În caz că nu știați, Netflix a intrat pe piață ca un serviciu de închirieri de DVD-uri. Streaming-ul a fost introdus ulterior și, inițial, a fost considerat un experiment și nu un plan de business pe termen lung. Surprinzător, compania încă mai închiriază DVD-uri prin intermediul site-ului DVD.com și are încasări foarte bune din această activitate. În anul 2018 a avut peste 2.8 milioane de abonați pentru serviciul de livrări de DVD-uri și venituri de 212 milioane de dolari.
Ciudat, știu, însă în Statele Unite nu oricine are acces la internet suficient de rapid pentru streaming. Peste 24 milioane de americani locuiesc în zone rurale fără acces la internet broadband, iar pentru ei închirierea de DVD-uri reprezintă singura modalitate de a vedea un film on demand. În mod bizar însă, cei mai mulți clienți sunt din zone urbane. Nu se cunoaște exact motivul, însă eu bănuiesc că e vorba de persoane mai în vârsta, care se obișnuiesc mai greu cu un smart TV.
Sursa: Techspot
nu gresit – USA este ipartita in doua de doua companii mari – acestea nu sunt dornice sa investeasca ceva pentru a upgrada infrastructura – rezultand un monopol si o intelegere de tip cartel – cand un american are un abonament de peste 30 dolari doar pentru 9 Mbps de ce ai vrea sa faci ceva ? cand ai aceasta sursa de venit ? – pentru ca nu exista concurenta – este exemplu cel mai bun la retelele de cartier din Romania unde concurenta era acerba plus idea ca au inceput direct pe cablu coaxial deci de la 100 Mbps in intranet nu ADSL cum inca au cei din zona rurala USA
–-
etc etc
–
tot globul stie ca USA are cea mai proasta retea la nivel de tara
nu vorbim de reteaua principala
N-o sa uit niciodata probabil conversatia dintre Steve Jobs si Randall stephenson.
Pentru curiosi: http://www.fakesteve.net/2009/12/a-not-so-brief-chat-with-randall-stephenson-of-att.html
Ii bun ca mai sunt amatori. Altfel nu si-ar mai permite sa faca filme, seriale etc.
…. ce zici acolo ?