.
Daemon Tools inca il folosesc, dar intr-o versiune mai noua pentru jocuri. S-au schimbat destul de multe la acest program. De la interfata simpla si consumul minim de resurse s-a trecut la reclame si o interfata mediocra.
BS Player a fost incluit de VLC in cazul meu. Mai simplu, mai bun, mai rapid. Il folosesc des ca sa urmaresc filme. Pur si simplu a fost o tranzitie, iar de BS Player nu mai stiu nimic de 5-6 ani.
OooooDC si Strong DC++…..mi-au marcat primii pasi facuti in lumea internetului. Tin minte si acum cat m-am chinuit singur sa le configurez si sa caut cele mai bune hub-uri. Evident, ele au fost inlocuite de uTorrent. Cred ca se implinesc 8 ani de cand nu am mai folosit unul dintre cele doua programe mentionate.
Erau mai multe aplicatii pe care le foloseam, dar am uitat de ele. Poate voi aveti memoria mai buna ca a mea. Hai sa vedem in comentarii ce aplicatii foloseati voi acum 10 ani+ si de ce nu le mai folositi in prezent. Sunt tare curios.
PS: Mi-am adus aminte de Yahoo Messenger 😀 Tin minte si acum mesajele trimise in prostie de genul „Trimite acest mass mai departe sau o sa ai 10 ani de ghinion. Scuze celor cu DND, pwp :*:*:*”. Sau Buzz-urile in exces cand cineva nu raspundea.
George a zis
BSPlayer s-a „stricat cand a fost lansat Vista (parca) si atunci a pierdut multi utilizatori care au migrat spre KMPlayer sau POTplayer. Pentru filme eu folosesc o varianta veche de KMPlayer (fara reclame). Pentru streamuri: VLC, ACEplayer, Sopcast. ODC nu mai folosesc de vreo 7-8 ani, utorrent e baza. Ca browser folosesc Firefox de cand ma stiu. Am folosit foarte mult si Messenger-ul de la Yahoo pentru a vorbi cu prietenii si pentru a transfera fisiere mari.
Emy a zis
Sunt de acord cu totul cu excepția renunțării la BS. Într-adevăr VLC este superior din multe puncte de vedere, Dar pentru mine BS player și-a câștigat locul principal în momentul în care a oferit posibilitatea să downlodezi subtitrarea filmului la care te uiți. Eu mă uit la filme cu subtitrare în engleză și este super (e un pitic de-al meu că vreau să învăț mai bine engleză).
Dar poți să iei subtitrarile în orice limbă.
lex a zis
din acelasi motiv folosesc si eu bs player.
Marcel a zis
Si VLC player stie sa descare subtitrari.
Turock Lolopoco a zis
Și MPC HC descarcă subtitrarea de pe internet
Remus a zis
Dintre toate singurul care inca il folosesc e winamp ( all day ).Am 6000 de mp3-uri pe calculator si merge mult mai repede sa fac tranzitia de la o melodie la alta…sau de la un gen la altu. Apas J si asta e. Pe youtube pana dai search pana incarca……pana dai click…..pana incepe sa cante…….pana mai stai 5 secunde pt o reclama tampita…..etc . La winamp sigur nu o sa renunt in viitorul apropiat. .
Vlad Andrei Popescu a zis
Dar poți utiliza Aimp3 sau o versiune mai noua, este un player muzical bun, și are și ceva teme
Gigel a zis
Basca in winamp am posibilitatea sa aleg ce iesire sa foloseasca optic el analog jocurile..pot sa pun muzica in toata casa si sa bag un lol in casti
Suciu Alin a zis
mirc, borgchat,Vypress Chat, media player clasic, vu player, power iso,
xtz a zis
Mirc, napster, kazaa, eDonkey, subSeven (pt cunoscători)
Motea M a zis
Subseven a fost super tare la momentul respectiv. Ulterior lumea a inceput sa foloseasca antivirus pentru ca aparuse msblast care inchidea pc-ul intr-un minut si evident ca subseven era detectat, insa radmin 2.1 cu setarea ca sa ascunda iconita din taskbar functiona si cu antivirus.
Gigi a zis
Bs player inca folosesc ca au download de subtitrare. Vlc doar daca nu poate bsplayer-ul
Vesa Andrei Bogdan a zis
BsPlayer folosesc tocmai pentru ca e foarte simplu sa gasesti subtitrari in limba romana. Luand in calcul cat de repede apar subtitrari in romana in bazele de date folosite de bs player as zice ca nu e chiar mort, ba din contra.
Claudiu George Morogan a zis
Eu îmi aduc aminte de suita de la office 2003, mai ales Word ul și când a apărut noua interfață la 2007 am zis că o sa dispară de pe piața. Plus că nu ai cum sa uiți de flash și jocurile de pe miniclip. Ce vremuri frumoase. As mai putea spune și de chestii mai vechi, gen Norton Commander pe Ms Dos și Netscape.
Raoul Centea a zis
Alte vremuri , alte lucruri : Technologia evoluiaza .
Fully a zis
Si eu mai folosesc BS Player tocmai pentru ca ofera posibilitatea rapid de a descarca subtitrari. Si cine tine minte programul Limwire? 😀 inaintea erei DC++
Gigel a zis
Eu folosesc kodi exista plugin sa descarce suburi dp sub.ro. titrari.ro. s.a.m.d.p
un cetatean a zis
in loc de daemon tools folosesc virtual clone drive (virtual sheep) …e light si unintrusive
DDR a zis
Sa le luam pe rand:
1. mirc-ul, la vremea lui, era de mare folos ca sa-ti gasesti interlocutori necunoscuti pt o discutie interesanta, sau, de ce nu, ca sa agati o gagica dornica de o aventura. Sub protectia anonimatului desavarsit, se spuneau si se initiau multe lucruri interesante. Facebook-ul azi, cu toate pozilicile lui si like-urile lui, e biet copil pe langa ce era mirc-ul atunci.
Azi, abia mai prind cateva zeci pe persoane pe ceva similar, anume pe socializam.ro cu chatul lui, dar bine ca n-a murit de tot ideea de mirc.
2. Yahoo mess – asisderea cu mirc-ul, dar pt prieteni deja adunati pe-o lista lunga. Discutiile erau interminabile, aveai loc sa scrii o fraza mai lunga, se purtau discutii consistente, ascunse ochiului public. Iarasi zic, facebookul nu se ridica la inaltimea yahoo messului. Cat despre mass-uri, buzzuri in prostie, fake news-uri ( erau si pe-atunci), doar oligofrenii mai trimiteau – ca deja calculatorul devenise raspandit in randul maselor largi populare. Cele (inca) bune veneau cu cele rele. Oricum, zburau de pe lista imediat – in caz ca se-ntampla unul de asta sa ajunga acolo, accidental.
Daca a murit, trebuie resuccitat din nou!
3. Nero si alte aplicatii similare de burning? Cine vrea sa-si pastreze fisiere personale in cat mai deplina siguranta, nu renunta la dvd-uri. In paralel poate folosi si hdd-uri externe, si stick-uri, si cloud, dar de ce nu si pe un dvd pus la dulap? Nu costa mai nimic ( 70 lei dvd-writerul si 1 leu dvd-ul). Nu va disparea!
4.Winampul si playerele similare? Trebuie sa fii baba sa echivalezi asa ceva cu youtube-ul. Numai mamaia mai poate spune ca nu-i trebuie decat sa puna televizorul pe etnic-tv, si-i canta toata ziua! Simplul fapt ca poti sa faci si-acolo un playlist nu schimba lucrurile.
5. Mozilla? Inca imi ofera cea mai buna protectie contra reclamelor (prin addonuri) si-a siturilor nedorite, inca accesez cele mai des vizitate situri prin simpla accesare de pe bara de cautare, unde-mi sunt afisate, de la prima tastare de litera, in ordinea frecventei accesarii.
6. Folosesc SMplayer de multi ani buni, nu m-a dezamagit inca…
7. evit torrentii, pt simplu fapt ca faci automat si upload cand faci download, ori asta incalca drepturile de autor. La dc++, aleg eu ce sa uploadez, ce pun la share. E o mica mare diferenta!
Concluzie: intr-o lume in care programatorii sunt la mare valoare si la mare cautare – si nu pt ca ar fi foarte putini – mi se pare ca traim un mic paradox si-o mica tragedie sa ne limitam la cateva aplicatii la mare moda, care ofera de fapt mai putin!
„Ou sont les neiges d’antan?…”
Alexandru a zis
Winamp a murit asa pe nevazute pt mine, initial fiind ilocuit de aimp iar mai apoi ascultatul de muzica de pe hdd fiind inlocuit de alde spotify si pandora.
la nero am renuntat cand am trecut de la winxp la win7, inca folosesc dvdrw sa-mi pun salvarile din tot ce joc pe dvd-uri are steam-ul cloud save dar in chestii gen fallout new vegas am peste 10 gb de save files.
nu mi-a placut niciodata bsplayer am trecut prin vreo 5 in ultimii 12 ani acum pe post de player implicit am vlc dar am instalat si gom pt doua optiuni: on top while playing si seek preview desi de vreo doi ani atat gom cat si kmplayer sunt tot mai pline de reclame
chestii gen odc/apex.. nu am mai instalat de vreo 8 ani era agasant sa ma tot joc cu port forwarding pe un router care uita setarile la 2-3 zile
o gramada de software a murit in negura timpului dar pt mine exista un programel pe care il consider vital si pe care il folosesc de prin 1999 cand am trecut de la win 95 la win98 si norton commander a fost inlocuit de windows commander care mai apoi a devenit prin 2000 si ceva total commander si care e primul software pe care il instalez atunci cand imi fac o reinstalare la sistemele personale( cu exceptia driver-elor de chipset si a celor de la tastatura/mouse/usb daca e cazul) il am instalat si pe tableta.
Madalin a zis
Dintre toate cele,Total Commander e liderul :)) inca a ramas activ printre noi cu siguranta.
eu mai folosesc si winamp, inca isi face treaba.
Florin a zis
La fel ca si Madalin si Alexandru, din aplicatiile folosite de la inceputurile utilizarii calculatorului, pentru mine ramane nemuritor TotalCommander. De cca 8 ani folosesc o versiune customizata a acestuia, TotalComander PowerPack, care are niste functii foarte utile pentru mine.
Pana acum 2-3 saptamani nu mai folosiem StrongDC/oDC de mai bine 6-7 ani. Am ramas uimit ca inca mai sunt destul de multe persoane care inca il folosesc.
Ca si player video folosesc de mai bine de 5 ani SMPlayer. Inaintea lui am folosit MediaPlayer Classic impreuna cu diverse codecuri. Trecerea de la unul la altul am facut-o pentru descarcarea usoara a subtitrarilor. BsPlayer a fost primul player video folosit, pe undeva pe la inceputul anilor 2000.
Winamp nu am mai folosit de mai bine de 6-7 ani. Folosesc aplicatia screamer pentru radio, in care am adaugat mai toate radiourile romanesti.
In loc de YM folosesc Hangouts si Whatsapp.
La Nero am renuntat de cand am renuntat sa mai scriu DVD-uri – sa tot fie vreo 4 ani. Cred ca am peste 500 de DVD-uri dar nu am mai incercat de peste 4 ani sa vad daca mai mai sunt functionale.
Cat priveste partea de browsere am inceput ca toti cu IE6 pana am descoperit Firefox cu ale lui addon-uri. Dupa am dat de Chrome si am ramas la el deoarece Firefox deja consuma foarte mult RAM. Am vazut ca au scos ultima versiune care ar consuma mai putin RAM – poate ma intorc la Firefox dupa ce o testez.
PS: tot acum cateva saptamani vorbeam cu colegii de la birou de primele jocuri, si abia am reusit sa mai gasesc pe torret Sven Bomwollen 🙂
anonim a zis
folosesc bsplayer cu licenta , sunt multumit , daemon tools ultra, nero a murit ,winamp il foloseam rar oricum ,a murit si el ,…odc ..,?da ce vremuri!…
pai ,da am instalate kodi(cu setarile la punct) si chiar popcorn …bafta !
Silver a zis
MPC-HC si gata cu VLC-ul;
Mai simplu cand vreau sa il configurez „avansat”
Si da, bs player a murit din vremea xp-ului/vista.
Eu inca folosesc winamp, pentru ca e simplu si nu face figuri sau consuma resurse aiurea.
Nu prea poti sa zici „am renuntat la winamp din cauza youtube-ului”;
Pentru ca 128kb/s e jignitor pentru oricine cu un pic de ureche.
Turock Lolopoco a zis
FILME: Media Player Classic – Home Cinema (MPC HC). Interfață minimalista, randare GPU, cea mai clară imagine, nu necesită drivere video/audio, poate căuta automat subtitrarea pe internet (apeși tasta D pentru asta), nativ 64bit
AUDIO: Foobar2000. Interfață minimalistă, customizabilă, sunet clar, pluginuri multe. Știe de WASAPI, ASIO, etc. Singurul player audio care scoate 5.1 dintr-un stereo fără să afecteze negativ claritatea (cu ajutorul pluginului Channel Mixer)
BROWSER WEB: Firefox. Cel mai customizabil browser web, multe plugin-uri, nativ 64-bit, fără problemele de confidențialitate prin care a trecut Chrome și Edge.
DOWNLOAD: Qbittorrent. Nativ 64bit, fără reclame!
Andrei a zis
Bs player a murit din cauza support-ului. Mai exact, necesita codecuri pe care mai nou le descarca singur, dar la vremea aparitiei vlc-ului inca te chinuiai cu ace mega codecs pack, codecuri individuale, etc. Lipsa necesitatii acestora a fost main selling point la vlc care le are integrate si dezvoltatorii il updateaza.